Зошто му верувате на вашиот партнер?!

Eliza

EliXiR
Член од
10 ноември 2008
Мислења
129
Поени од реакции
3
На кој начин т.е. што се ви беше потребно да ја стекнете довербата во вашиот партнер?!
 

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
ne postoi doverba kolku i da ti mislis deka e toa taka relnosta e sosema druga onoj koj ne napatil ne znae
 

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Мојата формула гласи-доколку не му веруваш на партнерот не треба да си со него :toe: целата врска се темели на довербата...е сега ја стекнуваш полека но не значи дека пред да ја стекнеш треба да го шпиунираш :nenene:
 

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Довербата е клучната компонента во врската.Секако доколку некој не повредил во минатото тешко е повторно да стекнеме доверба во луѓето.
Сепак за да имаме доверба во партнерот треба време и труд од двете страни.
Лично јас значи се трудам што е можно повеќе да комуницирам.Може да се каже дека постојано сме во некој муабет и тоа многу помага во стекнувањето на доверба,затоа што често пати и недостатокот на комуникација може да е причина за недоверба и несигурност во партнерот.
Нормално луѓе сме грешиме и некогаш правиме работи кои што не сме ги промислиле најдобро.Најважно е да има разбирање и да не постои сомнеж помеѓу партнерите (сега пред некои работи неможе да преминеме,но доколку се работи за нешто безначајно нема потреба од паника и од непотребно сомневање и обвинување на партнерот).
Исто така не правам работи што знам дека ќе го нервираат или ќе му ја намалат веќе стекнатата доверба (да флертувам онака само за ќеиф или да си разменувам броеви со типчиња).
А за оние кои биле повредени во минатото можам само да им препорачам да не ги споредуваат старите врски со новите затоа што сепак не се исти и тие работи што им се случиле не треба да попречуваат сега во сегашноста.
Да,тешко е да се стекне доверба но секој заслужува да му се даде шанса,во спротивно само ќе го турнеме од себеси и нема да дозволиме на таа доверба да расте и да се зацврсти.
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.805
Поени од реакции
20.153
Доверба или имаш или немаш, нема двоумење и сомневање, се тоа сведува на пропаст или на врска или брак, што ќе правиш со некого заедно ако воопшто немаш доверба или нему веруваш?
Довербата прво се стекнува па се гради и се негува, еднаш изгубена тешко се враќа назад.

И исто така мислам дека нема дефиниција за одржување доверба во партенрот, како што кажав погоре или му веруваш или не, доколку не веруваш нема што да бараш покрај човекот и да тераш со сила, џабе е се ако на секое пратиш, проверуваш и гушиш.
 

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
da vi kazam najiskreno mene doverbata mi varira ...ne deka decko mi ima nesto napraveno tuk ete onaka neznam sto mi stanuva na momenti pa sum zamislena zosto e tamu,,,zasto ne mi se javi i tn....voglavnom posle dolga vrska kak mojava mislam deka e bezmisleno da ne si veruvaat dvajcata
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Кога влагам во врска, влагам со потполна доверба и отвореност кон партнерот и немам грам сомнеж. Не би влегла во врска, ако мислам дека на дечкото не може да му се верува. Меѓутоа ако ја изневери таа доверба, врската во истиот момент завршува. Имам целосна доверба, но ако ја изгубам ништо нема да ја поврати назад.
Јас природно чувствувам, дали треба да му се верува на типот или не. И секогаш претпоставката излегувала точна. Премногу ми е глупаво да бидам во врска со недоверба и каде што јас треба цело време да го распрашувам, испрашувам и слични останати појави, кои немам намера да ги правам.
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Му верувам само на тој кој никогаш не ме излажал или барем не сум дознала за тоа. Како и Крејзи, во врска секогаш влегувам со доверба, па ако партнерот знае да го цени тоа и да се труди да остане така, нема да има проблем. Ако еднаш ми згреши, никогаш повторно ништо нема да биде исто. И ако останам со него доколку се работи за нешто непромислено и не е вредно за прекин, џабе ќе е. Постојано ќе се сомневам и брзо ќе си дојде крајот на таа врска.
Тоа е тешка работа, но не и неизводлива. Тргнувам од себе ... ако можам јас да се здобијам со доверба и да не ја изгубам, ваљда може секој друг кој го сака тоа.:toe:
 

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Малку ми се некако 60-70 години живот преку сила, од кои што бар 30 ќе сум бабетина, за да се „штитам“ на тој начин што ќе си ги убивам шансите за среќа. Не можам да сум со некој среќна ако се думам со која се плеска додека ме нема, или да му висам пред зграда за да видам кој ќе му отиде на гости. Мислам... Трипам, ама генерално на тоа се сведува. Верувам и се опуштам за да ми биде убаво. Ако се замарам и измачувам, никогаш нема да уживам како што треба... И на врат кога ќе сум му обесена ќе се думам во чиј газ зјапа додека ме гушка... Така што - ако ме заебе, нека си купи карта за еден правец за негде далеку, кај што нема да имам начин/пари да стигнам... Или нека сокрие, ама многу убаво:) Во меѓувреме, играм на карта максимална доверба.
 

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
најчесто се приметува кога не треба да имаш доверба во партнерто. само треба да забележуваш ситници кои покажуваат непочитување
 

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
Довербата е нешто што му го давам на секој нов лик во мојот живот во зависност од тоа што кажува мојата интуиција. Така што во мојот партнер имам прилично голема доверба, зошто знам дека не е човек што зборува едно мисли друго, а прави трето, баш напротив секогаш точно, прецизно и искрено ми кажува што ќе прави и без да го прашам, а тоа ми е сосема доволно.:back:
 
Член од
27 јуни 2007
Мислења
176
Поени од реакции
49
Mu veruvam zatoa sto do sega ne mi dal povod ili pricina da ne mu veruvam.

Normalno deka site sme imale nekoja vrska vo koja nemalo doverba, no takva vrska spored mene ne moze dolgo da opstane, da kontroliras nekogo ne e opcija za doverba ili celo vreme da se pravdas kaj si i so kogo e zamaranje.

Jas poklonuvam celosna doverba od pocetok, e sega ako partnerot e zrel ke go ceni toa i nema da ja izigra, a ako ne togas so takov ne ni sakam da bidam.
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Секс.

Ако е добар со мене, или партнерката има добар секс само со мене (и затоа е уште со мене) или има со кого стигне, па се навежбала, па тоа го применува само со мене. Во тој случај, ако редовно ми дава, јас сум си подмирен. Е ако не дава, ќе имам причина да се бунам.

А сега да се замарам каде била, па со кого, па зошто... Ептен нема смисла, а нема ниту време ни енергија. Ако е добро - нека продолжи така. Ако е лошо - да се смени. Нема поента на празни мисли.
 

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
I Don't...Не и вервам зошто сеуште ја нема стекнато а и незнам ќе можам да и вервам ради тоа што беше до пред 3 месеци...така да не и вервам ама ни трошка...:toe:
 
Член од
11 јануари 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
Стекнувам доверба кога ке ми го доказе тоа во сексот и ке има секас само со мене.
Или пака кога ке и стигне порака нема да го крие телефонот од мене.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom