Библиски вистини

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување
и ОП уште еден морон

Иако ме критикуваат дека многу сум пишувал пак ке кажам. Сарказам човеку. Незнам зашто се формирало така плус никој не знае па затоа и си измислив теорија. Морон сум нели?

Незнам зашто се формирало така плус НИКОЈ НЕ ЗНАЕ па затоа и си измислив теорија.

тоа се вика природни процеси

вулкани земјотреси дождови снегови ветришта

нема тука никакви тајни

плус и библискиот потоп не бил буквален

Псалм: 32:6 Затоа нека ти се моли секој побожник, кога можеш да бидеш најден; и тогаш ПОТОПОТ на многуте води нема да стигне до него.

Иако ме критикуваат дека многу сум пишувал пак ке кажам. Сарказам човеку. Незнам зашто се формирало така плус никој не знае па затоа и си измислив теорија. Морон сум нели?

ako teorijata e moronska toga[ toj [toja dava taa teorija e e e e e e Штое тој ???:uvo:

СЕ ТЕШКИ ВИСТИНИ СО НАУЧНИ ДОКАЗИ ПОТКРЕПЕНИ НЕ КАКО ОВИЕ АТЕИСТИВЕ САМО НЕМА ГОСПОД И ТОЛКУ ОВИЕ БАР СФ РАСКАЖУВААТ И ГОТОВА РАБОТА ЕТЕТИ ДОКАЗ МУ РЕЧЕ БАБА НА ДЕДО ДЕДО НА ТАТО ТАТО НА МАМА МАМА НА МЕНЕ ЈАС ЗАПИШАВ ЕТЕ ТИ ДОКАЗ

ako teorijata e moronska toga[ toj [toja dava taa teorija e e e e e e Штое тој ???:uvo:

СЕ ТЕШКИ ВИСТИНИ СО НАУЧНИ ДОКАЗИ ПОТКРЕПЕНИ НЕ КАКО ОВИЕ АТЕИСТИВЕ САМО НЕМА ГОСПОД И ТОЛКУ ОВИЕ БАР СФ РАСКАЖУВААТ И ГОТОВА РАБОТА ЕТЕТИ ДОКАЗ МУ РЕЧЕ БАБА НА ДЕДО ДЕДО НА ТАТО ТАТО НА МАМА МАМА НА МЕНЕ ЈАС ЗАПИШАВ ЕТЕ ТИ ДОКАЗ
a sto sakas da kazes bate so ova

a sto sakas da kazes bate so ova

ДЕКА ВАШИТЕ ВИСТИНИ СЕ САМО ЛАГИ И ПРИКАЗНИ НИШТО ПОВЕЌЕ АКО НЕСИ ДОВОЛНО СПОСОБЕН ДА ПРЕПОЗНАЕШ ЦИНИЗАМ ТВОЈ ПРОБЛЕМ:tapp:

:pos2:
дете од 14г најде да зборуе за животот

16но Исус ги повика децата кај Себе и рече: "Пуштете ги децата да доаѓаат кај Мене и не спречувајте ги, зошто Божјото царство им припаѓа на таквите како нив! 17Ве уверувам дека тие што нема да го прифатат Божјото царство како малите деца - нема да влезат во него!"

16но Исус ги повика децата кај Себе и рече: "Пуштете ги децата да доаѓаат кај Мене и не спречувајте ги, зошто Божјото царство им припаѓа на таквите како нив! 17Ве уверувам дека тие што нема да го прифатат Божјото царство како малите деца - нема да влезат во него!"

ОВА МАЛКУ МИ ЗАЛИЧУВА НА ПЕДОФИЛСКА МИСЛА:vozbud: ЖИМИ МАЈКА САГА КАКО ТРГНАЛО КЕ СЕ ДОЈДЕ ДО ЗАКЛУЧОКОТ ИСУС ДЕТО ЉУБЕЦ И ПЕДОФИЛ

ОВА МАЛКУ МИ ЗАЛИЧУВА НА ПЕДОФИЛСКА МИСЛА:vozbud: ЖИМИ МАЈКА САГА КАКО ТРГНАЛО КЕ СЕ ДОЈДЕ ДО ЗАКЛУЧОКОТ ИСУС ДЕТО ЉУБЕЦ И ПЕДОФИЛ

Не е воопшто педофилска , значи Исус сака да каже дека срцата на децата се чисти и дека тие не разликуваат добро и лошо едноставно за нив се е интересно и добро , така да во Светото Царство може да се влезе само со добра мисла и чисто срце.

Ама тоа е тоа , општественото окружување си го прави своето , високата технологија и неадекватните медиуми доведуваат човека да незнае едноставно како да се определи и што да размислува. Па не ме ни чуди што тебе ти доаѓаат најпрвин тие мисли, место да ги замениш со некои, еве да речеме соодветни за твоја возраст ( ако другите се деца за тебе нали ) . :smir:

Не е воопшто педофилска , значи Исус сака да каже дека срцата на децата се чисти и дека тие не разликуваат добро и лошо едноставно за нив се е интересно и добро , така да во Светото Царство може да се влезе само со добра мисла и чисто срце.

Ама тоа е тоа , општественото окружување си го прави своето , високата технологија и неадекватните медиуми доведуваат човека да незнае едноставно како да се определи и што да размислува. Па не ме ни чуди што тебе ти доаѓаат најпрвин тие мисли, место да ги замениш со некои, еве да речеме соодветни за твоја возраст ( ако другите се деца за тебе нали ) . :smir:

единаесет сатот цртаниот одамна заврши ајде во кревет да нанкате:tapp:

ДЕКА ВАШИТЕ ВИСТИНИ СЕ САМО ЛАГИ И ПРИКАЗНИ НИШТО ПОВЕЌЕ АКО НЕСИ ДОВОЛНО СПОСОБЕН ДА ПРЕПОЗНАЕШ ЦИНИЗАМ ТВОЈ ПРОБЛЕМ:tapp:
vistinata za postoeneto na gospoda e okolu nas segde,gospod postoi i nikoj toa nemoze da go odrekuva kolku i da odrekuva sepak ke priznae na kraj koga vide faraonot deka lugeto na mojsej ne moze da gi pokori rece BOGOT NA MOJSEJ E BOG . no i o va ne e laga se sto pisuva vo biblijata se e fakt vistinit, posto mnogu carevi i upravnici bea protiv hristijanstvoto i boga no site niv veke gi nema a verata opstoi zasto bog e ziv koj ja krepi i cuva crkvata, da bratce verata vo gospod e vistina i sekoj koj veruva veruva vo ziviot bog koj e sekade pozz

И дека ти си ретарда :tapp: Што си немаш врска од Библијата.
Инаку од почеток до крај во БИБЛИЈАТА Се е вистина и се се исполнува.
ПОгледнете го само нашиот живот..(Еве ви еден добар пример)
da taka bratce , prirodata rastenijata i seta ubavina koja ja gledame okolu nas e sozdadena od boga. blazeni se onie koi ne videle a poveruvale( jovan 20 ;29.).

Блажени се овците кои не виделе а ги истрижале.

-Бог Отец-прва личност
-Бог Син, втора личност,
-Бог Свет Дух, трета личност.

Она кое Отецот го промислува, Синот го остварува/создава, а Светиот Дух на оствареното/создаденото му дава живот.
Затоа и велиме дека Отецот и Синот и Светиот Дух се богови по природа/суштина, но иако се три личности, делуваат складно како Еден Бог, надоврзувајќи се еден кон друг во своето делување.

Велиме „и„ (на пр. отецот и Синот...), не велиме „или„( на пр. Отецот или Синот...). Затоа, Они се единствени.

Вака ова свето тројство јас апсолутно не можам да ја разберам ,или вие не знаете убаво да објаснувате, па сега би сакал ова да ми го објасните за да разберам:

Да ли овие три манифестација на Богот,е зависна еден од друг или со други зборови:да ли едниот личност (пр.Бог светиот дух)да ли може да функционира независно од останатите две (отец и синот)
Спрема твоето објаснување ,тогаш иде подпрашање:

-Што се случи со тројството кога Бог син умре на крстот (како што велите) за три дена,што имавме тогаш свето двојство?

-Додека Исус беше мртов три дена (како велите) кој тогаш ги створил многуте бебиња кои се родиле во тие три дена,кој ги створеше билките,кој го контролираше свемирот?

-ако едниот личност зависи од другиот ,да ли тоа значи дека секој од тие личности ограничен во својата мок...и да ли е можно Бог да биде ограничен?

1+1+1=3
1+1+1=1
3=1

Може вака? Или пак не е јасно?

Затоа Бога го нарекуваме и Троедин Бог, три лика, кои делуваат апсолутно складно како да е еден лик.

џабе читав три страни(освен третата:pos2::pos2::pos2:)

абре темава е библиски вистини....ај навистина покрај потопот пишете нешто ме интересира озбилно...исто така и за звездата е точно астрономите потврдиле...но има една група која тврди дека тоа било околу 75 години порано...но повекето сметаат дека е таман...ај уште вистини:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom