Теми за размислување... [Што е форумот денес?]

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Гладиус, те читам и мил си ми вака, и некогаш ме потсеќаш кафе да си се напијам,ама човек многу теми отвораш за многу кратко време. Кога ќе ти тргне, изгледа ти тргнало ептен.
Не ми текнува на се, ама нема да заборавам твоја тема што гласи ,,зошто ги делиме книгите и филмовите на машки и женски'' (отприлика вака беше). Ај темата некако ќе пројде, ама човек кога го видов Самрак во вовед...Па има тема за него, пишуваат и девојчиња и момчиња, се до 16 години, каква дискусија очекуваш од ваква тема жити се?

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Еве едно прашање...
Ако материјата неможе да се креира и неможе да се уништува... тогаш како е креирана цела материја во овој универзум ? wtf...

btw, god is not an option...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Еве едно прашање...
Ако материјата неможе да се креира и неможе да се уништува... тогаш како е креирана цела материја во овој универзум ? wtf...

Сите за CERN....
CERN за Сите....

:vozbud:

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Сите за CERN....
CERN за Сите....

:vozbud:
Нема врска CERN...
Теоријата на биг бенг не кажува како настанала материјата...
( ова пред некое време го сфатив )

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Еве едно прашање...

Зошто ја испосра темава сеа?!:uvo:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Еве едно прашање...

Eпа изгледа тоа болдираното е грешно. А се додека не смислат подобро ке го користат.

Исто како со она “земјата е рамна плоча“ сите си го користеа иако небеше така.

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Eпа изгледа тоа болдираното е грешно. А се додека не смислат подобро ке го користат.

Исто како со она “земјата е рамна плоча“ сите си го користеа иако небеше така.

он: ја сменивте суштината на темата!!

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Вака сега. За сите оние кои постираа на темава. Барам од вас уште еднаш да се вратите на воведот и да прекинете да ми кажувате што сакам да постигнам со отварањето на темите и која ми е главната цел на форумов.
Имав отворено ако сакате да знаете и една тема
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=36697 во која многу јасно имав кажано дека форумов веќе го има изгубено сјајтот токму поради потребата некој да се омаловажи. Како бе сега сите се големи философи за тоа кои се моите цели и планови, и како себе се сметате за вредни личности кога ја правите најголемата грешка. Темата ја прилепувате на авторот, напаѓате дека тоа е негов личен став и секако не заборавате да нафрлите и по некој збор за тоа дека некој има скриени намери.
Ајде сега, ооо големи паметници, ве молам ако сте навистина толку достојни да лепите етикети, проверете се дали вие постиравте во темава за само да оцрните некого или затоа што сакавте да развиете дебата. Мислам дека е крајно време да се фокусирате на темата а не на моите „потреби“ и црни планови.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Еве едно прашање...

:eek:ftopic:

Преоѓање на една материја во друга.
Сеа знам дека ќе почнеш да го тупиш како може од ништо да настане нешто ама ај..

Он:
Гладиус,не се замарај бе толку,и онака нишо нема да постигнеш,нема некој да земе да филозофира откога им напомена дека убавите теми умираат..
И не си ги сфаќај работиве толку лично(ако сите тебе ти се нафрливме),кулирај си:smir:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Он:
Гладиус,не се замарај бе толку,и онака нишо нема да постигнеш,нема некој да земе да филозофира откога им напомена дека убавите теми умираат..
И не си ги сфаќај работиве толку лично(ако сите тебе ти се нафрливме),кулирај си:smir:
Не е проблемот за сфаќање лично на работите. Проблемот е што скоро никој не се обиде да се сврти кон темата.
Мене на крај, гајле ми е дали темава ќе има повеќе од 100 одговори, или не. Само сакав да видам размислувања кои најверојатно е многу тешко да се изнесат посебно од личности кои и самите не си ја знаат улогата на форумот. Сепак, ова е една добра дебата, а нели тоа е првично целта на форумот.:smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Само сакав да видам размислувања кои најверојатно е многу тешко да се изнесат посебно од личности кои и самите не си ја знаат улогата на форумот. :
Moже да ми ги кажиш улогите на форумов, за да се пронајдам? :sport2:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Moже да ми ги кажиш улогите на форумов, за да се пронајдам? :sport2:
Најверојатно улогата на секој форумџија е дебатирање, но не и фолирање.
Никој сигурно не се зачленил на форумов за да си го средува профилот, туку сите се зачлениле за да бидат дел од некоја дебата каде може да се споделат мислења на одредена тема.
Дали е тоа толку тешко да се види која е улогата на форумџиите? На крај, никој не тера никого да дебатира ако нема што да каже на некоја тема. Се’ е тоа личен избор кој честопати е погрешен.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ми е мака да го тупам на форумов за теми од филозофија еве пример:
Зошто на луѓето им е толку тешко да ја дофатат среќата?

Да фатам да се инаетам со некој на ваква тема, нема шанси, ма колку сака нека е темата „најпрекрасна„.

Обично сум познат по кратките постови, секогаш се трудам да ги редуцирам до максимум, а да го кажам тоа што сум сакал со малку зборови.

Е има нешто шо сакам да потенцирам: Во мода е да имаш „иронични“ постови :kesa:. Од коа бе? Мерило за квалитетен форумџија ви е „ироничноста“.

И да, темава е тиња.

Обично го тупат тие шо сакаат да бидат модератори :D
Незнам ни кој дел од целиов пост да го болдирам.
Едноставно, имаме сосема исти мислења..сосема!

Никој сигурно не се зачленил на форумов за да си го средува профилот, туку сите се зачлениле за да бидат дел од некоја дебата каде може да се споделат мислења на одредена тема.
Дали е тоа толку тешко да се види која е улогата на форумџиите? На крај, никој не тера никого да дебатира ако нема што да каже на некоја тема. Се’ е тоа личен избор кој честопати е погрешен.
Оди дебатирај у подфорум религија да те видам..
Каде шо горан44о незнае што дише а буцио прашува што било со материјата пред бигбенгот и ја оспорува еволуцијата?! о_0" њтф?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Оди дебатирај у подфорум религија да те видам..
Каде шо горан44о незнае што дише а буцио прашува што било со материјата пред бигбенгот и ја оспорува еволуцијата?! о_0" њтф?
Дебатирам онаму каде што знам дека можам и онаму каде што сакам и ме интересира. Затоа ме нема во политика и вести, во религија, во историја, во спорт и во многу други подфоруми.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Кога се регистрирав немаше таков закон дека морам да дебитирам на темите. Сфати дека премногу луѓе има со премногу различни размислувања за тоа како функционира форумов и како да дискутираат на него. Не очекувај сите теми да бидат филозофски. Има такви теми и на нив дискутираат членови кои сакаат да “филозофираат“ во тој стил. Неможеш да очекуваш од сите тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom