Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.995
Поени од реакции
51.149
Додека јадев пред Нино 5 сираци ми поминаа, ај што со самата глетка ти се гади плус и смрдат, замараат луѓе и те пцујат ако не им дадеш пари.
А 2 кученца лежеа, мирно ги гледаа луѓето без нималку агресивност и тие знам никогаш не би нападнале...затоа си добија храна од мене:pipi:
подебилен пост не памтам да сум прочитал на форумов.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Дубоко се извињавам, не сум знаел дека давење со заби или со голи раце е драстична разлика во твојот животен светоглед. И не мудрувам, мудрувањето е очигледно само твоја привилегија...

Кога сте веќе толку цврсто убедени во исконски добрата нарав на песовите, дури и напад на глутница кучиња врз недолжно дете да се случува пред вашите очи, ќе се сомневате во веродостојноста на податоците што ви ги даваат сетилата, а не па во непристрасен новинарски извештај. Ама тоа не е мој проблем...
Мојот светоглед е мој, не е нужно твој или нечиј, само мој! Не мораш со него да се согласиш, но е моја вистина.

Мудрувањето не е моја привилегија, тоа ми е чест укажана од милосијата на божествата. А таа не е укажана, очебијно, секому!

Да, јас сум цврсто убеден во добриот карактер на кучињата, што не верувам дека би се случил напад на дете од страна на глутница, здрави кучиња и затоа се сомневам во веродотојноста на писанијата кои се нарачани од структурите со цел да исползуваат своја корист од нештата претходно замислени како нивна целна вистина.
И не, навистина не е твој проблем.
Наш е, сечиј е, а решение бараме, упорито.

подебилен пост не памтам да сум прочитал на форумов.
Наврати се неколку страни и препрочитај го Пиповски како крај деца и детски игралишта истурал отрови за да убива недолжни кученца.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.995
Поени од реакции
51.149
Што сака Насредин оџа со овој пост да каже, освен да ја дефокусира дискусијата и повторни да ја забедоти?
Настрадин не дефокусира, само се осврна на мислењето на Маца во кое она пре би дала леб на пес него на жив човек, кој и смрдел и не и бил убава глетка.
За неа јасно е дека љангур e побитен од човек. Секој со вакво мислење према Настрадин е директ за у санаториум.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Додека јадев пред Нино 5 сираци ми поминаа, ај што со самата глетка ти се гади плус и смрдат, замараат луѓе и те пцујат ако не им дадеш пари.
А 2 кученца лежеа, мирно ги гледаа луѓето без нималку агресивност и тие знам никогаш не би нападнале...затоа си добија храна од мене:pipi:
Уф, еве сите седевме и те чекавме повторно да се истакнеш со некој убер-пост. Само не ми е јасно зашто не замараш со дебилни споредби, кога никој не те ни праша на темава, а и не е тоа дискусијата?

Или тестираш за да видиш колку facepalm слики може да добие човек за еден пост?

Наврати се неколку страни и препрочитај го Пиповски како крај деца и детски игралишта истурал отрови за да убива недолжни кученца.
Он тоа што го правел и пишувал не е во ред. Исто ова што го размислува Маца не е во ред.
Тоа се две екстреми на темава, за кои не знаеш дали да плачеш или да се смееш што има луѓе кои размислуваат на таков начин.
Воопшто не е во ред, али не можеме да ги смениме, па нека го фураат филмот до каде можат, баш да видиме. :)

?

..........

Гостин
Пиповски, истурил отров во сопствената канта за одпадоци која патем стои во неговиот двор, негова сопственост.
Се друго е ширење на дезинформации и шпекулации лично од дедо мраз, за да покаже и докаже нешто што реално постои само во неговиот исушен мозок.:helou:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Он тоа што го правел и пишувал не е во ред. Исто ова што го размислува Маца не е во ред.
Тоа се две екстреми на темава, за кои не знаеш дали да плачеш или да се смееш што има луѓе кои размислуваат на таков начин.
Воопшто не е во ред, али не можеме да ги смениме, па нека го фураат филмот до каде можат, баш да видиме. :)
Апсолутно се сложувам.
Маца ако имала вишок јадење требала да го даде на дечињата, првин, а ако одбиеле, на кучињата.

А оној што ми е на игнор Пипофски, кај истурал, што истурал, требал да лижне за да види како е да се отруеш од ланата.

Обајцата се екстреми, нема да речам Маца е помал бидејќи говориме за давање јадње по преференција на смрдеа и човек/животно комппарација, бидејќи се работи за пред сендвичара и се работи за опцијата избор, дали да дадеш или и кому или на што храна, а дека Пипљофски е поекстремен, иако е, бидејќи не неќоек со самиот чин на помисла, а камоли изведбата на труење, каде нема избор туку само гадотилак.

Нема да речам тоа, туку ќе речам, ако имате одвишок давајте, кој даде со една рака, со две ќе му се врати!

Не одземајте! Најмалку животи, та биле и скитнички.

S

smart ass

Гостин
Не бее...и он има милениче домашно колку да знаеш.

А истура отров во неговиот двор не каде што има деца,нејсе деца не чепкаат по ѓубриња туку кучиња,и истиот го расфрлаат,а да не зборам за ДЕФЕКТНО поставените контејнери за отпадок низ Скопје,да бидеме реални
Виновници за Агресивноста на кучињата се баш тие кои ги тепаат или пак без причина удираат...па нормално е во глутница посебно ако се гладни да бидат агресивни,и ќерата имам приметено некако се социјализираат(минат на зелено т.е кога рајата мине),фактот што имаат +4 милиони клетки задолжени за мирис доколку имате храна а е гладно пуштите му троа...а не како некои Чу ЧУ и Бам клоца...епа од таквите кучињата се агресивни!!

Е сега јас не знам дали кромањонецот уопште ќе се ангажираа за овој проблем бидејќи мора решение!!

едноставно МОРА!

Јас знам пријател опериран од кучешка тенија(во превод сечен црн дроб),па понатаму имаме беснило+"културата" на Граѓаните(Скопје конкретно) и не е баш метрополска посебно кога збориме за отпадоците....Башка што со нападите ОНИ ГИ ПРАВАТ АГРЕСИВНИ КУЧИЊАТА-значи додаваат уште масло во огнот(моментално синот на комшијата-инаку ловец ги тепа загарите а јас слушам..ПСИХА е тешка!).

ејј ме дефокусира...да му ебам Психата 3 години не бев ваму(и тогаш ги тепаше и СЕГА:tapp::tapp:)

Туку што ми беше зборот-едноставно кога има пари за бик,ороспија со кученце чиј опаш личи на п***с па затоа гејојте се сликаат таму-тогаш мора да има и пари за да се реши овој проблем..а ИМА ПАРИ 100%!!

Кога имаат пари луѓето на кромањон да си зимаат виртуелни надници,па совети и.т.н ако се грижат за младиве,ако сакаат да нема деца со ПСИХОЛОШКА ТРАУМА(не е само пелтечењето..има и полошо навистина) тогаш нека не џаболебарат одговорните туку нека одат на терен најбезболно решение е стерилизација и вакцинација иако како што кажав за да се осети ефектот ќе треба повеќе време но БАРЕМ ДА ГО РЕШАТ ПРОБЛЕМОТ-ЗАТОА СЕ НА ФУНКЦИЈА!!!

Туку се збори дека имало и тортура дури врз животните баш во шинтерските служби,ова не знам дали е точно или не ама треба камери за да се пази...или има некои Психи(ко комшијава ловецо и син му) или пак Зоофили некои-хехаа за нив Шинтер е рај,имаат повеќе раси на избор,пози...уфф болна работа.

Јас мислам дека најдобро е ГРАЃАНИТЕ ОРГАНИЗИРАНО да побараат решение,а не е***те бронзени и восочни статуи на некои си жртви таму..

И некако е ГАДНО тешко скопје некогаш да биде вистинска метропола бидејќи за метрополите типична е поделбата на Квартови,а не илјада општини и ајдее беззаконие...па не е во наша надлежност од институција до институција па у ПМ,а оттаму по Ѓаволите.

Паметно од тебе....машала...машала

Маца ја испоКАКА!!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не бее...и он има милениче домашно колку да знаеш.

А истура отров во неговиот двор не каде што има деца,нејсе деца не чепкаат по ѓубриња туку кучиња,и истиот го расфрлаат,а да не зборам за ДЕФЕКТНО поставените контејнери за отпадок низ Скопје,да бидеме реални
Виновници за Агресивноста на кучињата се баш тие кои ги тепаат или пак без причина удираат...па нормално е во глутница посебно ако се гладни да бидат агресивни,и ќерата имам приметено некако се социјализираат(минат на зелено т.е кога рајата мине),фактот што имаат +4 милиони клетки задолжени за мирис доколку имате храна а е гладно пуштите му троа...а не како некои Чу ЧУ и Бам клоца...епа од таквите кучињата се агресивни!!

Е сега јас не знам дали кромањонецот уопште ќе се ангажираа за овој проблем бидејќи мора решение!!

едноставно МОРА!

Јас знам пријател опериран од кучешка тенија(во превод сечен црн дроб),па понатаму имаме беснило+"културата" на Граѓаните(Скопје конкретно) и не е баш метрополска посебно кога збориме за отпадоците....Башка што со нападите ОНИ ГИ ПРАВАТ АГРЕСИВНИ КУЧИЊАТА-значи додаваат уште масло во огнот(моментално синот на комшијата-инаку ловец ги тепа загарите а јас слушам..ПСИХА е тешка!).

ејј ме дефокусира...да му ебам Психата 3 години не бев ваму(и тогаш ги тепаше и СЕГА:tapp::tapp:)

Туку што ми беше зборот-едноставно кога има пари за бик,ороспија со кученце чиј опаш личи на п***с па затоа гејојте се сликаат таму-тогаш мора да има и пари за да се реши овој проблем..а ИМА ПАРИ 100%!!

Кога имаат пари луѓето на кромањон да си зимаат виртуелни надници,па совети и.т.н ако се грижат за младиве,ако сакаат да нема деца со ПСИХОЛОШКА ТРАУМА(не е само пелтечењето..има и полошо навистина) тогаш нека не џаболебарат одговорните туку нека одат на терен најбезболно решение е стерилизација и вакцинација иако како што кажав за да се осети ефектот ќе треба повеќе време но БАРЕМ ДА ГО РЕШАТ ПРОБЛЕМОТ-ЗАТОА СЕ НА ФУНКЦИЈА!!!

Туку се збори дека имало и тортура дури врз животните баш во шинтерските служби,ова не знам дали е точно или не ама треба камери за да се пази...или има некои Психи(ко комшијава ловецо и син му) или пак Зоофили некои-хехаа за нив Шинтер е рај,имаат повеќе раси на избор,пози...уфф болна работа.

Јас мислам дека најдобро е ГРАЃАНИТЕ ОРГАНИЗИРАНО да побараат решение,а не е***те бронзени и восочни статуи на некои си жртви таму..

И некако е ГАДНО тешко скопје некогаш да биде вистинска метропола бидејќи за метрополите типична е поделбата на Квартови,а не илјада општини и ајдее беззаконие...па не е во наша надлежност од институција до институција па у ПМ,а оттаму по Ѓаволите.

Паметно од тебе....машала...машала

Маца ја испоКАКА!!
Се сложувам, решението е во нашите раце само ако посакаме да го најдеме, а можеме, вакцинација, стерилизација, збринување итн.

П.С. За болдот, нека му к'сне ланата ќе речев, ама не сум нечоек!

S

smart ass

Гостин
Епа тоа коси што се МОЖЕ а не се сака и не се презема ништо,инаку кучиња спасуваат животи,откриваат експлозиви,наркотици и то во пракса-еве ви пример издресирано куче од МВР колку и да е гладно ставете пред него 5 фиоки една празна,две со убава скара,а во едната нека би хероин ил кокаин...кучето ќе посочи кон Дрогата без разлика на фактот што е Гладно...ејјј животно си ја ВРШИ РАБОТАТА а ваму ФУНКЦИОНЕРИ НЕ!!!(платени и тоа,башка се дебелеат само).

И не знам колку се информирани ама низ светов(САД АНГЛИЈА) има кучиња кои буквално им го олеснуваат животот на инвалидите и знаат кога треба да донесат прибор за бричење на пример а знаат и каде е...

Не е работата во Радикалното решение успивање па некои сакаат да се организира хајка(имаше порано) на тоа ловџиите свршуваат ејј шо убаво им е навечер да пукаат по кучиња(а чат пат и меѓусебе по грешка),затоа најдобра опција е Граѓанска ИНИЦИЈАТИВА!!!!!

Па кажете им на властите дека не може да се игнорираат проблеми,па дури и ствараат Психи раја кои ги тепаат кучињата(има такви ептен напалени) и у мое маало(авганистан) имаме малски трујач ама незнам кој е сумњам у Тарзан(еден комшија малце подалеку од мене живее ал ја го викам тарзан оти е крајно асоцијален...тој и мачиња маваше чунки кога минеле низ бавча пиперот му го уништувале а уствари торкото не сваќа дека маче избегнува физички контакт со самото растение..поточно торкото со камен тежок 300 грама ем промашува ем сам си го уништува пиперо...

Само ПОТПИСИ и ИНИЦИЈАТИВА(барем тука партии ваљда нема да се мешаат)мора решение инаку со оваков проблем скопје НИКОГАШ нема да биде МЕТРОПОЛА..ама НИКОГАШ!!!!!

А како што гледам сега засега игнорантски се однесуваат локалните власти така да во иднина проблемот ќе биде уште поголем а со тоа и потежок за решавање.

И скопје ќе биде Маркиран како Балканска ПРОВИНЦИЈА И ДЕПОНИЈА!!!!!!!

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Уф, еве сите седевме и те чекавме повторно да се истакнеш со некој убер-пост. Само не ми е јасно зашто не замараш со дебилни споредби, кога никој не те ни праша на темава, а и не е тоа дискусијата?

Или тестираш за да видиш колку facepalm слики може да добие човек за еден пост?

а ти што ме цитираш бе
да имаш повеќе постови?
и така незнаеш ништо паметно да пишеш по други теми па тука секојдневно имаш по 373726252 мислења знаејќи дека нашиве дискусии не водат кон ништо.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
а ти што ме цитираш бе
да имаш повеќе постови?
и така незнаеш ништо паметно да пишеш по други теми па тука секојдневно имаш по 373726252 мислења знаејќи дека нашиве дискусии не водат кон ништо.
Не, ме интересираше што ти беше поентата.
Поточно, целта.
И не, немав пишано во последните 10 страни, бидејќи го кажав моето мислење. Али вакви епик постови не смеам да пропуштам и цитирам, за да останат вечно запаметени во архивата на Кајгана.

Ако ништо друго, после 2-3-5-10 години, ќе видиш што си пишала и колку само погрешно си размислувала, не на едно, него на повеќе нивоа. Ем за кучињата, ем за луѓето, ем за хуманоста, ем за себе.
Ретко кога некој во 3 реченици може да го направи тоа. :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ај децо мир или лошите модератори ќе ве бришат недискриминторно и постојте ќе ви одат во вечните ловишта без пардон како да сте кучиња скитници, а тие да се шинтерите на Коце Трајаноски, хахаха!

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Жал ми е за кучињата, ама кога нема како да се реши проблемот, подобро е и тоа отколку да напаѓаат луѓе на улица. Баш деновиве имаше случаи по весниците за луѓе нападнати и изгризани од кучиња. Премногу ги има, да ти е страв да излезеш да се прошеташ да не налеташ на глутница.

Kajgana Shop

На врв Bottom