- Член од
- 24 ноември 2008
- Мислења
- 1.035
- Поени од реакции
- 44
Покриено со земја, подоцна се формирала во тврди карпи и оп - природна изолација.
и ОП уште еден морон
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Покриено со земја, подоцна се формирала во тврди карпи и оп - природна изолација.
и ОП уште еден морон
Незнам зашто се формирало така плус НИКОЈ НЕ ЗНАЕ па затоа и си измислив теорија.
Иако ме критикуваат дека многу сум пишувал пак ке кажам. Сарказам човеку. Незнам зашто се формирало така плус никој не знае па затоа и си измислив теорија. Морон сум нели?
a sto sakas da kazes bate so ovaako teorijata e moronska toga[ toj [toja dava taa teorija e e e e e e Штое тој ???:uvo:
СЕ ТЕШКИ ВИСТИНИ СО НАУЧНИ ДОКАЗИ ПОТКРЕПЕНИ НЕ КАКО ОВИЕ АТЕИСТИВЕ САМО НЕМА ГОСПОД И ТОЛКУ ОВИЕ БАР СФ РАСКАЖУВААТ И ГОТОВА РАБОТА ЕТЕТИ ДОКАЗ МУ РЕЧЕ БАБА НА ДЕДО ДЕДО НА ТАТО ТАТО НА МАМА МАМА НА МЕНЕ ЈАС ЗАПИШАВ ЕТЕ ТИ ДОКАЗ
a sto sakas da kazes bate so ova

:pos2:
дете од 14г најде да зборуе за животот
16но Исус ги повика децата кај Себе и рече: "Пуштете ги децата да доаѓаат кај Мене и не спречувајте ги, зошто Божјото царство им припаѓа на таквите како нив! 17Ве уверувам дека тие што нема да го прифатат Божјото царство како малите деца - нема да влезат во него!"
ЖИМИ МАЈКА САГА КАКО ТРГНАЛО КЕ СЕ ДОЈДЕ ДО ЗАКЛУЧОКОТ ИСУС ДЕТО ЉУБЕЦ И ПЕДОФИЛОВА МАЛКУ МИ ЗАЛИЧУВА НА ПЕДОФИЛСКА МИСЛАЖИМИ МАЈКА САГА КАКО ТРГНАЛО КЕ СЕ ДОЈДЕ ДО ЗАКЛУЧОКОТ ИСУС ДЕТО ЉУБЕЦ И ПЕДОФИЛ
Не е воопшто педофилска , значи Исус сака да каже дека срцата на децата се чисти и дека тие не разликуваат добро и лошо едноставно за нив се е интересно и добро , така да во Светото Царство може да се влезе само со добра мисла и чисто срце.
Ама тоа е тоа , општественото окружување си го прави своето , високата технологија и неадекватните медиуми доведуваат човека да незнае едноставно како да се определи и што да размислува. Па не ме ни чуди што тебе ти доаѓаат најпрвин тие мисли, место да ги замениш со некои, еве да речеме соодветни за твоја возраст ( ако другите се деца за тебе нали ) . :smir:

vistinata za postoeneto na gospoda e okolu nas segde,gospod postoi i nikoj toa nemoze da go odrekuva kolku i da odrekuva sepak ke priznae na kraj koga vide faraonot deka lugeto na mojsej ne moze da gi pokori rece BOGOT NA MOJSEJ E BOG . no i o va ne e laga se sto pisuva vo biblijata se e fakt vistinit, posto mnogu carevi i upravnici bea protiv hristijanstvoto i boga no site niv veke gi nema a verata opstoi zasto bog e ziv koj ja krepi i cuva crkvata, da bratce verata vo gospod e vistina i sekoj koj veruva veruva vo ziviot bog koj e sekade pozzДЕКА ВАШИТЕ ВИСТИНИ СЕ САМО ЛАГИ И ПРИКАЗНИ НИШТО ПОВЕЌЕ АКО НЕСИ ДОВОЛНО СПОСОБЕН ДА ПРЕПОЗНАЕШ ЦИНИЗАМ ТВОЈ ПРОБЛЕМ![]()
da taka bratce , prirodata rastenijata i seta ubavina koja ja gledame okolu nas e sozdadena od boga. blazeni se onie koi ne videle a poveruvale( jovan 20 ;29.).И дека ти си ретардаШто си немаш врска од Библијата.
Инаку од почеток до крај во БИБЛИЈАТА Се е вистина и се се исполнува.
ПОгледнете го само нашиот живот..(Еве ви еден добар пример)
Блажени се овците кои не виделе а ги истрижале.
-Бог Отец-прва личност
-Бог Син, втора личност,
-Бог Свет Дух, трета личност.
Она кое Отецот го промислува, Синот го остварува/создава, а Светиот Дух на оствареното/создаденото му дава живот.
Затоа и велиме дека Отецот и Синот и Светиот Дух се богови по природа/суштина, но иако се три личности, делуваат складно како Еден Бог, надоврзувајќи се еден кон друг во своето делување.
Велиме „и„ (на пр. отецот и Синот...), не велиме „или„( на пр. Отецот или Синот...). Затоа, Они се единствени.
1+1+1=3
1+1+1=1
3=1
Може вака? Или пак не е јасно?
Затоа Бога го нарекуваме и Троедин Бог, три лика, кои делуваат апсолутно складно како да е еден лик.