Македонија пред банкрот

• Креатор на темата Креатор на темата Милојко
  • Време на започнување Време на започнување
Се правиме љуткави по обичај или таков ни е стилот:)Па ти ни линковите не си ги прочитал што ти ги оставива,а тука само ми тврдиш,па ми тврдиш.Еве ти уште еднаш,од последното сопштение кое е објавено:
http://www.nbrm.gov.mk/default-MK.asp?ItemID=756D251A0717DE49AAC415D36A3FAE83
1166,8 е точниот одговор,ама шо се за тебе неколку милиони пффф:)

толку многу си ми напишала, морам да почнам од поважните работи:

ако го отвориш тој линкот што си го постирала, ќе прочиташ нешто како: „ ...при што на 31.05.2009 година тие изнесуваат 1.166,8 милиони евра. “ Значи 1166,8 НЕ Е ТОЧНИОТ ОДГОВОР. тој бил точен на 31.05.2009, а ДЕНЕС е далеку од точен.

ако продолжеше да читаш, ќе прочиташе и вакво нешто: „...во периодот 01-24.06 2009 година девизните резерви забележаа месечен пораст од 41,8 милиони евра“, па сама ќе си пресметаше дека на 24.06.09 „точниот одговор“ бил над 1,2 милијарди. да мислеше и понатаму, лесно ќе дојдеше до мојата бројка од 1,4.... така ли е, или сега и ова ќе ми го игнорираш? ;-)

верувај ми, околу 1,4 милијарди се, многу повеќе од 1,1668 милијарди. светот е динамичен...

ако нема пост, некои го разбираат и така?

ако го отвориш тој линкот што си го постирала, ќе прочиташ нешто како: „ ...при што на 31.05.2009 година тие изнесуваат 1.166,8 милиони евра. “ Значи 1166,8 НЕ Е ТОЧНИОТ ОДГОВОР. тој бил точен на 31.05.2009, а ДЕНЕС е далеку од точен.

ако продолжеше да читаш, ќе прочиташе и вакво нешто: „...во периодот 01-24.06 2009 година девизните резерви забележаа месечен пораст од 41,8 милиони евра“, па сама ќе си пресметаше дека на 24.06.09 „точниот одговор“ бил над 1,2 милијарди. да мислеше и понатаму, лесно ќе дојдеше до мојата бројка од 1,4.... така ли е, или сега и ова ќе ми го игнорираш? ;-)

верувај ми, околу 1,4 милијарди се, многу повеќе од 1,1668 милијарди. светот е динамичен...

Абе оти црно ни се пишува тоа е факт,е сега оти Македонија нема да биде банкрот исто така е факт,зошто во овие 18 години сме се нашле пред многу поголеми предизвици и проблеми.Само тоа не ги амнестира оние што издадоа Евробврзници со камата од 10%,во време кога има кредити со камата од 2%.А за девизните резерви сега се во благ пораст,токму од “дознаките“ кој пристигнаа кај своите сонародници и сеуште пристигаат,иако рака на срце со помал интезитет одколку предходните години.Поголеми проблеми не очекуваат после Август,ама ние си ја пееме песната на штурецот:-Свири,свири ќемане-дома леб си немаме.Биди малку реален ебаго,или и ти тоа не смееш да бидеш како многумина овде на форумов?:toe:

Политиката “јас можам да трошам колку сакам и за што сакам, кој ве ебе мрчатори едни“, но истовремено “ајде сега платете за долговите што ги направив, покажете дека си ја сакате татковината“ не може да трае долго, зашто е наопаку од патриотизмот што го продавате со платени реклами. При крај сте.

мислам малокуре - веќе ти реков дека немаш врска што зборуваш и дека умот ти е пореметен со тоа партиите? ај пак да ти повторам, изгледа заборави, може ќе одиш да се лечиш?

значи КОИ СМЕ ТОА НИЕ, кои го продаваМЕ патриотизмот со платени реклами???? од кај знаеш ти кој сум јас...

ти објаснив кој сум, ЧОВЕК КОЈ ИМА СВОЈ СТАВ. Не сум овца, па не мислам по дифолт, ако нешто речеш вака, тогаш си од онаа партија, ако речеш така, тогаш си од другата.

Не, не сум ОВЦА што сега мисли против оваа влада (зошто сите така мислат поради кризата), а пред 1 година била најголема вмро-ОВЦА (да не заборавиме на 63 пратеници кои такви партиски овци им ги дада на ВМРО). А која претходно гласала против СДСМ, а уште претходно, ако воопшто имале право на глас, гласале на 15 септември ЗА СДСМ... абе ОВЦИ сте сите вие што мислите дека секој мора да биде во некоја партија. и вмро-ОВЦИ и сдсм-ОВЦИ, а воглавно сте превртливи ОВЦИ.

О срце на дада и оно почнало да чита извештаи:)фала богу.
Патем,официјален извештај за девизни резерви излегува квартално,па ќе мораш да се држиш до последниот извештај кој е изнесен.Бидејќи како што читаш понатаму од 41,8 милиони евра стои дека тоа е променливо.така да,пред да се мавнеш од земја,верувај треба да прашаш прво:)
И верувај ми ми недостигаше досадно ми е без тебе:pos2:
Имам едно прашање,што си по струка?

Абе оти црно ни се пишува тоа е факт,е сега оти Македонија нема да биде банкрот исто така е факт,зошто во овие 18 години сме се нашле пред многу поголеми предизвици и проблеми.Само тоа не ги амнестира оние што издадоа Евробврзници со камата од 10%,во време кога има кредити со камата од 2%.А за девизните резерви сега се во благ пораст,токму од “дознаките“ кој пристигнаа кај своите сонародници и сеуште пристигаат,иако рака на срце со помал интезитет одколку предходните години.Поголеми проблеми не очекуваат после Август,ама ние си ја пееме песната на штурецот:-Свири,свири ќемане-дома леб си немаме.Биди малку реален ебаго,или и ти тоа не смееш да бидеш како многумина овде на форумов?:toe:

да не губам време да одговарам на сите, да застанеме овде и да констатираме дека Македонија нема да биде банкрот, како што ми беше првиот пост :-) . Тоа само пропагандистите кои ни завидуваат сакаат да ни го пласираат.

Ете успеав, барем еден човек да преобратам, а за такви ОВЦИ како малокуре, не е ни многу битно. тие и така ќе следат кај што ќе ги носи овчарот...

Имам едно прашање,што си по струка?

менаџер. на македонски тоа ти е управител, ама глупо е... порано, во комунизмот се викаше директор

ти што си?

да не губам време да одговарам на сите, да застанеме овде и да констатираме дека Македонија нема да биде банкрот, како што ми беше првиот пост :-) . Тоа само пропагандистите кои ни завидуваат сакаат да ни го пласираат.

Ете успеав, барем еден човек да преобратам, а за такви ОВЦИ како малокуре, не е ни многу битно. тие и така ќе следат кај што ќе ги носи овчарот...

менаџер.

ти што си?

убаво!!

и јас се преобратив!!!!

заклучив дека и покрај нерационалното трошење владата има осет:toe:

п.с
Да не не ти е јасен мојот став за ммф ќе ти оставам еден линк:
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2412313&postcount=49

приближно исто и јас мислам за ММФ, особено за заемот за приватизација.... што само ме потврдува дека каматата може да биде не 50 милиони евра, туку 190 милиони евра.

А за решенија од кризава,ако сакаш кажи ми и од таму линк ќе ти оставам,да видиш кој пропагатор сум за црнило на земјава:)

ама тука сме различни.... зошто толку црнила??? да не ти ФАЛИ нешто? ;-)

Види,не си го сменил моето мислење,и јас сум уште од почетокот дека Македонија нема да биде банкрот,само сум на страната од оние кој мислат дека власта направи премногу грешни чекори,со што придонесе кон рецесијата наместо да ја ублажи.Инаку далеку сме од банкрот и од “валутен борд“ како составен дел од играта кога некоја држава банкротира слично како Бугарија во 90тите години кога навистина банкротира.:toe:

Алек речи ми дека не си економист,те молам:)

убаво!!

и јас се преобратив!!!!

заклучив дека и покрај нерационалното трошење владата има осет:toe:

lol... само да не испадне пак да ми ставаат зборови во уста кои јас не ги мислам, а уште помалку сум ги рекол:
јас не реков дека владата има осет

чекај сега чим нема да банкротираме,тоа значи или дека имаат осет или дека во краен случај ММФ ке контролира....само немој администратор да ни шибнат:pos2:

Јас би рекла млатење празна слава во вишок слободно време кое го имаш:smir:

ова стварно ме погаѓа, ама ајде... не е празна слама, а вишок време - да.

РЕШИВ да имам до понеделник. ПОЗДРАВ

ова стварно ме погаѓа, ама ајде... не е празна слама, а вишок време - да.

РЕШИВ да имам до понеделник. ПОЗДРАВ

Алек,ако ти имаш диплома од Економски факултет Скопје,јас уште утре поднесувам апликација за иселување од земјава:smir:
Еве да не се мачиш до понеделник,ме преобрати и мене,толку факти принесе,што просто ми е срам да се вратам на темава.Македонија ја чекаат светли денови,а најсветло ќе биде некаде септември/октомври,што не ја изоставувам и цела 2010 година.Но чим имаме вакви менаџери,не берам гајле:)

Мислев економист,правник,градежен,што заврши?

lol --- пак ова комунизмов (и тоа од подтип самоуправен социјализам, со специјализација при социјалдемократска долга транзиција) ми се враќа преку неговите матрици на мислење од типот: „што заврши?“

ајде бе!!! некој може завршил шумарски факултет, а мести сијалици 30 години и тој што е? шумар?

панчев што беше по професија - економски техничар или фудбалер?

прашањето ти беше погрешно поставено, ако сакаше да прашаш какво формално образование сум стекнал до мојата 23та година или така нешто - друго е прашањето. што си по професија и што заврши не е исто. и нема да ти кажам тука на форумов што завршив... (можеби во приватна порака).

инаку, за разлика од самоуправниот социјализам и барата која ја создаваше, јас повеќе мислам динамично како брза река :-) . животот е постојано учење и во него прашањет не е „што заврши“, туку „што знаеш“ и „што правиш и/или си направил“. учењето НИКОГАШ не завршува.

Алек,ако ти имаш диплома од Економски факултет Скопје,јас уште утре поднесувам апликација за иселување од земјава:smir:

само ти не се исселувај.... ни требаат потрошувачи овде...

немам ништо со економскиот факултет во скопје (и уште почудно ни со оној во прилеп :-)))) )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom