Во Грција ќе никне училиште на македонски јазик

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Само прашање на време е(беше), само треба да се истрае во зачувувањето на нашето име, не смее да се попушти за членство во некакви организации и вештачки творевини.

браво ...
иде денот ...
полека полека ...
ова е она шо ќе ја запали Македонската искра на обединување ...
и ова е она шо потајно го очекував ...
сепак требало уште некој период да остане во тајност ...

Обединување ТЕШКО, ама барем нашиве ќе може да си ПРИКАЖУВААТ (зборуваат) на НАШКИ.

Дај боже. Држам палци да успее. Ќе биде голема работа.

kulturno obedinuvanje e mozno seto drugo e pusta nadez.
da se nadevame deka ce istraat vo svoite nameri.
ako se kako nas ovde matna ce im bide.

Zosto pola miljon narod kaj i da e nemozi samo da se krie i da se plashi tuka ke bea protesti, nemiri i Vinozhito nemashe da ima 6000 glasovi na izborite.
Fakt e deka grckata politika na asimilacija uspeela i deka ogromen del egejci se grkomani i najgolemi anti-makedonci vo Grcija i svetot ako sporedish so grci od ostrovite i juzna Grcija.
Eve eden primer grckite dijaspori vo avstralija i kanada se so mnozinstvo sostaveni od grkomani, vlasi i arvaniti a vo tie zemji se slobodni i nemat pritisok za izjasnuvanje ama sepak e ostanato zosto propagandata ja trpele mnogu vreme.
Eve avstralija 350,000 grci a od niv pola grkomani sto zboruvat makedonski doma a se izjasnuvat kako grci.
Sekoja cest za tie sto ostanale makedonci i se borat ama mnozinstvoto ne se i toa e surovata vistina.

Zosto pola miljon narod kaj i da e nemozi samo da se krie i da se plashi tuka ke bea protesti, nemiri i Vinozhito nemashe da ima 6000 glasovi na izborite.
Fakt e deka grckata politika na asimilacija uspeela i deka ogromen del egejci se grkomani i najgolemi anti-makedonci vo Grcija i svetot ako sporedish so grci od ostrovite i juzna Grcija.
Eve eden primer grcite dijaspori vo avstralija i kanada se so mnozinstvo od grkomani, vlasi i arvaniti a vo tie zemji se slobodni i nemat pritisok za izjasnuvanje ama sepak e ostanato zosto propagandata ja trpele mnogu vreme.
Eve avstralija 350,000 grci a od niv pola grkomani sto zboruvat makedonski doma a se izjasnuvat kako grci.
Sekoja cest za tie sto ostanale makedonci i se borat ama mnozinstvoto ne se i toa e surovata vistina.

Сум сретнал на други форуми и такви како што велиш ти Гркомани што те пцујат на србско-грчко-македонски малце разбирлив јазик.

Сум сретнал на други форуми и такви како што велиш ти Гркомани што те пцујат на србско-грчко-македонски малце разбирлив јазик.
A sto e naj zalosno tie ja vodat bitkata protiv nas vo vrska so imeto i se naj anti-makedonski razpolozeni.

Не знам како им е на НАШИВЕ таму на југот, ама знам дека се плашат да зборуваат.
Да сум на нивно место, дал би бил и јас еден од нив? Не знам!
Но не сите се уплашени. Затоа овие не уплашениве треба да им помогнат на уплашениве и СИТЕ заедно да го кренат својот глас.

A sto e naj zalosno tie ja vodat bitkata protiv nas vo vrska so imeto i se naj anti-makedonski razpolozeni.

Да баш она што е на канал5 емисијата рано, се јави една од Гејција Македонка беше и живееше во јужна Гејција.Тврдеше дека таму не е присутен национализмот и дека секој си го гледа својот живот.
Но факт е дека национализмот го внесува сегашната влада во Гејција која веројатно набргу ќе се смени.

Да баш она што е на канал5 емисијата рано, се јави една од Гејција Македонка беше и живееше во јужна Гејција.Тврдеше дека таму не е присутен национализмот и дека секој си го гледа својот живот.
Но факт е дека национализмот го внесува сегашната влада во Гејција која веројатно набргу ќе се смени.

od gejcite pogolemi fasisti i rasisti NEMA....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom