za protivpropaganda :tekstot go napisav samo od edna edinstvena pricina,premnogu revolt koj go predizvika vo mena tokmu ovakviot predlog zakon podnesen od vlasta.neznam zosto dojdovte do zaklucok deka sakam nekogo da iskritikuvam ,so cel drugiot da go velicam dotamu sto ke go amnestiram od greskite.voopsto vo prikaznata ne spomenav deka dpmne se losi ,a sdsm se dobri.
prikaznata e takva,i jas ne sum vinovna sto "snaodlivata zena "e clen i toa aktiven na dpmne,no toa neznaci deka sdsm ne manipuliral so takviot vid na stanovi.mozebi i nekoja clenka od sdsm e divo vselena vo stan ,no veruvaj jas ednostavno neznam , takva prikazna,sto neznaci deka nema.
vo vtoriot del kade sto mi pisuvas deka dpmne pocnal da vladee kako sdsm,jas imam poinakvo razmisluvanje .jas mislam deka sdsm postojano vladee(so isklucok na mnogu kratkiot period od vremeto na LJubco Georgievski,i toa velam kratkiot period od negovoto vladeenje,bidejki po samo kratok period uspeaa lugeto od sdsm i od da na cile da se infiltriraat vo togasnoto dpmne,a megu tie luge sekako od toa vreme e i gruevski , pa zatoa povtoruvam bez ogled dali partijata na vlast se vika dpmne,vladee sdsm)
Оsa... навистина интересна сторија, јас би ја предлжил женава за лидер на ДПМНЕ, а и како можен кандидат за лидер, пошто женава како што наведе во текстотза се што има сторено за таква работа треба да имаш јајца.........а ако пројде законот навистина браво за диво вселените, кој ја ебе останатата поштена раја
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
:zid:
ubavo razmisluvanje od tvoja strana,i jas tokmu od toa se plasam ,sto bas vakvi egocentrici si igraat majtap so narodot,i uste ke dodadam nema da me cudi da ni stane i premier na drzavava kako trgnala.
Kолку ли само приказната на Оса е измислена и нелогична...
1. Општествен стан е категорија која умре од 1991. Сето тоа е во огромен дел откупено, или сеуште се отплаќа.
2. Пробале од ОПШТИНАТА (?!)да ја избркаат. (која е надлежноста на општината????)
3. Становите на улица се наоѓаат, па може секој да си се всели како сака и колку сака...глупости на квадрат.
И, демек, се палите на муабетов? Барем измислете нешто поуверливо.
pocituvan ne sum sigurna no pretpostavuvam deka si clen ili simpatizer na vlasta,od prosta pricina sto vednas ja okvalifikuva mojata prikazna deka e izmislena i nelogicna.iskreno ne ja napisav so cel da sudite kakva e prikaznata , tuku ja napisav zatoa sto bev revoltirana od predlog zakonot.
1.ne rekov toa deka se slucuvalo pred nekolku godini,tuku ubavo posocuvam deka prikaznata zapocnala mnogu odamna,uste vo 1991 mozebi(bidejki tocniot datum ne go znam),i ne bese se otkupeno kako sto velis ti,zatoa sto takvi "drzavni stanovi " koi se gradea od parite sto se sobiraa kako stamben fond (stavka na odbitok od licniot dohod na sekoj vraboten graganin)seuste ima prazni no i pogolem del se divo vseleni.
2 . vo toa vreme opstinata morase da dade mislenje dali semejstvoto koe treba da poseduva takov stan e navistina toa semejstvo (za ova semejstvo opstinata se izjasni deka netreba da bide vo ovoj stan,bidejaki oni veke imaa kuka od svekorot ,a i plus toa dvajcata znaci i mazot i zenata rabotea ,i dokolku sakaa luksuzen stan mozea da si kupat ili da odat pod kirija ,a ne divo da se vselat)
3 . stanovite ne se naogaat na ulica tocno,no zatoa pisav na ovaa tema .
znaci zenata e tolku sposobna (ti proceni sto toa znaci sposobna),koga uspeala da go najde i edniot i drugiot stan
od ova pouverlivo nema ,a deka NE E IZMISLENO mozes i sam da doznaes ,dokolku sakas,mislam deka vo prikaznata imas dovolno argumenti so koi mozes da dojdes sam do zaklucokot deka prikaznata e VISTINITA.
samiot fakt koj go posociv vo prikaznata deka nejziniot sin e edinstvenata maska detska negovatelka vo gradinka na teritorijata na cela makedonija ,e dobra pojdovna tocka za da dojdes do odgovorot dali e prikaznata vistinita ili ne.
na kraj ke dodadam,jas nisto ne ocekuvam od ovaa vlast da mi dade ,no socustvuvam so site podrzuvaci na ovaa vlast koi od nejze ocekuvaat mnogu,no za zal samo NAJSPOSOBNITE podrzuvaci ke dobijat duri po dva stana i red drugi benefiti ,vprocem kako i glavnata akterka na prikaznata
„Сторијата“ со станот и мене ко во очи да ме прободе! најискрено.. првиот ден ја занемарив.. вториот не издржав да испаднам мајмун
![Тажен :( :(](/styles/default/xenforo/smilies/frown.png)
исконтактирав со неколку пријателчиња од штип директно засегнати во поблематиката со становите во Штип.. нема благе везе погоре напишаното.. причина плус да ја ставам под игноре осата.. но за жал тоа што ми се изнасмејаа луѓево за мизерна измислица си е мој пех
![Тажен :( :(](/styles/default/xenforo/smilies/frown.png)
единствено што можам е да направам копи на линков и да ми биде потсетник за дупката на дното на СДС-то..
mojot odgovor ke te razocara,za sto navistina mi e zal.
neznam od kade dojde do zaklucok deka se raboti za stip ,jas i ponatamu velam deka ne se raboti kako sto si pisal za mizerna izmislica,naprotiv se raboti za vistina koja ne samo sto e mizerna tuku gi pominuva site granici na coveckiot razum.nesakam da te ubeduvam dali da veruvas ili ne zatoa sto jas ne ja pisav prikaznata so taa cel,ke napomenam deka pisav od revolt predizvikan od noviot predlog zakon za domuvanje,vo kontekst na temata deka postojat snaodlivi zeni .