Дали би патувале 100 км до работа и назад?

• Креатор на темата Креатор на темата Harko
  • Време на започнување Време на започнување
ne ne ne :nenene::nenene: da patuvam 100km za rabota sekoj den:nenene:

Понекогаш кога си идам од Скопје за Велес со возот во 15:30 да знаете само колку има гужва, тоа чудо некое.
Нема кај да застанеш не па да седнеш, пола Велес работи во Скопје и секојдневно патува.

па ако е за некоја опасна пара со која би си приуштил елиоптер, или па кога би било дереџето такво да нема ништо поблиску а црева да кркоат би .

gotovo...zabegavte :) helikopter....
Vo Makedonija nema ni infra struktura , ni takvo nivo na pari koi ke opravdaat takov trosok,
da ne zborime sto nema rabota...
....od druga strana...takvoto dvizenje e potrosuvacka na skapa energija koja aj sto e skapa , am i nea ja nema....otkaceni slucai kako onaa ucitelkata koja navodno pominuva preku pola Makedonija , za da ici edno dete...toa e samo prikazna za podiganje rejting :)

Јас секој ден патував 80 километри на работа и назат.. некои година дена.
Во Македонија
Ништо нарочно

И не ти беше заморно (имајќи ги во предвид нашите патишта)?

И не ти беше заморно (имајќи ги во предвид нашите патишта)?

битола охрид

Сабајле имаше автобус во 5 ипол и таман во 7 бев на работа по пато ќе се расонев а за бегање во 3 и 15 или 3 ипол не се сеќавам назат ќе си дремнев сатипол до битола таман одморен ќе си ојдев. Негде мислам дека година дена (плус минус месец) траеше тоа.

Секој ден патувам по 15-20км (во еден правец) за на работа, со организиран превоз од компанијата (автобус). Не ми се никаков проблем тие 20-25 минути патување,обично лежам/дремам/спијам :) А за 100км.....искрено не верувам да можам да ги издржам,освен еве ако се по автопат...а по македонскиве патишта - нема шанса. Плус тоа, зимно време по патот кај што патувам има магла-прст не се гледа, па со автомобил е скоро невозможно да се патува, само со автобус - полека,полека.
Значи: 100км по автопат и некој друг да вози-МОЖЕБИ,а 100км по македонски патишта...NO WAY :)

Многу е 100км секој ден... но ако е добра работа и се зимат добри пари да ме вози шофер со добар џип нема проблем:icon_lol:

Низ светот вообичаено е да се патува и по 1000 километри,ама таму не патуваат со автобуси како нашите,туку со метро,воз итн.
Апсолутли. Патуваш како човек, во возовите имаат одлични услови, клима, чистотилак, а во некои и стјуарди/стјуардеси.
Но ако нема работа, за леб, или ако каже газда... и во вакви услови мора да се патува.

Апсолутли. Патуваш како човек, во возовите имаат одлични услови, клима, чистотилак, а во некои и стјуарди/стјуардеси.
Но ако нема работа, за леб, или ако каже газда... и во вакви услови мора да се патува.
Нема теретски шанси за 1.000 км оддалеченост од дома,
па да речеме дека патува со 200км/ч
тоа ти е до работа 5 часа патување и за назад уште 5 часа, така да ова не држи вода,
ебате будалите, ја незнам со колку години во мозокот вака размислувате,
сте гледале некој документарец на Дискавери, и готово и тоа го има на светот:pop:

ФАКТОРОТ ВРЕМЕ...најскапата работа на светот.

и пари и бестрага ако јас целото слободно време го губам патувајки..пази до работа..

за 2 саати поминати таму..тука добиваш

-Маврово
-море на Егеј водопади во Воден
-Пирин планина
-Скара во лесковац или мезалк во Куманово
-Пастрмајлија во штип
-кафе на кеј или чај на водно
-пливање на базен или тркалање на стаза

за што би се преселил било каде..за кола и кука..тоа го имам и тука...:baeh:

Нема теретски шанси за 1.000 км оддалеченост од дома,
па да речеме дека патува со 200км/ч
тоа ти е до работа 5 часа патување и за назад уште 5 часа, така да ова не држи вода,
ебате будалите, ја незнам со колку години во мозокот вака размислувате,
сте гледале некој документарец на Дискавери, и готово и тоа го има на светот:pop:
Не буквално 1000 км, тоа е низ цел балкан :)
Но помалку... Од Оребро за работа одевме Стокхолм (отприлика од Скопје до Гевгелија значи околу 200 км) за околу два часа. Но возовите беа сосем друго од она што го имаме овде. Овде со воз за колку време се поминува исто растојание и дали се одржува хигиена и услуга?

Инаку дискавери гледам онака, необавезно. Овие податоци за автобуски, железнички, трамвајски или друг превоз ги давам од она што сум се возел :smir:

А и Скопје Гостивар за потреба од работа се возев, со автобус, за побрзо. Едвај дочекував да излезам од автобусот, смрди на сирење, мишки, со месеци немиен автобус и луѓе, шоферот со цигара го чури автобусот. И обавезна Цеца...или Драгана. Нема споредба за транспортните средства кај нас и таму горе.
А има и форумџии кои живеат низ европските земји, па тие може да пренесат далеку подрагоцено искуство во врска со ова.

:vozbud:
Само што ги прочитав репликите ми се навратија едно чудо спомени :)
6 години 150-160 км одење и враќање 4-6 пати неделно..
Патот и не е баш некој проблем, обично кога одевме и кога се враќавме секогаш ги промашувавме скопските гужви.. хехе ми текнува едно пријателче од Georgetown, се срекаваме на бензиската кај автокоманда, он накај дома јас накај работа, само што се најавив на работа ми текна нешто да го прашам, и ми вика еве паркирам колата дома ти се јавувам за 2 мин :))) во секој случај јас имав среќа па се ми беше автопат..

Bi patuval da no pod uslov da sum so moja kola normalno i da se zema dobra plata i da pokrivam patni troskovi, inace da se traskam so avtobusi i taksinja nema sansa :duel:

Ofcourse not. Едино ако ми плаќаат по 3000 евра месечно. (од нив 500 евра за бензин би се потрошиле :icon_lol:)

е дпбро де шое толку страшно мене порано ми беше работа да поминувам по 400 500 км дневно вие сте запнале за 100 км

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom