LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Фетиш, ако под фетиш се подразбираат обли розеви женски гради и нежен, топол женски задник, убави зелени очи...да и јас иам фетиш :) Тоа се нарекуваше порано нормално сексуално привлекување.
Да се спуштиме малку на земја вон сите оние теории од интернетот...оној пример погоре е далеку од некоја нормална занимација и пројава на склоности. Постојат различни видови сексуални интереси кои не би ни ги именувал (ем гадни ем морбидни)...кои се нарекуваат фетиш, а сепак се девијации. За мене без оглед на геј или хетеро примеров е девијација, болест. Можам да ги замислам либералките да им се влечка некој маж дома по фустан, хулахопки и кармин...дали воопшто би го земале за сопруг :)

Фетиш е додека и ги лижам стопалата сосе хулахопки не една, друга да ме плеска по газето - обично фетишите произлегуваат како резултат на сексуално потиснување, изопачување и забранување на сексот, погрешниот пристап и ширење на невистини од страна на религии и опшества. :)

Lurtz, ја повеќе не разбирам што сакаш да прашаш...
Праша за кросдресери, двополови, транссексуалци и врската со ЛГБТ и јас објаснив дека тоа е хомосексуалноста или бисексуалноста на тие лица.

Какви права би барал оженет стрејт-травестит? Додека е неженет, законот да му гарантира дека женцката мора да го сака подеднакво и во машка и во женска верзија?

Дај малце објасни што точно прашуеш, пошто ја како те разбрав, ти одговорив.

Либерејшн, едноставно прашав дали тоа облакање и сличните појави кои претходно ги спомињав (како дел од лгбт популацијата) е нормална работа. Постојат и екстремни фетиши (подолу ги споменувам), дали и тие се нормална работа? Затоа што на секој пост на некој форумџија, ако истиот е против лгбт популацијата веднаш е нападнат отприлика со -кој си ти да ги судиш, кој си ти да кажеш што е нормално, а што не е...кој си ти да имаш свое мислење? Тие имаат свое мислење, мора тоа да го сфатите еднаш, макар било и против тебе, мене, соседот, Буш или било кој. Како пример докторот, го направите партал со тоа што си го кажа мислењето врз основа на студирање, литература, пракса со пациенти...со тоа вие несвесно станувате дел од машината за дискриминација на слободната мисла и размислување.

Магус, не сакав да ги спомињам, но еве...постојат различни видови сексуална возбуда кои популарно се нарекуваат фетиш -фиксација кон нешто (да не барам дефиниции и филозофирам, го поедноставувам). Да се возбудиш од женска нога, доколку твојата девојка ти дозволи, ок...но возбуда постои (сакав да избегнам ама...) и кон секс со стари жени од 60-70 години, кон галење (да не кажам трљање) од девојчиња во автобус, силувањето за некои е едина сексуална возбуда, за други тоа е милување на гради на 12 годишно девојче, постојат и други т.н. интереси -уринирање, обожавање на фецес...да не навлегувам...за мене тоа се девијантни појави (иако гледам на интернет се трудат некои од нив да ги оправдаат). Либералност ок, но каде е границата? Дали навистина само небото е лимит или имаме и свои лимити? Затоа и реков -за некого една иста активност е нормална, за друг не е...и обратно. Дали со цел да се задоволиме можеме да си дозволиме било што да сториме?

Јас не гледам никакви пречки доколку двете лица* тоа што го прават, го прават со слободна волја и надвор од очите на јавноста.

*Со деловна способност и возраст на која законот допушта полово општење.

--- надополнето ---

Како пример докторот, го направите партал со тоа што си го кажа мислењето врз основа на студирање, литература, пракса со пациенти...со тоа вие несвесно станувате дел од машината за дискриминација на слободната мисла и размислување.

Докторот не кажа врз основа на која литература го креира мислењето, и не рече пракса со пациенти, туку разговори со луѓе (хомосексуалци сигурно не биле).
Тој има право да каже, исто како и јас и ти. Има право и да рече: Другови, јас тоа не го прифаќам, мене ми е одвратно, несфатливо, настрана што викаат научниците низ светот, јас ќе бидам против.

Ама да нарекува некој “ненормален, неприроден“ и сл. само врз основа на сексуална ориентација, е навреда.
Ако навистина е медицинско лице, тогаш ваквите негови ставови само кажуваат од литература од пред колку децении учел и како постапува со своите пациенти.
Ако веќе прави апдејт на знаењата во неговата област, нека прочита и најнови истражувања за темава, па нека зборува тогаш.

Па ако си запознаен докторското студирање колку пракса има и со какви се луѓе се среќава, ќе знаеш дека не ги бира ни по пол ни по фетиш. За него сите се исти како пациенти. А неговото мислење е тоа, твоето на пример е подруго...дали си размислил дека некое твое мислење за некого е токму, но за друг е неточно и навредливо? Напротив, не е баш да не се во тек. Татко ми додека работеше како доктор, месечно посетуваше по неколку симпозиуми, состаноци, размена на информации и мислења...и тука и во странство. Но, не би повеќе за форумџијата доктор, го споменав како пример. Значи секој со кого не се сложувате (кој дава друго мислење) или вреѓа или не е во тек со информациите или има назаден ментален склоп. Постиравме одамна слики каде се гледаат такви лица на улица, мажи со бради и фустанчиња и градници. Зарем вреѓа и фактот дека таква практика е девијација? Или блоуџобингот на улица (исто постирани поодамна) на тие мажи? Ако е тоа нормално, не знам што не е. Башка тебе барем не би требало да те вреѓа пошто се збори за кросдресинг и хермафродити.

...не ги бира ни по пол ни по фетиш. За него сите се исти како пациенти.

...Постиравме одамна слики каде се гледаат такви лица на улица, мажи со бради и фустанчиња и градници. Или блоуџобингот на улица...

Ај беља работа... сте постирале педери со бради и фустани, башка сте постирале блоуџоб на јавно место. И сега ја треба да го деактивирам акаунтот на форумов.

Не ме терај да најдам мал милион страни каде стрејтри имаат секс во метро, на улица, на плажа... пред 1000 луѓе. Да барам ли слики од карневали како оној во Рио, каде голи жени и мажи стрејтри си ги тресат цицињата и курињата пред камерите на светските тв-куќи? Или тоа ви е ок, пошто се стрејт?

А докторот има предрасуди. Ма не, се гуши во нив. А за медицинско лице, тоа е недозволиво.

Ај беља работа... сте постирале педери со бради и фустани, башка сте постирале блоуџоб на јавно место. И сега ја треба да го деактивирам акаунтот на форумов.

Не ме терај да најдам мал милион страни каде стрејтри имаат секс во метро, на улица, на плажа... пред 1000 луѓе. Да барам ли слики од карневали како оној во Рио, каде голи жени и мажи стрејтри си ги тресат цицињата и курињата пред камерите на светските тв-куќи? Или тоа ви е ок, пошто се стрејт?

А докторот има предрасуди. Ма не, се гуши во нив. А за медицинско лице, тоа е недозволиво.
пак ти со педери и...нели самиот рече дека ова се однесува на другиот дел од популацијата :)
Да барам ли слики од карневали како оној во Рио, каде голи жени и мажи стрејтри си ги тресат цицињата и курињата пред камерите на светските тв-куќи? Или тоа ви е ок, пошто се стрејт?
Видиш, затоа сме над 6 миљарди, за да имаме различни размислувања :) Стрејт, нестрејт, искривен...ако тресе цициња или патлаци низ град, ако има секс на улица за мене е исто ненормално. Зарем ако е стрејт оној што силувал мало девојче, треба да му се прости? Ако ми се дигне на колешката, дали смеам да ја легнам на биро иако сум стрејтер? Јок, некои нешта не се ни за објаснување ни за истражувања ни за анализи. Во спротивно навистина ќе се раководиме само според нагонот.
Докторите, како и други луѓе имаат право на свое мислење. Сепак ако ги оправдуваш тие активности кои ти ги наведе или кои јас ги наведов (батали прави, криви, стрејт и хомо) и ако велиш дека се ок...добро, твое мислење. Но ако е така, каде е границата на себезадоволувањето и на своите страсти?

:) Слатко фемче.

--- надополнето ---

Edit: Ова идело на МТВ? :vozbud:

На братучедка ми и е фризер Томче :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Елекот му е трејд марк, никаде не испаѓа без него и мислам дека кога ќе умре ќе го закопаат сосе елекот :pos::pos::pos:

Ама го погрешил правецот човече :pos: :pos:
Сладок е,ама лигав.

Лапни си го како десерт после „лут и зачинет оброк“ ако ти е сладок! Лигавоста предпоставувам нема да пречи зашто и тулумбата е тагва, слатка и лигава! :D
-Дај Леандра, не ме разочарувај, please :(

Лапни си го како десерт после „лут и зачинет оброк“ ако ти е сладок! Лигавоста предпоставувам нема да пречи зашто и тулумбата е тагва, слатка и лигава! :D

Црн е,јас само плави сакам :)
Немаш видено геј изгледа,очите да ти истечат по него...Еве и цимерката прашај ми ја за еден пар што го виде :)

Мандрачино! Зборот ПРЕТПОСТАВУВА се пишува со Т, а не со Д.
Инаку што се однесува до фризерот ништо чудно. Ја имаме Фифи, Боки, па и фризерчево нека пее, сите нека пејат. Како што рече Леандра, го погрешил типот музика, ама нема врска.

--- надополнето ---

Црн е,јас само плави сакам :)
Немаш видено геј изгледа,очите да ти истечат по него...Еве и цимерката прашај ми ја за еден пар што го виде :)

Значи Леандра, ти фрлаш очи кон гејој. Е, Леандриче, е кој ти е тој пар што го видела другарка ти?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom