F
FilipMacedon
Гостин
Добар заклучок мора Македонија сама да застане на нозе без Еу и Нато
Благи шанси немаме сами,но нетреба ни да гледаме само кон ЕУ како слепи.Едноставно најдобро во овој момент е двојната политика
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добар заклучок мора Македонија сама да застане на нозе без Еу и Нато
Гејциве прават добар баланс меѓу НАТО и Русија. Мислам дека и на нас ни треба нешто слично.
Јас кога би бирал помеѓу блокот на Америка и Русија би одбрал Русија Америка полека почна да слабее не дека Русија е нешто појака ама барем се знае наши луѓебарем пример Србиве со помош на Русија си одржаа пак каква таква стабилност
може грешам може не ама мора некако да си ја чуваме Македонија посебно од предавници и арамии кои гледаат да ја распрчат
Јас кога би бирал помеѓу блокот на Америка и Русија би одбрал Русија Америка полека почна да слабее не дека Русија е нешто појака ама барем се знае наши луѓебарем пример Србиве со помош на Русија си одржаа пак каква таква стабилност
може грешам може не ама мора некако да си ја чуваме Македонија посебно од предавници и арамии кои гледаат да ја распрчат
Заклучов од дискусијата би бил: Што к*р бараме во НАТО, организацијата која ни се закануваше со бомбардирање и поради која ја изгубивме војната во 2001? Поправете ме ако грешам.
Не ми беше тоа целта на постот,кога ќе видиш кај и да си пак ќе го кркаш дали од Америка дали од РусијаТи како да сакаш Грците и Аљбанците да добијат дозвола за напад
Па според мое мислење за да не ни се случуваат такви работи како 2001 год. треба да влеземе во нато. Ианку ние не сме воена сила за да се ротивиме ако они донесат одлука како на приемр кога косово го направија држава. Слична ситуација само контра на нато е русија која во јужна осетија и абхазија ја покажа својата моќ која гласа сила бога не моли. Ете ја причината зашто треба да влеземе во нато.
Ajde dosta veke so tie muabeti sekogash istite gi vrtite koga ke dojdi rusija i srbija ne mu pomagale.Абе и многу ги заебаја Србиве '99 кога очекуваа помош од братска Русија, пред заканата од НАТО, а овие ги изневерија. Со помош од Русија немаше да им се случи 1999.
Не ми беше тоа целта на постот,кога ќе видиш кај и да си пак ќе го кркаш дали од Америка дали од Русија
Ma nemoj.Ти како да сакаш Грците и Аљбанците да добијат дозвола за напад