LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
L

Liberation

Гостин
зошчо никој не ми зборви? :nesum:

-машки фетус: моторика -груби движења... силни експлозивни (мажот е ловец обезбедувач на храна)... употреба на мал број зборови (кога лови, мажот демнее и молчи) ...потешкотии во изразувањето... длабок глас (начин на застрашување на непријателот доминација во племето)... голема способност за ориентација и насочено движење (заради полесно фаќање на животното- храната и полесно враќање дома)... затапени чуства и емоции (какви чуства и емоции би имал правнук на суштество кое цела човечка историја поминало на лов на диви животинки?)... тешко учење јазици... добро оперирање со бројки... закржлавеност на центарот за болка (кожата на мажот е шест пати подебела од таа на жена)... страв и тага (што ќе му се на воин и ловец овие глупи чуства?)... привлекување кон женскиот пол (заради спарување и продолжување на видот)... однесување кое се карактеризира како типично машко. ете што прави нормално количество тестостерон со машкиот фетус.

-женски: префинети движења... нежни со чуство (го гали детето за да го смири... успие и да предизвика лачење на хормон антидепресант)... употреба на огромен број зборови... дури во современиот свет жената употребува во просек 3 пати повеќе зборови дневно (комуникација со другите жени од племето... пештерата...) умешност во изразувањето... тенок глас (бебето ги слуша високите тонови многу подобро од возрасен)... неспособност за ориентација во простор и ненасочен вид кој може да достигне и опсег од 180 степени (а како да се ориентира правнука на човечко суштество чија прабаба постојано била трудна... чувала деца... и седела во пештерата... населбата) а видот е за да има подобра прегледност над населбата и блиската околина за да може да реагира и да ги спаси децата од закани)... лесно учење јазици... јасно изразување на чуства и емоции и нивно препознавање (кога жена гледа бебе како плаче... во 80% знае: дали е гладно жедно или треба да му се сменат пелените... 90% мажи само викаат “ја бара мајка си?“)... привлекување кон мажите... заради спарување и репродукција... ете тоа го прави отсуството на тестостерон или неговото слабо влијание врз женскиот фетус во 6-8 недела од развојот.

прашање за награда: колку подтипа мажи и жени може да се издвојат ако земеме само два центра од илјадниците во мозокот... и ги направиме сите комбинации со тестостеронот?

еве на пример... центарот за привлечност и центарот за однесување

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Ова важи и за педофили, некрофили зоофили или само за гејој??
дали сите сексуално настрани и неприродни особи треба да “уживаат во животот“?
-Pedofilite so svoite akti nanesuvaat nepopravliva steta na vtorata strana(deca), koi izmanipulirani i protiv svoja volja ,bez obostrani konfirmativni cuvstva,se podlozeni na eden fizicki i psihicki TEROR.
-Zoofilite so svoite akti, nanesuvaat nepopravliva steta na vtorata strana(zivotnite nemaat svest i ne moze da rasuduvaat dali aktot za niv e akt na zadovolstvo ili akt na nasilstvo)
-Nekrofilite - Vidi pogore

Homoseksualniot sex e cisto KONSENZUALNA aktivnost, koja nosi zadovolstvo na dve vozrasni edninki, koi imaat sposobnost za rasuduvanje.Samiot akt, nosi samo zadovolstvo a ne i nasilstvo, steta ili pak manipulacija, a spored toa i nema osteteni vo toj proces, t.e NE MOZE spored zakonite da e podlozen na sankcii, kako gorenavedenite:tapp:

Nauka i konzervativni stavovi ne odat raka pod raka, mozebi za promena ke bese podobro nekoj citat od biblijata da im procitas, ili od prerodbata na VMRO DPMNE.
Naukata za takvite lugje e kompleksna kategorija, i zatoa ja odbegnuvaat, pa zatoa i nikoj ne debatira so tebe na tvoite postovi.:helou:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.770
Поени од реакции
12.233
Либерејшн, ова се строго потврдени искуства (што ги набројуваш подолу) кај луѓето или само теории? Оти ако ова искуствено е потврдено, тогаш многу маани и болештини ќе се надминат (повеќе заради ова и ме интересира). Заради ова сум скептик кон овие сознанија...досега на ова поле практично се нема напреднато.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
-Pedofilite so svoite akti nanesuvaat nepopravliva steta na vtorata strana(deca), koi izmanipulirani i protiv svoja volja ,bez obostrani konfirmativni cuvstva,se podlozeni na eden fizicki i psihicki TEROR.
-Zoofilite so svoite akti, nanesuvaat nepopravliva steta na vtorata strana(zivotnite nemaat svest i ne moze da rasuduvaat dali aktot za niv e akt na zadovolstvo ili akt na nasilstvo)
-Nekrofilite - Vidi pogore

Homoseksualniot sex e cisto KONSENZUALNA aktivnost, koja nosi zadovolstvo na dve vozrasni edninki, koi imaat sposobnost za rasuduvanje.Samiot akt, nosi samo zadovolstvo a ne i nasilstvo, steta ili pak manipulacija, a spored toa i nema osteteni vo toj proces, t.e NE MOZE spored zakonite da e podlozen na sankcii, kako gorenavedenite:tapp:

Nauka i konzervativni stavovi ne odat raka pod raka, mozebi za promena ke bese podobro nekoj citat od biblijata da im procitas, ili od prerodbata na VMRO DPMNE.
Naukata za takvite lugje e kompleksna kategorija, i zatoa ja odbegnuvaat, pa zatoa i nikoj ne debatira so tebe na tvoite postovi.:helou:
Постојат случаеви кога девојчиња од 13-14 години доброволно и со љубов стапуваат во сексуални и љубовни врски со постари мажи, постојат постојат и машки деца кои доброволно би стапиле во врска со постари жени. Тие трпат непоправлива штета доколку ги спречуваме во тоа.

Постојат животни кои доброволно и со радост имаат секс со луѓе. Спречувањето би им нанело непоправлива штета.

Постојат случаеви на хомосексуално силување каде му се нанесува непоправлива штета на едната страна.

Постојат и случаеви на блискост и желба за секс кај блиски роднини (инцест) и му се нанесува непоправлива штета ако се спречува истото.

Значи кажувам за добровлони обострани сексуални настраности. Тебе умот одма ти оди на насилство и силувања... зошто? мене тоа никогаш не би ми паднало на ум.... можеби имаш поинакви сфаќања и искуства....

Еве кај нас нормалните постои институција брак, брак помеѓу маж и жена и сега некој како тебе би рекол “Ами има случаеви на силувања на маж врз жена - значи заедница на маж и жена е штетна“.
Тоа се исклучоци на мрачни умови. Не е правило.

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Bog e sovrseni predobAr! Nie sme gresnici koi so verba ke se zdobieme so negovata milost!
Zavista, lgbt, slicni devijacii, glutonijata itn se smrtni grevovi!

Liberation, idi vo zdravje, ova e sosema druga tema neli!
А шо го мешаш цело време бог па ти... Иди у религии ако сакаш и споменувај си го, аман... Цело време сите не испраќаш некаде, демек ти си правиот... Ти можеш само да си мислиш дека си во право... Али ако секој земе својот бог да го меша во секоја работа, не знам ни дали ти ќе постоиш... ако те потфатат на пример надркани муслимани на христијаните, или обратно како сакаш... Ако сакате пак ќе ви напоменам... Никој не сте го виделе Александар Македонски (дел од историјата) па верувате дека освојувал, поробувал, убивал, ја создавал Македонија... Ама факт е дека бил педер... А било пред новата ера... Не може таков култен филм да се направи врз база само на некој оти сакал Ацета да биди педер во филмот... А и што му фалело? Ништо... бил паметен, убав, силен, обожаван... Сите што му завидуваа го разграбаја сето негово откако умре... Така и вие сега, гледајќи во подолу постовите кај што пишувате дека модерно е да се биде хомосексуалец, од алчност за пари се правело тоа или од не знам што..? Мало морген... И јас сум во мода па не сум хомосексуалец... Осудувате мажи или жени што подржуваат хомосексуалци дека најверојатно и тие се такви... од кај ви е логиката... Апсурдното е тоа што тие контра ориентираните кога се зборува за оваа тема е што мислите дека со вашите богови и ставови дека хомосексуалноста е гнасотија и девијантност (без аргументи се разбира) ќе натерате некој да ви поверува во тоа... Да не велам не ќе би поверуваат, само некои што се затупени од верата... Ама сите вие си веруварте во тие работи оти се плашите од вашите чуства, не сте сигурни што сакате, па си лечат дури и некои лични фрустрации преку ваквите препукувања па бараат заштита од некој си таканаречен бог и спасение дека можеби нема да бидат хомо... Тоа е општо докажано, сум видел такви лични примери, како некои тука плукаат за да го видат мислењето на јавноста како ќе реагира правејќи си простор да видат колку ќе бидат прифатени... На крај краева и „ме боли“ мене што е некој хомо или не е... тука сум да дебатирам на темата, а јас кога би видел пред мене хомоси како пто ги нарелувате подолу, посебно јузерот „Никола“, кој вели дека гледа пениси како му се мафтаат пред очи кога гледа двајца како се шетаат во парк или по улица за рака... Извини ама јас немам толку извртена машта па од фатени за рака да ми се гледаат пениси кои се мафтаат или не знам што... Се е ствар на перцепција... Ако на некој му е извртен мозокот тоа е друго... Јас сосема нормално ги гледам работите... И кога ќе ме видат другарите со девојка ми, се надевам нема или до сега не ме гледале како пенис и вагина... Бог, да чува и да брани (ќе го употребам на соодветно место, али не како спас за хомосексулаците, туку како спас од „некои на интернет нетолерантни“, за оние неодредените пликачи по секоја цена се....
А за генетиката тоа е друга работа, Многу напред сте пошле со размислувањево, јака мечта имате... Јас мислам дека уште малку со генетиката ќе видите и дека не постои господ бог... Само ајде уживајте во истражувањето...:smir:

L

Liberation

Гостин
проучувањето на мозокот е работа која скоро е завршена... изнесувањето на резултатите е проблем: на кој начин се собрани?

од менгеле па наваму ги знаеме сите тајни на човечкиот мозок... ама би било подобро да не ги дознаеме воопшто...

зборувам со научни докази од
специјалистката по генетика Ен Мојр
истражувањата врз идентични близнаци
проф. ричард пилар од бостонски универзитет
психологот мајкл бејли
целокупните истражувања со хормони врз фетуси на животинки и луѓе
тајните руски истражувања на влијанието на тестостеронот врз фетуси од човек
синдромот во доминиканска република
д-р дин хамер од онколошки институт на САД
д-ка дорин кумура од канада... врвна специјалистка за мозочна активност
д-р ли елис, универзитет за социологија мајн
д-р брајан глејду... универзитет дакота
д-р вајвет гловер лондонска болница челзи
д-р глен вилсон лондонски институт за психијатрија
еден куп истражувачи од американскиот институт кинси
д-р дик свав од холандски институт за истражување на мозокот
сознанијата на д-р гинтер дернер од германија
и мноооогу други...

од другата страна имам само библија и стереотипи исфилувани со наци-квази-фашизам резултат на фрустрација од индивидуалната неоствареност и несреќа...

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Dali nekoj gi prasa homoseksualcite, deka dokolku ima nacin da stanat heteroseksualci,tie bi podlegnale i bi prifatile da se subjekt vrz kogo ke se apliciraat tie promeni??
Епа зависи од општеството.
Може да е доброволно, може и мандаторно.
Сепак, која мајка би сакала геј дете да има, па да не се подложи на третман ако таква опција постои?
Дури и НептунГејт кој е тука на форумов рече дека би сакал да е стрејт.
Дека никој со здрав мозок не би сакал да биде педер и прогонуван.

проучувањето на мозокот е работа која скоро е завршена... изнесувањето на резултатите е проблем: на кој начин се собрани?
....
Да и благодарение на тие големи умови еднаш за секогаш ќе се стави крај на педерското прашање.

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Постојат случаеви кога девојчиња од 13-14 години доброволно и со љубов стапуваат во сексуални и љубовни врски со постари мажи, постојат постојат и машки деца кои доброволно би стапиле во врска со постари жени. Тие трпат непоправлива штета доколку ги спречуваме во тоа.

Постојат животни кои доброволно и со радост имаат секс со луѓе. Спречувањето би им нанело непоправлива штета.

Постојат случаеви на хомосексуално силување каде му се нанесува непоправлива штета на едната страна.

Постојат и случаеви на блискост и желба за секс кај блиски роднини (инцест) и му се нанесува непоправлива штета ако се спречува истото.

Значи кажувам за добровлони обострани сексуални настраности. Тебе умот одма ти оди на насилство и силувања... зошто? мене тоа никогаш не би ми паднало на ум.... можеби имаш поинакви сфаќања и искуства....

Еве кај нас нормалните постои институција брак, брак помеѓу маж и жена и сега некој како тебе би рекол “Ами има случаеви на силувања на маж врз жена - значи заедница на маж и жена е штетна“.
Тоа се исклучоци на мрачни умови. Не е правило.
Kako prvo, devojcinja od 13/14 godini spored naukata,i opstestvenite standardi, ne se vo sostojba razumno da rasuduvaat, bidejki ne ja dostignale granicata na zrelosta koja e striktno definirana od opstestvoto i naukata.( i na onie koi nemozat da vozat avtomobil pred da napolnat 18 godini im se nanesuva steta? Aj da im dademe klucovi od avtomobil i na 7 godisni prvacinja,za da ne im pravime steta ?? )

Primarno,zivotnite seksot go praktikuvaat za poinakvi po definicija dejanija otkolku nie lugjeto.Zivotnite nemaat svest, otuka ne go praktikuvaat seksot za zadovolstvo.
I koi zivotni "uzivaat" da bidat penetrirani od falus, bared dva pati pogolem od nivnata proporcionalna golemina? Ti da ne si Doktor Dulitl mozebi pa tebe skrisno ti kazuvaat kako uzivale?:pos2:

Homoseksualno SILUVANJE, e vo osnova SILUVANJE, bez razlika na subjektot protiv cija volja e izvrseno.

Nikoj ne ti brani da imas incest, no posledicite koi se bioloski ke mora da gi snosi tvoeto dete, dokolku ja zatrudnis sestra ti:toe::toe: Poveli pa probaj, da vidis koja ke bide stetata....
Jas od spienje so mojot istopolen partner nema da gledam retardirani deca okolu mene, kako sto ti ke gledas dokolku ja zatrudnis sestra ti ili majkati..:toe:

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
:pos2::pos2:

Гарфилд да не ти го проби пасвордот некој за оваа мудрост вмровска?

Болни се само човековите умови кој не прифаќаат ништо поразлично од себе си.Од таквите умови ние сме на ова дереџе.Додаток на тој комплекс на висока вредност е лицемерието.Да се топиш со маж,а да плукаш по нив од позиција е право за на бесилка!

Без крими филмови друже.
Тоа е лична претпоставка на Никола.Дупли јузери не се дозволени,има механизам преку кој се пронаоѓаат.Особено ако некој решил сам да се банира,а потоа да отвори нов ник,дефинитивно нема да му се прегледа низ прсти.
По приватни работи не смее никој да чепка,казниво е со закон,тоа не е играчка.

И да напоменам,Кајгана била и ќе остане место каде толеранцијата кон различните групи е на највисоко ниво.Тоа ги вкулучува и хомосексуалците,а ако некој мисли дека со напишани 100 поста против нив сменил општа слика,дефинитивно се лаже.
Даде немам криминален ум... но однесувањето на неколку души тука, кои до сега правеа што сакаа, независно до вас, доведе до огромна сомнителност кај другите... :) Така да не сум ни ќор ни слеп... А и морам да имам крими филм... Црна Хроника шо да прајш... И ти коа би работела вакво нешто... исто би се осеќала... сомничаво :))) ХХАХХА

Но кога сме веќе кај Кајги... говорот на омраза ги надминува границите, е сега тоа што ние немаме мерач за тоа тука... не знам како ќе се продолжи однесувањето на поединци... На странски блогови крајни дискриминаторски пораки не се дозволени на блоговите и не се толерираат... За разлика оттаму овде некои од модераторите/администраторите банираат ако не им се допаѓа ставот нечиј или пак етикетираат и се прават дека се знаат (малкумина се или беа)... Тоа е факт, а дали и понатаму ќе продолжи не знам...:smir: А тебе секоја чест... Искрено знам како е да се работи со такви луѓе, ама искрено ти се восхитувам што знаеш да ги доведеш во ред... :helou:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.770
Поени од реакции
12.233
Ок Liberation, мислев да прашам зошто тогаш не се спасат бебиња со одредени оштетувања (кои се јавуваат ради хормони или мозочни оштетувања) со најчесто смртни или многу лоши последици ама...ептен испаѓам офтопик према другите дискусии и дискутанти :wink:...па за ова и други прашања во некоја друга прилика. Сега засега толку, само не биди сигурен дека сето тоа се знае...инаку нешто ќе преземеа во некои насоки...сето тоа се сеуште јаки теории.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
прашање за награда: колку подтипа мажи и жени може да се издвојат ако земеме само два центра од илјадниците во мозокот... и ги направиме сите комбинации со тестостеронот?
Два типа
Еден се нормален тип на маж и жена, хетеросексуални , носители на природнните сексуални потреби и желби, основачи, продолжувачи и одржувачи на човечкиод вид
и
неприроден и ненормален тип на маж и жена со пореметени сексуални потреби и желби без основен природен капацитет да создадат потомство, да го продолжат и очуваат човечкиот вид. Ограничени се само на сксуална желба и сексуална дразба. Сексот кај нив е само за задоволувања нема друга природна примена како кај нормалните - продолжување на видот.

L

Liberation

Гостин

еве на пример... центарот за привлечност и центарот за однесување
пак никој не сака да употреби проста логика...

-машко
1 тестостеронот влијаел подеднакво силно и на двата центра: го привлекуваат жени и се однесува типично машки
2 тестостеронот влијаел силно на центарот за привлекување... но недоволно на центарот за однесување: го привлекуваат жени ама се однесува од умерено до екстремно феминизирано
3 тестостеронот не влијаел доволно на центарот за привлекување, но влијаел силно на центарот за однесување: го привлекуваат мажи и се однесува типично машки
4 тестостеронот воопшто не влијаел врз овие два центра: го привлекуваат мажи и се однесува од умерено до екстремно феминизирано

затоа... има феминизирани стрејтери и мачо хомосексуалци.
кај жените хомосексуалноста е резултат на преголемото влијание на тестостеронот врз мозокот на фетусот кој го програмира да работи како машки. докажано е дека женската хомосексуалност е три пати помала во однос на машката затоа што ХХ-мозокот помалку реагира на машки хормон како што е тестостеронот.

е сега... знам дека е невозможно... ама обидете се за момент да си претпоставите колку комбинации со тестостерон се можни со секој центар во човечкиот мозок, машки и женски одделно

прашање 7
-дали е нормално маж да биде професор по англиски или француски?
-дали е нормално жена да биде фудбалер или војник?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Kako prvo, devojcinja od 13/14 godini spored naukata,i opstestvenite standardi, ne se vo sostojba razumno da rasuduvaat, bidejki ne ja dostignale granicata na zrelosta koja e striktno definirana od opstestvoto i naukata.( i na onie koi nemozat da vozat avtomobil pred da napolnat 18 godini im se nanesuva steta? Aj da im dademe klucovi od avtomobil i na 7 godisni prvacinja,za da ne im pravime steta ?? )
Спрема општествените стандарди, и хомосексуалноста не е природна па затоа не е легален брак на истополови единки во најголем дел од планетата. Исто како и возење кола од страна на 7 годишни, исто како и педофилија, некрофилија, зоофилија.
Ти се бориш за своите гејски права, за промени на устав и закон и општествените норми кој би ти овозможиле легално и сербез да се швркаш со мажјакот и упразнуваш противприродни сексуални дејствија, а му велиш на друг настран и противприроден дека неговата настрана и противприродна сексуална орјентација е лоша!!!

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Епа зависи од општеството.
Може да е доброволно, може и мандаторно.
Сепак, која мајка би сакала геј дете да има, па да не се подложи на третман ако таква опција постои?
Дури и НептунГејт кој е тука на форумов рече дека би сакал да е стрејт.
Дека никој со здрав мозок не би сакал да биде педер и прогонуван.

Да и благодарение на тие големи умови еднаш за секогаш ќе се стави крај на педерското прашање.
Dokolku e dovrovolno, vo red, moze da ima opcija za toj sto misli deka podobar bi mu bil zivotot kako hetero edinka,da ima moznost da smeni nesto, megjutoa da ima opcija i hetero edinska dokolku izbere samosvesno, da moze da stane homoseksualna.

Dokolku e mandatorno togas ke pravime NEO-Nazi opstestvo, ist nacin kako Hitler se spravuval, so za nego razlicnite. Metodot i ne e bas nekoj progresiven koj korespondira so tehnoloskiot napredok i naukata, tuku potsetuva na dark ages.
Makedonecu,Ili ke se pisis Grk, ili ke pies vrelo maslo.... poznato odnekade? Plukate na takvite metodi koga ve boli za svoeto, a od druga strana sakate da gi koristite istite vrz tugjoto . Hipokrizija...:kesa:

I uste nesto...sekoja majka bi sakala deteto da i zivee vo blagodet , SREKNO i uspesno, bez razlika dali pokraj sebe ke ima maz ili zena...
Ima iljadnici slucai kade majkite ili nekoj od semejstvoto vo minatoto, gi primoruvale na svoite deca da stapat vo brak protiv svoja volja, pa potoa cel zivot gledale stradanja(razvodi, tepanje na zenata od strana na mazot,i obratno)

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Спрема општествените стандарди, и хомосексуалноста не е природна па затоа не е легален брак на истополови единки во најголем дел од планетата. Исто како и возење кола од страна на 7 годишни, исто како и педофилија, некрофилија, зоофилија.
Ти се бориш за своите гејски права, за промени на устав и закон и општествените норми кој би ти овозможиле легално и сербез да се швркаш со мажјакот и упразнуваш противприродни сексуални дејствија, а му велиш на друг настран и противприроден дека неговата настрана и противприродна сексуална орјентација е лоша!!!
Ама сега ќе се одчучиш еднаш... според природата или општеството... Аман веќе не дркајте поими??? Самите не се разбирате што зборувате... За природата немате докази тоа е факт... А за општеството, тие стандарди ги создавале луѓето, од кои во повеќето има дојни аршини на водење... Ако ми одговара, или ако не ми одговара... Тоа не е општетсво... туку замислен и определ начин на живот... :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom