Уставниот суд го суспендираше екстерното оценување

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Ееее ја и моето одделение, едни од баксузите, не тестираа македонски али пак сеедно ми е зашто боза беа прашањата. Ептен основни прашања што од општа култура треба да се знаат, така да џабе толкава паника креваме сите, леле којзнае какви ќе бидат теситрањата, ова она!

Ееее ја и моето одделение, едни од баксузите, не тестираа македонски али пак сеедно ми е зашто боза беа прашањата. Ептен основни прашања што од општа култура треба да се знаат, така да џабе толкава паника креваме сите, леле којзнае какви ќе бидат теситрањата, ова она!

As I said before.....

Онтопик: Средношколска унија против укинувањето на тестовите! А до пред една недела го гаѓаа Министерството со јајца. И ај најди му го крајот сеа...:nenene:

As I said before.....

Онтопик: Средношколска унија против укинувањето на тестовите! А до пред една недела го гаѓаа Министерството со јајца. И ај најди му го крајот сеа...:nenene:
Oва се или некои своеволци или партиски определени. 100 посто.

Oва се или некои своеволци или партиски определени. 100 посто.

И нив не им се знае крајот..пред една недела бараа укинување,сега се против укинувањето па да им се плукнам во унијата кога кажаа нашколо дека нема да се полага сите се радуваа сега они ќе бараат нека не си играат :) ни кажа еден професор дека за 2 месеци ќе се знае дали следната година ќе се полага.

Ко шо ќе им дувнит, така прает.
Охрид пред Општина пред 2 недели се' беше искршено, сега биле против укинувањето.

Свашта. Во мојов клас се падна да полагаме македонски и информатика = 560 страни за една недела да се поминат, покрај друго шо имаме за поправање, а во други два различни класови само англиски или географија. Е така неможит.

Ко шо ќе им дувнит, така прает.
Охрид пред Општина пред 2 недели се' беше искршено, сега биле против укинувањето.

Свашта. Во мојов клас се падна да полагаме македонски и информатика = 560 страни за една недела да се поминат, покрај друго шо имаме за поправање, а во други два различни класови само англиски или географија. Е така неможит.
Лол...па македонски и информатика се едни од најлесните предмети за полагање екстерно, ради тоа што сите имаат едно многу добро општо познавање по македонски јазик, од чиста култура, а информатика - секое дете има компјутер...Така да мислам дека прашањата од типот:

-Одреди го предметот во реченицата: Кучето ја закопа коската.
а. кучето б. закопа в. коската

-Како се креира нов директориум?

...се стварно лесни...

Лол...па македонски и информатика се едни од најлесните предмети за полагање екстерно, ради тоа што сите имаат едно многу добро општо познавање по македонски јазик, од чиста култура, а информатика - секое дете има компјутер...Така да мислам дека прашањата од типот:

-Одреди го предметот во реченицата: Кучето ја закопа коската.
а. кучето б. закопа в. коската

-Како се креира нов директориум?

...се стварно лесни...

Нема такви прашања кај нас.
Скоро цел учебник е литература, од 300 страни, 200 се за многу видови различни литератури:smir:. Граматика немаме воопшто, само општо за јазикот.

Нема такви прашања кај нас.
Скоро цел учебник е литература, од 300 страни, 200 се за многу видови различни литератури:smir:. Граматика немаме воопшто, само општо за јазикот.
тестовите нема да бидат (немаше да беа w/e) по учебниците...ке идат (идеа) по некоја замислена основа од страна на министерството за образование...затоа сите школи, иако учат од различни учебници, ке имаат (имаа) ИСТ тест...(читај: исти 100 стартни прашања од кои рандом се бираат 30 по ученик)...

Ме интересира само како ве тестираа тие што бевте тестирани? На компјутер или на лист?

As I said before.....

Македонија може да се пофали со независно образование... Yeah right...
Секако дека зад ова има политички интерес. Средношколската унија одамна не е средношколска. Дури мислам дека унијата како унија нема претставници во сите средни школи. Хммм и викате унија е, а?

Еве само што си дојдов....Не тестираа на лист, со пенкало мораше да се пишува...ако згрешиш нешто нема поправање...кај нас дозволуваа првин со молив да ги заокружиш одговорите во кои не си сигурен, ама под услов до крај на тестирањето обавезно да ги поправиш со пенкало...се препишуваше страшно....француски прашањата беа лесни, само што некаде се наоѓаа некои зафркнати зборови што јас првпат ги сретнав ама нвм, важно го решив...имаш еден саат време и 30 прашања....

Ние завршивме со тестирања. Препишување колку сакаш. Мене многу полесни ми беа прашањата по математика(на пр. Која е равенка со 2 непознати? Формула за волумен на пирамида и сл.), француски беше потешко.

Ебати клошарската средношколска унија. Добро бе до толку ли се дегени да бараат тестови а пред недела дена се бунеа?

Чекајте сеа...не бев во Македонија една недела и не сум во тек многу...
Слушнав дека Уставниот суд го стопирал Екстерното тестирање.Зошто тогаш продолжувват со него и денеска да речеме?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom