РОК-ФЕСТ 09

• Креатор на темата Креатор на темата Пуци
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Пуци

Somewhere in time
Член од
16 август 2008
Мислења
571
Поени од реакции
13
Годинашниов рок-фест почнува од 20 март а завршува(последна натпреварувачка вечер изглеа)е 4 април.Ќе се одржува во МКЦ.

Еве го распоредот на напреварувачките денови:

20 март:
1.Hatred - Struga
2.Eclipse - Prilep
3.Narcolepsy - Kumanovo
4.Overtime - Skopje

GOSTI
Lady said no - Skopje

21 март:
1.Untold - Kocani
2.Steel Thunder - Tetovo
3.Scorch - Skopje
4.FullStop - Skopje
5.Iron Fang - Kicevo

GOSTI
Totalno Opustanje - Skoje

26 март:
1.Red Rose - Delcevo
2.Ambroz - Skopje
3.Beyond The Horizon - Skopje
4.Complex Disorder - Kumanovo

3 април:
1.Skullcrush - Bitola
2.The Author - Ohrid
3.Capital Punishment - Skopje
4.Warnament - Tetovo
5.Oblivion - Struga

GOSTI
Better Disicion - Skopje

4 април:
1.Krpen zivot - Probistip
2.Komunalna Higena - Ohrid
3.Pig B.C. - Skopje
4.Noi53 - Skopje
5.Pazarna inspekcija - Tetovo

GOSTI
Spank - Bitola

Епа тоа е се за сега,според мене најдобри вечери ќе бидат 26 март и 4 април...

Iron Fang тапа невидена. Прееска ги гледав на јутјуб, тој вокалот само за на нива.
Пола од бендовиве прв пат ке ги гледам. Увек поддржувам македонски метал бендови, ама се надевам дел од нив имаат добри вокали, зашто 90% од бендовиве имаат ужасни вокали. Поготово треш, хеви и пауер бендовите.

Ambroz се добри, мислам блек метал дека пичеа. Исто така и Capital Punishment се добри, свиревме повеќе бендови еднаш во Орце меѓу кои и нив, ми оставија многу добар впечаток. А ако се Комунална хигиена тие што мислам дека се тогаш тој ден одам 100%

Сакав да идам зашто требаше мој другар да настапува али групата се откажа па сеа не сум сигурен. Интересни групи има, не би било лошо.

Едвај чекам :vozbud:
Стружани не се пропуштаат. :pipi:

Iron Fang тапа невидена. Прееска ги гледав на јутјуб, тој вокалот само за на нива.
Пола од бендовиве прв пат ке ги гледам. Увек поддржувам македонски метал бендови, ама се надевам дел од нив имаат добри вокали, зашто 90% од бендовиве имаат ужасни вокали. Поготово треш, хеви и пауер бендовите.

Iron Fang хеви со пауер елементи, башка пеачот слуша турбофолк :pos2:

Iron Fang хеви со пауер елементи, башка пеачот слуша турбофолк :pos2:

Да и тоа ми пренесоа. Пеел турбо фолк. . . мање више тоа, чоекот незнае да пее метал песни. Леј гревoви, боље инструментал да останат, него вокал по секоја цена. :pos:

Да и тоа ми пренесоа. Пеел турбо фолк. . . мање више тоа, чоекот незнае да пее метал песни. Леј гревoви, боље инструментал да останат, него вокал по секоја цена. :pos:

Абе се знам со овие од бендов али неможам да не ги кењам коа се катастрофа со вокалот :pos2: Али најјако е: Немааа, немаааа, никој нема да ја украдееееее

собрав пари за една вечер уште да се зберам пари за финалето:tapp:
Фини бендови има годинава, а најфина вечер некако ми делува 26.

А цена колку е бре?

Ambroz се добри, мислам блек метал дека пичеа. Исто така и Capital Punishment се добри, свиревме повеќе бендови еднаш во Орце меѓу кои и нив, ми оставија многу добар впечаток. А ако се Комунална хигиена тие што мислам дека се тогаш тој ден одам 100%

Ваљда 150-че?:) Hope so:)))) Да, Амброз беа блекери, дај Боже да останале во тие блекерски води:) Сакам нив и Hatred да ги глеам во живо... А кажете ми ве молам што свират отприликa Capital Punishment? Гледајќи го распоредов знам само дека на 3-ти април сигурно ќе бидам во МКЦ...

Да бе,150-че од секогаш било.А маркоо тие кумунлна хигиена се тија од демофестот шо беа,шо имаа за тони-зен песна:pos2::pos2::pos2:

ме зачуди, годинава 2-3 бенда од Охрид и Струга, а на нив најмногу се надевав, другиве бендови ми делуваат релативно нови, пазарна инспекција ќе имаат интересен настап, ќе видите........ и обливион не се лоши....за другиве уште некоментирам, прво ќе ги чуеме:)

Дали некој може да објасни за секој бенд што музика свири за тие што не ги знаат повеќето?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom