Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Луѓе јас имам мал “проблем“ за кој мислам дека е глупаво да се отвара цела тема па решив да го пишам овде.
Компјутерот го имам форматирано преку 10 пати и користев Виндоус ХР и 7ца. Сега имам инсталирано само ХР но сепак кога ќе го уклучам компјутерот ми дава да бирам дали сакам да се логирам на 7ца или на Постара Верзија од Виндоус. Доколку одберам 7ца нормално дека ништо не се случува туку едноставно компјутерот сам се ретартира. Доколку одам на Постара Верзија од Виндоус ми дава да одберам помеѓу 3 опции Виндоус ХР Профешнал од кои само една функционира.
Ве молам кој знае нека ми каже како да ги избришам непостоечките оперативни системи бидејќи ова веќе почна да ме нервира. Ви благодарам однапред.
:helou:
Форматирај ги сите партиции со бутабилно ХП цеде.
Луѓе што анти вирус ми предлагате на мојава конфигурација:
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.80GHz
L2 cache 256 kb
Memory: 1024 mb of ram
Mainboard: ASUSTeK Computer inc. P5PL2-E
VideoCard: ASUS Extreme AX550 Series 512MB
Имаш проблем со boot секторот на хард дискот. Уствари немаш проблем, но тој не ти е форматиран. Барај како да се форматира тој. Ми се чини дека ако го ре-партиционираш хардот ке се среди, ама не сум сигурен.Тоа и го напраив друже, ама џабе. Сеа барам друго чаре.![]()
Избришај ги партициите и создади нови. :smir:
Имаш проблем со boot секторот на хард дискот. Уствари немаш проблем, но тој не ти е форматиран. Барај како да се форматира тој. Ми се чини дека ако го ре-партиционираш хардот ке се среди, ама не сум сигурен.
Знаев како се прави тоа, некаде во систем 32 беа бут фајловите ама заборавив, така да ако можеш тоа да го најдиш ке си го решиш проблемот.
Луѓе јас имам мал “проблем“ за кој мислам дека е глупаво да се отвара цела тема па решив да го пишам овде.
Компјутерот го имам форматирано преку 10 пати и користев Виндоус ХР и 7ца. Сега имам инсталирано само ХР но сепак кога ќе го уклучам компјутерот ми дава да бирам дали сакам да се логирам на 7ца или на Постара Верзија од Виндоус. Доколку одберам 7ца нормално дека ништо не се случува туку едноставно компјутерот сам се ретартира. Доколку одам на Постара Верзија од Виндоус ми дава да одберам помеѓу 3 опции Виндоус ХР Профешнал од кои само една функционира.
Ве молам кој знае нека ми каже како да ги избришам непостоечките оперативни системи бидејќи ова веќе почна да ме нервира. Ви благодарам однапред.
:helou: