леле колку си паметен ти на мајка....
одма ја извади поентата - дека јас сум бил од власта.....
ама освен мајка ти и неколку такви прости како тебе, тешко дека некој што ВРЕДИ ќе ти каже дека си паметен....
не!!! поентата ми беше дека никој неќе да работи, а само сакаат да филозофираат. у ствари првата поента ми беше да најдам шофери, ама гледам дека овде углавно се филозофи, убави на мајка како тебе, па сам,о си го потврдив тоа овде...
само така - напред - со негативна енергија до комплетен распад...
само барај влакна во јаце и остани гладен, наместо да направиш живинарска фарма и да продаваш јајца...
vidi ti inteligenten odgovor citiram :ne !!! poentata mi bese deka nikoj nece da raboti,samo sakaat da filozofiraat.U PRAZNO MESTO STVARI "PRVATA POENTA " MI BESE DA NAJDAM SOFERI .zatvoren citat.
ti mora da si ucel na nekoj od fakultetite na premierot,vakva inteligencija ........pa ,pa,pa ne sum videla.
a sega malku za tvojata prva ama i posledna poenta :
obrabotka na namerite ,celta i dobivkata od tvoeto baranje informacii.
za namerata nema da ti pisam ubavo ti odgovorile "vone" i "neemo"
shofer da te svrkne toa sigurno za tebe bi bil dozivljaj.
celta ti e da soberes informacii kako vo makedonija nema tolku mnogu nevraboteni (sto bi rekol grujo toa opozicijata samo kritikuva deka ima nevraboteni 35%)
i na krajot doagame do dobivkata sto ke ja ostvaris so ovakvoto baranje informacii.
1 .ke ja ispolnis zadacata koja ti ja dale ,i ke im gi dostavis rezultatite od koi JASNO KE VIDI PREMIEROT deka vo m.k.nema nevraboteni soferi.
2 .ke UTVRDIS deka i pokraj toa sto ti im vikas na nevrabotenite da stanat soferi,oni ne te poslusale i ostanale "mrzlivi makedonski nevraboteni idioti"
e sega za glavnata dobivka od ovoj biznis (baranje soferi )
na primer ,ako utre mu rece nekoj novinar na grujo deka slabo raboti i deka ima mnogu golem broj nevraboteni toj vednas bez maka ke mu odgovori na novinarot deka lugeto vo makedonija se nauceni samo da BARAAT od drzavata pomos ,a nesakaat da rabotat .i toj odgovor na grujo bi izgledal vaka: videte ne e tocno deka ima tolku nevraboteni,a i ke vi kazam bas pred nekoj den zboruvav so eden prijatel ( toa si TI NORMALNO )znaete on ima firma za transport ,i go prasuvam kako odi li rabotata,a toj mi veli abe znaes nikola dobro e ne e loso,samo eve nemozam da najdam soferi ,dali tolku nema soferi vo m.k. ,ili pak ne sakaat da rabotat,a jas mu velam mislam deka e toa vtoroto "nesakaat da rabotat ,poveke sakaat da sedat doma i da cekaat drzavata da im pomogne,ama pa drzavata nemoze samo ona da raboti.i vo prodolzenie cel zadovolen i sreken grujo ja kazuva poslednata mudrost na novinarot koja glasi :zatoa vi velam deka neveruvam,potocno sum ubeden deka nevrabotenosta ne e tolku golema kako sto celo vreme se trudat od sdsm da ne obvinat za nesto sto ednostavno NE DRZI VODA .
I POSLE OVA SITE SE SREKNI !
ti si zimas honorar za uspesno zavrsenata rabota ,novinarot dobiva ODGOVOR na svoeto postaveno prasanje do premierot.
A PREMIEROT DOBIVA LICNA SATISFAKCIJA STO JA ZAEBAL OPOZICIJATA SO TOLKU DOBAR I ISCRPEN ODGOVOR NA NIVNITE OBVINUVANJA ,I NORMALNO DOBIVA USTE POGOLEM "REJTING" KAJ GLASACITE ZATOA STO ODGOVOROT MU SE TEMELI NA VISTINITI ISPITUVANJA NA TERENOT KOJ STO SI GI NAPRAVIL "TI LICNO"