Одземена дозволата за работа на Фершпед

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Мила, ај најди си нешто машко за по дома.. многу напнато ми изгледаш..
hehe, to e navreda be "masko" :)

Никој не те навредува, немој ни ти да навредуваш..:nenene:
tipicen manipulator od stara "komunisticka" skola, koga ke smenite nacin be, ne gledate deka ve zgazija niz cel svet? :pipi:

pa nikoj ne te navredi, sam pocna da ripas i vikas "drz te go aramijata"
muva na kapata?

Не сум НАКО, не сум ВЛАВ, имам многу пријатели од албанци до Власи, како и од таа фамилија. Кога сме кај фамилијата јас дадов вистински факти.. не се служам со небулози и комплекси.. (може да се провери во секој момент)
Најмалце можам да си дозволам да гледам како искомплексирани личности со испревртена перцепција за реалност Генерализираат навреди за цел еден народ...
ok doh kihotes, kaj vide jas da navredam narod? jas te prasav dal si Naku, il si vlashok slugince?

Тоа е Фашизам, а ти драга моја си уште млада да застрануваш во тие води..
yes master yoda, ti sigurno znajs sho e fashizam :pipi:

Прочитај што имам напишано..
procitaj se ti sho pisis, odnosno podumaj sho pisis pred na napisis :pos2:

Ако е крив - нека му стегне Грујо Кривична, не да ја затвара цела компанија..
grujo ? ima obvinitel so prezime grujo, ili so ime? ili mislis na gruevski? gruevski ne e obvinitel, a i jas ne sum pravnik, ne ja znam pravnata procedura.

-------------------------------------------------------------------------
кој свати свати, кој не - и да му даваш со кофи.. толку му е дарувано...
e, vo ova potpolno se slozvam so tebe :smir:

nego, vraboten si kaj Naku? sho mi te zabole tolku rabotava?

daj nekoja insajderska infromacija :)

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Сега Питерс Штерјо го направи Мајка Тереза.Бог да чува и да брани.
Не бе братче напротив.. ВЕ учам.. (до кога)?

ако е крив - стегни му пријава, тури го на суд.. - не затварај цела фирма и испуштај уште луѓе на улица.

Просто, едноставно, чисто.. да не има кој после тебе да лае..
Ако сето ова се направи чисто, нема потреба од реакции, од раскол..

НО, за да ги покажеш твоите прави и искрени намери, пред да тргнеш во БОЈ, прво ќе си туриш КУРБАН од сопствената војска.. да ги набрајам пак...

Камчевци, Димовци, Димотровци, Георгиевци, Топурковци.. итн..
Со тоа брат, им ставаш до знаење на сите, дека си ПРАВ, и решен да се справиш со сите пијавици, и штетни елементи.. и знаеш што ????

ако преживееш до тогаш.. тогаш веројатно би постанал Бесмртен во РМ

hehe, to e navreda be "masko" :)

tipicen manipulator od stara "komunisticka" skola, koga ke smenite nacin be, ne gledate deka ve zgazija niz cel svet? :pipi:

nego, vraboten si kaj Naku? sho mi te zabole tolku rabotava?

daj nekoja insajderska infromacija :)

немаш ти проблем со мене Кристи..злато.. :smir:

терај понатаму.. проблемот твој е на друго место... :helou:

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
И сега ќе излезе потпаролчето емилијан(победивме во аеродром) и ќе сере за Фершпед бидејќи сдсм е во длабок долг а Грујо им ги сече финансиските извори у корен.
Znaci sepak e Grujo vo prasanje. Samo kolku firmi se so dolgovi, a na istite im gi oprosti demek ekonomska kriza. A ovde prvo p amusko, nitu krivicna,nitu opomena,odma pa kluc. Aman be Grujo tolku li se isplasi?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ноктот го сечам дека ова е некоја симулирана игра заедно со Штерјо, нешто друго стои позади галамава.

Па волку наивни не сме мајку му.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
немој ноктите брат.. ако алудираш на мене.. далеку сум од Накови...

(ноктите се за маникирање.. )

поздрав...

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
ti imas problem samiot so sebe, piters.

dali tvoevo "vitkanje opashka" e izvinuvanje za navredite, obidot za insinuacii i lazni obvinuvanja kon drugi clenovi na forumov? (makedonero, jas, a verojatno i drugi)

dali tvojov prethoden post znacit deka si gi povlekvis zborojte?

ne mojt taka za vek i vekov, ke pustite otrov pa posle ke trgate gz :) ne mojt taka, bidi masko, i stoj zad stav, ako imas ;)

vidis, be masko, jas sakam da se uapset site kriminalci, bez razlika na partija, etnos, religija.
jas nemam problem so to da apset kriminalci, i da sankcioniret krsenja na zakonot.

ti si toj sho imat problem so to.

procitaj si postojte, aj barem da go branis Fershped, ama ti napagjas celo vreme ovega, onega... insinuacii, seenje razdor megju Makedoncite i drugite gragjani na Makedonija.

zato, aj, us ednas, izjasni se za konkretnovo:

- so ti smetat vo toa deka se sankcionirat krivicni dela i prekrsoci??? (i vo konkreten slucaj - Fershped)

imas dokazi deka se nevini???

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
не немам, и ако не си толку заслепена ќе видеше што напишав..

Ај врати се малце назад...

.

Ако некој има нешто против Штерјо, може да му стегне кривична, а не да ја уништува цела фирма и да затвара (исфрла) на улица сите вработени во фирмата - тие не се криви за ништо таму..

Ова како што изгледа е Компаниски НАРАЧАН рекет..

Ако се точни шпекулациите дека позади конкурентот МАКОШПЕД стојат фамилијата Миалкови.. тогаш целата МАтематика е Чиста.

ова е што напишав ЈАС..

сега покажи ми каде тоа ЈАС го бранам Штерјо ???
каде тоа сум јас против криминалци ?

ајде.. работи малце, дете... најди еден мој пост .... не само млати празна слама

Не бе братче напротив.. ВЕ учам.. (до кога)?

ако е крив - стегни му пријава, тури го на суд.. - не затварај цела фирма и испуштај уште луѓе на улица.
а ова е уште еден...пост на иста тема

НО, за да ги покажеш твоите прави и искрени намери, пред да тргнеш во БОЈ, прво ќе си туриш КУРБАН од сопствената војска.. да ги набрајам пак...

Камчевци, Димовци, Димотровци, Георгиевци, Топурковци.. итн..
Со тоа брат, им ставаш до знаење на сите, дека си ПРАВ, и решен да се справиш со сите пијавици, и штетни елементи.. и знаеш што ????

ако преживееш до тогаш.. тогаш веројатно би постанал Бесмртен во РМ
А ова е како ЈАС би се справил со КРИМИНАЛОТ.. прво во свои редови, па после ПО СПИСОК - кај другите...

Ај сеа, Толку.. кога ке ја завршиш ДОМАШНАТА задача.. јави се..
до тогаш си на Игноре кај мене,,,

P

Princ

Гостин
„Фершпед“ ја загуби дозволата за работа поради долгови за истумбан камион и пакет лижавчиња. Раководството на компанијата обвинува дека решението на царината за одземање на лиценцата за царинско застапување е тенденциозно, бидејќи е донесено за долгови кои веќе се платени со престрога регулатива чие поништување компанијата го бара од Уставниот суд.

За дел од случаите поради кои е одземена дозволата, „Фершпед“ поднел постапка и пред Управен суд, затоа според надлежните во „Фершпед“, решението на царината не може да биде правосилно.

„Побаравме одложување на извршување на ова решение, коешто денеска е направено. Одложувањето на извршувањето може да трае најмногу 180 дена“, изјави Зоран Арнаутов, директор во „Фершпед“.

„Се надеваме дека во меѓувреме, ако добиеме одложување на извршување на ова решение, ќе излезе една од овие иницијативите пред Уставен суд“, додаде Арнаутов.

Во одбрана на колегите од „Фершпед“ денеска застана и групацијата на шпедитери која најави замрзнување на партнерството со царината.

„Ваквата акција од Царинската управа е контрапродуктивна бидејќи неколку пати е дискутирано и заеднички констатирано дека ваквата регулатива е премногу ригидна од аспект дека постојат фирми коишто за да се стекнат со статус на лица со поголем ризик, односно акумулиран долг од 10 илјади евра, потребно е да се извлечат 30 мандатни казни“, рече Стевица Чарапиќ, претседател на групација на шпедитери.

„Постојат фирми коишто имаат преку 100 илјади предмети во царинска постапка во текот на годината“, додаде Чарапиќ.

Се огласи и Владата со став дека решението на царината не е полнички притисок врз „Фершпед“.

„Секоја компанија има право на второстепена постапка итн. Кога ќе дојде во Министерство за финансии ќе ја запознаеме и стручно ќе пристапиме како и кон секој проблем“, вели Трајко Славески, министер за финансии.

Синдикатот на вработените во „Фершпед“ предупреди дека со одземањето на дозволата во опасност се става егзистенцијата на околу 1.000 семејства кои работат на ниво на групацијата.

Шпедитерството е најпрофитабилниот бизнис на „Фершпед“. Губењето на лиценцата е нов упад во бизнис царството на Штерјо Наков, во кое нечепнати остана хотелите и винаријата.

Пред неколку години на удар беше Лотаријата, а паралелно државата започна судска постапка со која ја оспорува приватизацијата на „Фершпед“.

Извор - А1

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
ti rekov jas da mislis pred da pisis nesto, a i da procitas so si pisal :)
procitaj si postojte, aj barem da go branis Fershped, ama ti napagjas celo vreme ovega, onega... insinuacii, seenje razdor megju Makedoncite i drugite gragjani na Makedonija.
ова е што напишав ЈАС..

сега покажи ми каде тоа ЈАС го бранам Штерјо ???
каде тоа сум јас против криминалци ?
Да живеат влашките тајкуни и хохштаплери:nesvest::kesa:
Премногу си дозволуваш слобода за твоите испревртени перцепции за реалноста..

Овде НИКОЈ НЕ ТЕ НАВРЕДУВА... НЕМОЈ НИ ТИ...
wow

what an honour, sterjo nakov na forumov? ili samo uste edno vlashko slugince? :)

kaj vide navreda vo to sho si go citiral?
fala sho ne prosvetli za semejnata istorija na Naku (Nakovi), i sho ni objasna sega se za privatizacijata.

sega svakjam, poso komunjarite im go zele imanjeto na Naku, brane the don kihotes zel od siromashnite i im go vratil na bogatite.

rispekt!
Штерјо и штерјовци се фамилија која во своја сопственост го имале пола ОВЧЕ ПОЛИЕ.. уште од турско. Со револуцијата и после неа, тој имот им е одземан. ( од тие ваши комуњари).
Таа фамилија - или поточно неколку фамилии се енормно богати - со генерации. Кај нив никогаш не бил доведен во прашање патриотизмот или припадноста во Македонската заедница.

Не тресете небулози.. ако сте за лов на вештерки, почнете од новокомпонираните политичари и домашни предавници. Со овие Детски постови само потврдувате колку сте слаби и немоќни.
Неможете по магарето, па по самарот.

Ако некој има нешто против Штерјо, може да му стегне кривична, а не да ја уништува цела фирма и да затвара (исфрла) на улица сите вработени во фирмата - тие не се криви за ништо таму..

Ова како што изгледа е Компаниски НАРАЧАН рекет..

Ако се точни шпекулациите дека позади конкурентот МАКОШПЕД стојат фамилијата Миалкови.. тогаш целата МАтематика е Чиста.
ne be, ne go branis, i ne napagjas, i ne se obiduvas da posees otrov :pos2:

i daj trgni ignore, ziti se, ne ke mozam da spijam

da si navistina za razcistuvanje so kriminal, malku poinaku ke reagiras, na primer vaka:

- dobar poteg na vlasta, se nadevam deka ke prodolzat

-------------------

inace, go procita nekoj voopsto Trnot, deka Sterjo Nakov ne e pokje gazda na Fersped? :baeh:

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
и ?

незнам со колку кофи треба човек да ти пристапи, за да сватиш дека се работи за 1000 фамилии, не за Штерјо Наков.. ама ко што реков.. тебе проблемот ти е на друго мосто...

не сум ти јас..

сепак ќе си останеш таму (iggy), спиела мирно или не.. чао!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Убаво е што владата започнува да се справува со организираниот криминал во шпедитерската дејност,но не е убаво што истовремено криминалните ингеренции или овластувања,му ги префрла на друг малку поблизок,би рекол “братучедски“ шпедитер.:toe:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
и ?

незнам со колку кофи треба човек да ти пристапи, за да сватиш дека се работи за 1000 фамилии, не за Штерјо Наков.. ама ко што реков.. тебе проблемот ти е на друго мосто...

не сум ти јас..

сепак ќе си останеш таму (iggy), спиела мирно или не.. чао!!
kakov Cao BRE mile? ne sme vo kina, a ne e ni SAO. :pos2:
celo vreme se obiduvas da me isprovociras na navreda so aludiranje "ne ti e tebe problemot tuka, ne ti e tamu, ne e ova, ne e ona, strafcinja, maz ti strafoj, drn drn, bla bla"

kazi de sho mi e problemot? :pipi:
imas dovolno megju noze da kazis ko MAZ nesto? :pipi:

konkretno, mojot prethoded post, soocen si so lagi napisani od tebe, so insinuacii i seenje razdor.
faten si vo laga, i vo obid da posees razdor megju Makedonci.

za to nekoj treba da te obesit za jajca... ako imas, normalno :pipi:

a jas, iako nemam "jajca" megjunoze, pak ke recam i stojam zad toa:

- sum ZA, i podrzuvam pokrenuvanje postapki za krivicna odgovornost na site koi nastetile na Makedonija i Makedonskiot Narod. (normalno, i ekonomskite kriminalci, bez razlika na partiska, etnicka ili religiska pripadnost)

a ti djafkaj deka naku bil robin hood...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.888
Поени од реакции
12.421
se prasuvam, sho se nekolku milioncina koi Zaev gi proneveri? :toe:
kaj vi bea togash vakvi kampanji? ili takvi proneveri se (po)miluvaat? duri ne se naucite so ist arshin da merite, nisto ne prajte, ni ednite, ni drugite.

pena fativte na usta od laenje protiv SE sho ke napravi vlasta, bez razlika dal e dobro ili loso toa so go praet.
Ако подробно ги прочита постовите во политика ќе видиш дека џабе ме ставаш во тие и вие. И за Геровски и на соросоиди и на свидмилк и нивниот криминал и на инспекциските служби кои не си вршат работа.
Така да мислам дека непотребно ме ставаш во кош со одредени странки.

Полека малку, не брзај со етикети.

Член од
17 мај 2009
Мислења
349
Поени од реакции
16
ова обидов за дефокусирање ви е супер, утре задутре ќе имате уште една слична бомба. македонските олигарси здружено ќе удрат по македонската држава, нака ни е на здравје

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
И сега ќе излезе потпаролчето емилијан(победивме во аеродром) и ќе сере за Фершпед бидејќи сдсм е во длабок долг а Грујо им ги сече финансиските извори у корен.

Што е ова? Признание дека е во прашање политичка игра за власт во царината?

Kajgana Shop

На врв Bottom