Познати кандидатите во Прилеп

Градоначалник на општина Прилеп локални 2009?

• Марјан Ристески

Гласови: 65 66,3%
  • Тони Петрески

Гласови: 33 33,7%

• Вкупно гласачи
    98
Кај Перкано да не те викнале бе,оти таму работеше Бранко порано и не беше толку лош,барем за естетика.Сега се што гледам низ Прилеп е само шунд и кич,ќе треба 10тина години некој друг да го преправа целото градско јадро за да заличи на нешто.Ништо,ќе морам да издвојам време и да го посоветувам малку,вака ни се иба “пиперо во доматите“ цел град го претворивме во сељачка атракција,барем да се пријавевме за развој на селскиот туризам може и некоја донација да земевме.:toe:

Не бе кој Перкан па ти,Бранко имаше потреба од информатичар бог знај зошто само муабетот ми беше дека фирмата негова немаше ни еден проект реализирано ни во селата околу Прилеп за било каква градба а да не прајме муабет на локално ниво а на рекламата беше напишано нешто во стилот на Д.О.О.Е.Л company демек фирма со мадиња,ама испадна дијабола.Ни за дивоградба не го бива а не пак за нешто попаметно,џупцине на улица шо се вработени од комуналец 10 пати појќе ги бива за дивоградби и плус поефтина работна сила.:pos2:

Марјан добива секако уште еден мандат во Прилеп.Не поради партијата од која шо е, туку поради делата негови во изминативе години.Џабе е шо и да се зборува против него.Ако се продолжи со вакво темпо Прилеп че биди бес конкуренција најубав град во Македонија а уште сега е еден од најубавите шо секако е во наша полза.

Марјан добива секако уште еден мандат во Прилеп.Не поради партијата од која шо е, туку поради делата негови во изминативе години.Џабе е шо и да се зборува против него.Ако се продолжи со вакво темпо Прилеп че биди бес конкуренција најубав град во Македонија а уште сега е еден од најубавите шо секако е во наша полза.

еее прво треба да ја стигнете струмица , а тоа че биде е ИДНО време

Струмица Е ,,, наубаво место за живеење,,,

до каде стигнавте со имитирањето за катната гража хахаха???

За да се слика?Кога беше воениот конфликт никаде го немаше.
Една ден пред да се случи трагедијата на карпалак во конвојот беа Чичко ми и Вујко ми.А Марјан сигурно беше во конвојот таа ден, затоа што претходната ден се поздрави со сите во теретаната, па и со мене и рече јас ќе одам. Ова ти е историски факт на мое лично сеќавање не е рекла казала.

Од сите фонтани само џупците аир видоа летото,се фрлаа џоа на олимписки базен Скопје се,а додека другите за вода пиење секнаа до една благодарение на локална самоуправа.
Имаш среќа шо знајш да чукаш на тастатура, инаку че те прекомандоваа да лепиш плакати :pos::pos:.Горе Тризла на трансформатор :pos::pos::pos:

mesajava ne bil zitel na prilep a mi otvarat temi za gradonacalnik vo prilep ))))

Имаш среќа шо знајш да чукаш на тастатура, инаку че те прекомандоваа да лепиш плакати :pos::pos:.Горе Тризла на трансформатор :pos::pos::pos:

Ај не се срами кажи дека те спрегнале од ВЕМЕРО да шлакаш со лепаци и плакати по трансформатори тризла,да не те пратија и пемба да лепиш кај сушалната?

podanice zasto se pisis na drugi sajtovi deka si iz srbije ))))))

Дури сега гледам колкав комплекс имаш од мене, и шо те заболе тебе јас шо сум се пишал?

Една ден пред да се случи трагедијата на карпалак во конвојот беа Чичко ми и Вујко ми.А Марјан сигурно беше во конвојот таа ден, затоа што претходната ден се поздрави со сите во теретаната, па и со мене и рече јас ќе одам. Ова ти е историски факт на мое лично сеќавање не е рекла казала.

Абе се тоа во ред,поентата ми беше колку пари испери со тие споменици на сметка на загинатите дали знаеш од касата на локалната самоуправа.

Плус што се однесува до работењето на локалната за време на Марјан еве шо работеле од советот

Прилепски општинари си земале дневници за да седат на свадба

Автор: Владимир Николоски
prilep.jpg
Советниците во општина Прилеп зеле повеќе од 20.000 евра незаконски надоместоци во 2007 година за учество во работата на општинските комисии и за присуство при склучување бракови, утврдиле во Државниот завод за ревизија. Ревизорите утврдиле неприменување на Законот за јавни набавки и незаконска поделба на субвенции во општина Прилеп.

За да ја покријат незаконската поделба на надоместоци за присуство на свадби и за работа во општинските комисии, членовите на Советот на општина Прилеп во ноември 2007 година си донеле одлука за утврдување на надоместок на членовите на Советот на општина Прилеп.

„Во одлуката, спротивно на законските одредби е предвиден и надомест за присуство на седниците на комисиите и другите работни тела на советот и присуство при склучување на бракови“, велат во Државниот завод за ревизија.

Оттаму информираа дека констатирале неколку случаи на незаконски јавни набавки. Имено, по распишан отворен повик за набавка на урбана опрема, избраниот понудувач немал комплетна понуда односно списокот за испорака на стоки и услуги не содржел износи и датуми на извршување на работата, а условите од понудата биле различни од условите предвидени со договорот меѓу општината и понудувачот. Во друг случај, на тендер за изградба, реконструкција и санација на улици и патишта бил склучен договор со кој од касата на општината на избраниот понудувач му биле исплатени 44.000 евра повеќе од предвидените средства. Во општината воопшто не спровеле постапка за јавна набавка за печатење, озвучување и осветлување на простор за разни манифестации и изработка на елементи за сценографија во износ од околу 4.700 евра. Ревизорите констатирале дека во 2007 година општина Прилеп за спонзорства и субвенции поделила околу 87.000 евра.

„Од позицијата субвенции и трансфери исплатени се парични средства по основа на трансфери до невладини организации за организирање културни, спортски и други манифестации на: здруженија на граѓани, спортски клубови, културни и други установи, физички лица, реализација на театарски претстави и спонзорства за книги. Одобрувањето на овие средства се врши по поединечни барања, без донесена годишна програма од страна на општината со утврдени критериуми и претходно распишан оглас за распределба на средствата, што е спротивно на одредбите од Законот за здруженијата на граѓани и фондации“, велат во ДЗР.

Оттаму додаваат дека отсуството на акт со утврдени критериуми и необјавувањето оглас за доделување средства создава можност за субјективност во одлучувањето, нетранспарентност, незаконско и ненаменско користење на средствата.

alergicen sum na srpska muvla zatoa ))))))

Твој проблем,знам дека си на српска ама затоа на бугарска не си.

Море маж го личи и чотек да јади

Е ај кажи како можи маж да го личи да јади чотек :wink:

Е ај кажи како можи маж да го личи да јади чотек :wink:
Отишол братучед ми во некое село таму и барал нешто. И го подудриле малку таму па го заебаваа другарите, а тој им рече ако се гини барем за п*чка да се загини.Така и Марјан ако се гини барем за фотеља да се загини. А овај Тони изглеа без чотек сака да седи на фотеља. Таа кучка шо јади маст че крка и стап некогаш.

Отишол братучед ми во некое село таму и барал нешто. И го подудриле малку таму па го заебаваа другарите, а тој им рече ако се гини барем за п*чка да се загини.Така и Марјан ако се гини барем за фотеља да се загини. А овај Тони изглеа без чотек сака да седи на фотеља. Таа кучка шо јади маст че крка и стап некогаш.

Абе тресиш глупости,Марјан можи од шо сакал тепан бил,кој сака инаку чотек да јади?Никој.А инаку не се рекло таа кучка маст што јади ќотек ќе крка туку се рекло тоа што си надробил тоа ќе си срка.Инаку незначи ако Марјан бил нашлакан од неговите дека и Тони мора по автоматизам да биди.

Абе тресиш глупости,Марјан можи од шо сакал тепан бил,кој сака инаку чотек да јади?Никој.А инаку не се рекло таа кучка маст што јади ќотек ќе крка туку се рекло тоа што си надробил тоа ќе си срка.Инаку незначи ако Марјан бил нашлакан од неговите дека и Тони мора по автоматизам да биди.
Море таков е редо сега јас не го измислив, без чотек татко на градо не бива.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom