Прилепчани пијат најскапа “предизборна“ вода во светот.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.997
Поени од реакции
5.611
Си се заебал шефе,ни лажам ниту ме мрази инкасаторот,иако моментално нема вода во половина град,сметката што утринава ја добив изнесува 600 денари за 10 кубици вода,практично цената е убаво назначена со 46.90 денари по кубик,а останатото до 600 денари за 10 кубици потрошена вода се даночни и друг вид на давачки.Воглавном крајната сметка е 600 денари,што значи дека Прилепчани плаќаат најскапа “предизборна“ вода во светов иако ја немаат како сега во моментов.Ќе беше интересно доколку и од другите општини добиеме вака експлицитни цени по кубик,за да видиме која општина ги полни секогаш празните џебови на локалните моќници,особено пред избори.:toe:
ABC, а да ја овековечеше сметката и да ја ставиш на форумов...Не за друго, колку да нема забуни...:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
epaa shefe mnogu zboris po forum za vodata i sega resija da te vrazumat...
a so ne vredi vodata za pienje niti denar toa e druga rabota i jas bev cetiri godini vo prilep samo nekolku pati ja iskoristiv za pienje. Abc vaka taka vie ste site zeznati po ova prasanje ...
Мислиш ќе го вразумат граѓанството за кого да гласа на следните локални избори,па оној што е паметен сигурно ќе одбере опција кај која нема да плаќа по 60 денари кубик вода,ќе си бара чаре кај опцијата која како во Тетово му нуди вода од по 8 денари.На овчичките и по 500 денари да им продаваат вода,ќе гласаат како што ќе им рече “пастирот“.

АБЦ, види комуналии.
Се плаќа комуналии за дворно место и за станбена површина.
Кај мене 300 денари е вода а 700 комуналии, се да им еем.
Јас сум во Ѓорче.
Голем двор имаш,ама и во Прилеп не е помалку,особено пред избори.

ABC, а да ја овековечеше сметката и да ја ставиш на форумов...Не за друго, колку да нема забуни...:toe:
Избегнувам такви работи,прашај во базата и ќе ти кажат дека ја зборувам вистината,дека за 10 кубици вода сметката во Прилеп е 600 денари,па тоа е информација од јавен карактер и нема што да се крие,нели?Само што досега не беше пожелно јавно да се објавува.Ги сожалувам Прилепчаниве кој се заслепени и по цена кожинката да им ја одерат со давачкиве ДПМНЕ од уста не го вадат,ај јас и не ми е толку криво,секако немам политичка опција како фаворит,ама ми е ептен интересно за оние членови на ДПМНЕ кој ги дупат на здрав мозок.:pos2:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Мојата последна сметка од комуналното, вода, канализација, ѓубре, ова она е 670 денари.
Од тоа, 10 кубика вода, без данок се 312 денари, 68 канализација, 253 смет...

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Можеби е слична состојбата и во другите општини низ републикава,ама не верувам дека цените на водата се толку перверзно високи како во Прилеп,каде се пие најскапата вода во светот,ако некој воопшто и собере храброст да се напие од водата која скоро секогаш е со бледо-жолтеникава боја последниве неколку години.:toe:
Па прилепчани нема друго решение за вас освен да.....

пиете Пелистерка :pos2:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Избегнувам такви работи,прашај во базата и ќе ти кажат дека ја зборувам вистината,дека за 10 кубици вода сметката во Прилеп е 600 денари,па тоа е информација од јавен карактер и нема што да се крие,нели?Само што досега не беше пожелно јавно да се објавува.Ги сожалувам Прилепчаниве кој се заслепени и по цена кожинката да им ја одерат со давачкиве ДПМНЕ од уста не го вадат,ај јас и не ми е толку криво,секако немам политичка опција како фаворит,ама ми е ептен интересно за оние членови на ДПМНЕ кој ги дупат на здрав мозок.:pos2:
Шефе дај линк нешто да видам барем што е како е.Се отепав дома од сметки барање тие за вода ги нема.Ај по ниедно време да не тропам по комшии, ако има линк дај да си видам со сопствениве очи.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Шефе дај линк нешто да видам барем што е како е.Се отепав дома од сметки барање тие за вода ги нема.Ај по ниедно време да не тропам по комшии, ако има линк дај да си видам со сопствениве очи.
Абе што линк,минк,или мислиш дека ве лажам за 600 денари пари?Па не сум до тој степен ебаго.Цената на водата е ваква:

1м/кубен=46.90 денари

кога на тие ќе им додаш 3 денари за одвод,па фонд за води,па фонд за отпадни води,па манипулативни трошоци,па кога ќе му тртнеш некакви ДДВ по повластена стапка,па ДДВ по основна даночна стапка и кога сето ќе го собереш доаѓаш до сметка од фрапантни 600 денари,што е половина од социјалната помош на еден граѓанин.Тоа братко го нема ни во Сахара.
Инаку колку за потсетување Прилепскиот водовот кој чинеше 100 милиони долари е изграден со средства собрани од самопридонес на граѓаните во општина Прилеп,а сега се богатат неколкумина намесници и мрсници поставени од локалната самоуправа која ја финансираат предизборно со вака енормни цени на водата за граѓаните.:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
За смет не ти бараат?
Тоа оди башка,и е посебна приказна поскапе за 200%,иако како што ја гледам последната сметка малку се пореални па плаќам по 200 денари за објект од 30тина метри квадратни.Чистачи во Прилеп немаме или барем јас не сум видел со години пред објектов,па плаќаме дополнително по 200 денари од објект на едно човече кое си ја брка работата 10 пати подобро и поефикасно од комунална хигиена,таму изгледа работат само партијски административци и инкасатори,како што сум чул окулу 200 луѓе нишаат врата и земаат плата,слично како овие од водовод кој се 3 пати поперверзни во кражбите на Прилепчани.:toe:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А за домаќинство сметките подруги се, поефтини или?

illusioner

Happyrotter
Член од
20 јуни 2007
Мислења
774
Поени од реакции
15
Тое е културно забавен терор со се случува а не и само тоа туку казните кој пред месец дена се напишаа поради некои прекршоци се кинаат како парце лошаа хартија... али сепак тоа е веке друга приказна но со исти сценарист

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.997
Поени од реакции
5.611
АБЦ..Зошто избегнуваш такви работи? Па ти барам доказ за поткрепа на ова што го зборуваш, од кај да знам јас дека ова не ти е мачкање на очи??Телефонот (дигиталниот апарат) чкрап сметчето, тука ќе си аплоадираш, и да видиме доказ, инаку вака можеш басни од Езоп да си пишиш до сабајле.. Дај нешто што би ги поткрепило твоите искази...

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
е знам и јас четири години престојував во прилеп за време на студиите, ајде што е скапа водата за квалитетот на водата, туку е и многу лоша за пиење и капење, некако ко блуткава, а и плус често снемуваше, а јас како што бев на шести спрат во точила наутро се слушаше како се мачи да се искачи од долу до шести спрат:helou:
Епа ако во точила виклајле помошни помпи задаго зголемит,притисоко на водана немало да се мачит:pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
АБЦ..Зошто избегнуваш такви работи? Па ти барам доказ за поткрепа на ова што го зборуваш, од кај да знам јас дека ова не ти е мачкање на очи??Телефонот (дигиталниот апарат) чкрап сметчето, тука ќе си аплоадираш, и да видиме доказ, инаку вака можеш басни од Езоп да си пишиш до сабајле.. Дај нешто што би ги поткрепило твоите искази...
Е па сега,наместо апаратчиња и клик-мик,прашај во Прилеп зошто кубик вода без други давачки чини 46.90 денари,а во Тетово 8 денари,па се ќе ти се разјасни.Особено ќе ти стане јасно зошто е тоа така одкако ќе дознаеш дека во Прилеп газди на локално ниво се ДПМНЕ,а во Тетово некои други.Значи не треба ни да аплаодирам сметки ни да ти давам доказ,посебно не тебе,затоа што си се обраќал до базата и за помалку значајни работи.Плус онаа цена од 46.90 денари без ДДВ и други давачки не ја измислив јас ебаго,ја пресметале во Прилепскиот штаб на ДПМНЕ,па тие и ќе ти кажат зошто е највисока во Европа.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.997
Поени од реакции
5.611
Е па сега,наместо апаратчиња и клик-мик,прашај во Прилеп зошто кубик вода без други давачки чини 46.90 денари,а во Тетово 8 денари,па се ќе ти се разјасни.Особено ќе ти стане јасно зошто е тоа така одкако ќе дознаеш дека во Прилеп газди на локално ниво се ДПМНЕ,а во Тетово некои други.Значи не треба ни да аплаодирам сметки ни да ти давам доказ,посебно не тебе,затоа што си се обраќал до базата и за помалку значајни работи.Плус онаа цена од 46.90 денари без ДДВ и други давачки не ја измислив јас ебаго,ја пресметале во Прилепскиот штаб на ДПМНЕ,па тие и ќе ти кажат зошто е највисока во Европа.
Базата, базата, базата, базата веројатно некој си ја има мувата на капата, и мисли сите како него прават и размислуваат, ама нејсе, твоја работа...

Друг пат кога ќе отвараш тема со ваков ексклузивен типичен за тебе наслов, пробај да презентираш доказ со што би го поткрепил тоа твое тврдење..Се дотогаш, ова ќе го сметам во групата „Дробење слама...Мижи Асане, тулумби од небо паѓаат“...

Kajgana Shop

На врв Bottom