Жалната вистина за НАТО и Конфликтот во 2001

• Креатор на темата Креатор на темата RAYTHEON23
  • Време на започнување Време на започнување
Добар заклучок мора Македонија сама да застане на нозе без Еу и Нато

Благи шанси немаме сами,но нетреба ни да гледаме само кон ЕУ како слепи.Едноставно најдобро во овој момент е двојната политика

Гејциве прават добар баланс меѓу НАТО и Русија. Мислам дека и на нас ни треба нешто слично.

Грците од седењето на две столчиња ќе паднат на дупе.

Гејциве прават добар баланс меѓу НАТО и Русија. Мислам дека и на нас ни треба нешто слично.

Гејците уште по граѓанската војна избраа во кое друштво ке бидат.Така да најголема грешка им беше зближување со Русите,многу се должни на Западот и сега ке го папаат на големо

Јас кога би бирал помеѓу блокот на Америка и Русија би одбрал Русија Америка полека почна да слабее не дека Русија е нешто појака ама барем се знае наши луѓе:toe:барем пример Србиве со помош на Русија си одржаа пак каква таква стабилност:toe:може грешам може не ама мора некако да си ја чуваме Македонија посебно од предавници и арамии кои гледаат да ја распрчат

Јас кога би бирал помеѓу блокот на Америка и Русија би одбрал Русија Америка полека почна да слабее не дека Русија е нешто појака ама барем се знае наши луѓе:toe:барем пример Србиве со помош на Русија си одржаа пак каква таква стабилност:toe:може грешам може не ама мора некако да си ја чуваме Македонија посебно од предавници и арамии кои гледаат да ја распрчат

Абе и многу ги заебаја Србиве '99 кога очекуваа помош од братска Русија, пред заканата од НАТО, а овие ги изневерија. Со помош од Русија немаше да им се случи 1999.

Ти како да сакаш Грците и Аљбанците да добијат дозвола за напад

Заклучов од дискусијата би бил: Што к*р бараме во НАТО, организацијата која ни се закануваше со бомбардирање и поради која ја изгубивме војната во 2001? Поправете ме ако грешам.

Па според мое мислење за да не ни се случуваат такви работи како 2001 год. треба да влеземе во нато. Ианку ние не сме воена сила за да се ротивиме ако они донесат одлука како на приемр кога косово го направија држава. Слична ситуација само контра на нато е русија која во јужна осетија и абхазија ја покажа својата моќ која гласа сила бога не моли. Ете ја причината зашто треба да влеземе во нато.

Ти како да сакаш Грците и Аљбанците да добијат дозвола за напад
Не ми беше тоа целта на постот,кога ќе видиш кај и да си пак ќе го кркаш дали од Америка дали од Русија

Наш интерес е да бидеме во сојузи кои се опозит на сојузите на нашите противници.

Па според мое мислење за да не ни се случуваат такви работи како 2001 год. треба да влеземе во нато. Ианку ние не сме воена сила за да се ротивиме ако они донесат одлука како на приемр кога косово го направија држава. Слична ситуација само контра на нато е русија која во јужна осетија и абхазија ја покажа својата моќ која гласа сила бога не моли. Ете ја причината зашто треба да влеземе во нато.

А како,просветли не ти се молам

Абе и многу ги заебаја Србиве '99 кога очекуваа помош од братска Русија, пред заканата од НАТО, а овие ги изневерија. Со помош од Русија немаше да им се случи 1999.
Ajde dosta veke so tie muabeti sekogash istite gi vrtite koga ke dojdi rusija i srbija ne mu pomagale.
Sto sakash da napravat?
Bea vo ekonomska kriza, vojna vo cecenija isto taka pijanica i amerikanski covek kako pretsedatel.
I Milosevic beshe budala, rusite mu nudea kako ne platenol dolg sprema Jugoslavija S-300 protiv vozdushno sistemi Milosevic odbi ne veruvashe deka ke bidat napadnati.

Не ми беше тоа целта на постот,кога ќе видиш кај и да си пак ќе го кркаш дали од Америка дали од Русија

Лекот му да си гледаш свој(македонски) интерес.Тоа сакав да ти кажам со двојната политика

Мојата анализа за 2001 година и НАТО.

Ако анализираме се што се лучи во таа 2001 год. ќе видиме дека крупните грешки ги направивме самите. Со самиот почеток на војната и со првите изјави од ЕУ и НАТО за тоа дека УЧК се терористи на Македонија премолчено и се даваше на знаење дека треба да удри со сите сили (знаејќи го ставот за тероризмот од страна на САД, ЕУ и НАТО), значи Македонија се почитуваше како држава и така и и се обраќаа. Меѓутоа колебливоста и сомнежот во сопствената сила на УЧК и даде доволно време да прерасне во војска за одбрана на човековите права. Истиот момент се случи и со Арачиново. Натегањето да се удри и со колкава сила резултираа со повлекување од Арачиново. И во тој случај Македонија се почитуваше како држава. Сетете се и на офанзивата што ја спроведе АРМ и полицијата за ослободување на тетовското кале кога за брзо време стигна до границите на Косово и после одеднаш беше наредено нелогично повлекување. Во сите случаи НАТО даваше шанси. Но, едно големо НО, НАТО беше и кај УЧК. И таму активно делеше совети. Заклучокот е следниот. Потфрли разузнавањето на Македонија. Тоа беше клучниот момент за неуспех на 2001 год. Затоа пак со претходното мое излагање НАТО си создаде префектно алиби давајќи ни шанси, но и перфектно алиби за менување на Уставот тргнувајќи од фактот што секоја слобода мора да се извојува на бојното поле. Ние бевме затечени или направија да бидеме затечени во сето тоа, ама главната кривица е во разузнавањето кое не постоеше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom