A
anaveno
Гостин
Јaс немам монгиолоидни роднини, никој не пее за турко-монголски ханови, бегови, со Левски можам да си го избришам, НЕМАМ КОМПЛЕКС.Комплекси имаш друже. Вулгари, мулгари ама си имаме држава и историа.
Јaс немам монгиолоидни роднини, никој не пее за турко-монголски ханови, бегови, со Левски можам да си го избришам, НЕМАМ КОМПЛЕКС.Комплекси имаш друже. Вулгари, мулгари ама си имаме држава и историа.
Абре Шарко шишарко, ке те прашам и право ке ми кажеш. Ако пак ке ме бришат. Шо повеке имат македонците од бугарите? По голема земjа са? Имат море, имат по убави планини? Зимски и летни курорти? Армиа? Економиа? Има олимпииски прваци, уметници и учени, астронафти, университети?Во југо-западна Монголија има град по име Булга :helou:
Зошто Унгарија и Бугарија имаат, да не речам, исти знамиња а и имињата им се тука некаде. УнГар-БуГар. Гар Гар. Унгарите се туско-хунско племе а бугарите турко-татарско-монголско.
:nenene::nenene:....сo Левски можам да си го избришам...
- тормози ( кочи) малку со тоа теоријата.немој да заборавиш дека според истата теорија потомци на истите печенези се јуруците во Македонија.Ако ги споредиш тие два етноса , веднаш ке ти стане јасно колку е издржлива таа теорија.Има много ирониjа во тази глупост:pos2:Зоштото наjпопулjарната теориjа за произхода на шопите е даке те са печенежко /тјуркско/ племе. Самите те ке ти го кажат.:helou:
ШОПИТЕ НЕ НОСАТ И НЕ НОСЕЛЕ ШАЛВАРИ КАКО ТУРКИТЕ (ПЕЧЕНЕЗИТЕ).Има много ирониjа во тази глупост:pos2:Зоштото наjпопулjарната теориjа за произхода на шопите е даке те са печенежко /тјуркско/ племе. Самите те ке ти го кажат.:helou:
както пишува во вестникот сега бугарскиот центр во цариброд е затворен.И след таква новина да не земе некоj глуп бугароман пак да ми сборува дека во западните покраjнини шопите се со бугарска национална свест.нема глупци тамо кои да сакат да бидат бугари веке.:nenene:Затвори врати б'лгарски цент'р в С'рбија
Аи па ти. Си веруваш?:pos2:както пишува во вестникот сега бугарскиот центр во цариброд е затворен.И след таква новина да не земе некоj глуп бугароман пак да ми сборува дека во западните покраjнини шопите се со бугарска национална свест.нема глупци тамо кои да сакат да бидат бугари веке.:nenene:
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3621§ionid=4&id=0000702
както пишува во вестникот сега бугарскиот центр во цариброд е затворен.И след таква новина да не земе некоj глуп бугароман пак да ми сборува дека во западните покраjнини шопите се со бугарска национална свест.нема глупци тамо кои да сакат да бидат бугари веке.:nenene:
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3621§ionid=4&id=0000702
во димитров град веке са по малко от половината тези кои се определуват како бугари.Ами такива поне се определјат на пребројаванијата.А ти какви мислиш искат да б'дав.с'рбулја?
во димитровград бугарите по самоопределуване стават все по малко и по малко те са веке 47 процента така ке биде и во босилеград.сврши се со бугарштината во западните покраjнини.Етнически групиНаселение бугари 47.08 процента,срби 24.89...
tursko-tataro-mongolsko cedo....Знаеш ли дека б'лгарскија народ е бил под нај-теж'к гнет, по простата прична, че е бил в самото с'рце на Империјата и е било нормално нај-јакијат гнет да е в'рху нас....
во димитров град веке са по малко от половината тези кои се определуват како бугари.
во димитровград бугарите по самоопределуване стават все по малко и по малко те са веке 47 процента така ке биде и во босилеград.сврши се со бугарштината во западните покраjнини.