Презимето МРЊАВЧЕВИЌ е српска измислица

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Со цело ненужно извинување...
ама кога зборам со такви како тебе јас и те како морам да си ја заштитам фамилијата.
Така да мр. вајзгај,три за позор,четири-СТАРТ:
Кад би знале рујне зоре,
историју Равне Горе
румене би увјек биле
Јасеновачке Горе.:helou:

Да се Дражин бајрак вије...
не би било ... :wink: пола Србије:nesum:
баш у то време,усташа их побије.:pos2:

За те борце што су пали,
отаџбини живот дали,
кад би српска дјеца знала
рекла би им вјечна хвала
то може да каже само будала:pos2:

аааааааааааааа..се разбравме...

Македонија имала држава додека уште Србите живееле по пештери и јаделе живи кози со се волна. Од длабока антика, Каран, Пердика, Аминта, Филип, Александар, Персеј... преку Самоило, Јустинијан, Крали Марко, Волкашин....
Србската историја почнува негде во 12 век. Пред то ги нема и никој ништо не знае за нив. Македонската почнува неколку иљади години пред тоа.

Од човек како тебе кој тврди дека зборува на ист јазик како и Аце Велики пред 2300 години не се очекува и ништо повеќе...

А иначе вчера го слушав Стојан Андов на една телевизија и она што го кажа ме изнасмеја и да бидам искрен одма ме потсети на тебе...
Он кажа: Не е на арно по нас и да прифатиме дека сме потомци на Александар Велики, затоа што Александар кога освојувал он од овде (Македонија) собрал се... Ги собрал НАЈ ХРАБРИТЕ, НАЈ УМНИТЕ И СЕ ШТО ВРЕДЕЛО И ТРГНАЛ НА ОСВОЈУВАЊЕ, а овде останало сакатото, неинтелигентното, малоумното и слабото население... Тогаш останува дека НИЕ СМЕ ПОТОМЦИ НА ТИЕ ШТО ОСТАНАЛЕ ОВДЕ...!!!
Да бидам искрен ОДМА МИ ТЕКНА НА ТЕБЕ... СО ПРАВО СЕ НАРЕКУВАШ ПОТОМОК НА АЦЕ...!!! :pos2::pos2::pos2:

auuuu..Stole go rekol toa?
propast....

gledaj sto vika eden serv :
Анализа показује да су техничко-физички неизводљиви били и велики војни походи са више стотина хиљада ратника и са великим просторним померањима (иако је историја препуна таквих записа). Војна литература показује да су историјски записи о десетинама хиљада коњаника у старим војскама били нереални. Александар Македонски је кренуо на поход у Малу Азију са само 5.000 коњаника, тек Византија је могла да има више од 10.000 коњаника, а једна од највећих коњица у историји – Наполеонова бројала је 95.0002 .
Анализа је показала да су далеко изводљивији били походи мањих ратничких група, мањи војни походи, сеобе владајућих породица и вишеетапне сеобе народа, најчешће у просторе где је већ постојало (или раније организовано досељено) сродно становништво...

Драгољуб П. Антић
Рођен 3. јануара 1953. године у Београду. Магистар техничке физике, запослен у Институту за нуклеарне науке “Винча”.

ete..politicar protiv nuklearen serv...

znaci,na forumov ve rabotat sepak zdravi, (so) pravi...:pos2:

p.s.
za BARABATA podolu...
aj postirajte uste nekoja pesna od fasistickiot period na servite...
ko to kaze,ko je smaze
srbija je mala
nije sala
tra la la laaaa

p.s..
a familija (Zevsus) se zacuvuva
i taka
sto se vraka
strav da ne te faka
deka tuga zemja zafaka

ovo ti je kao krunski dokaz, da nisu samo poremecjene hunze ostali kod kucje?.. :pos2:

ovo ti je kao krunski dokaz, da nisu samo poremecjene hunze ostali kod kucje?.. :pos2:

хе..хе..
ти мора си некое копиле од познатите сервски [FONT=&quot]Ius Primus Nocti[/FONT]
Алија,па Илија...

зошто се сервите посебен народ?

[FONT=&quot]српска народна песна[/FONT][FONT=&quot]..[/FONT]
[FONT=&quot]” Brate:back: moj
moje zene sin:pusk:
trci, reci ocu:kesa:
da mu ide sin.:pos2:”[/FONT]

Бараба,ај растумачи ни......

Таквите чобани како Анавено само ми ја зацврстуваат волјата и ми укажуваат дека мојот став бил погрешен и дека некои `цвеќиња` треба да се газат со цокула.
А иначе... дедо ми увек беше прав.Од секогаш.
И у исто време апсолутно паметен. И јас доследно ќе ги земам у обзир неговите совети.
Усташите?
Усташите се пички.Пораснав на Истра,сум ти кажал.
Никој од вас не ги познава ни 10% од тоа што ги знам јас.
А на Истра,замокот на Гроф Линц и на тараса џеда и ја.
(дур то усташите поспремаат по замок)
И иде соло концерт:
Морем плови.... једна мала барка. :back:
http://uk.youtube.com/watch?v=wbDH0aJ7Cz0

http://uk.youtube.com/watch?v=wbDH0aJ7Cz0

Ti si anaveno iz zemlje kojoj su se svi unaokolo najebali majke. Ne bi me chudilo da si neko 'nashe' kopile.:smir:

Таквите чобани како Анавено само ми ја зацврстуваат волјата и ми укажуваат дека мојот став бил погрешен и дека некои `цвеќиња` треба да се газат со цокула.
А иначе... дедо ми увек беше прав.Од секогаш.
И у исто време апсолутно паметен. И јас доследно ќе ги земам у обзир неговите совети.
Усташите?
Усташите се со бички.:zlo:Пораснав на Истра,сум ти кажал.
Никој од вас не ги познава ни 10% од тоа што ги знам јас.
А на Истра,замокот на Гроф Линц и на тараса џеда и ја.
(дур то усташите поспремаат по закоп:bip:)
И иде соло концерт:
Морем плови.... једна мала барка. :back:
а Савом плови повелика..није варка...
http://uk.youtube.com/watch?v=0L5pUKWt5U4

цокулице,наланице..
оп,цуп..поскочичу..
добиле сте по пич..ицу

Samo gledam i se chudam koj e junakot moderatorski shto mu dozvoluva na klovnov, anaveno(i nemu slichnite), da ja unishtuva sekoja diskusija so negovata malogragjanshtina.. Sramota.

У Атини је у време Александра живело четрдесет хиљада Атињана и сто двадесет хиљада „серва“ (срба). :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
:pos2::pos2::pos2:
ете..измислен народ...

Samo gledam i se chudam koj e junakot moderatorski shto mu dozvoluva na klovnov, anaveno(i nemu slichnite), da ja unishtuva sekoja diskusija so negovata malogragjanshtina.. Sramota.

[FONT=&quot]српска народна песна[/FONT][FONT=&quot]..[/FONT]
[FONT=&quot]” Brate moj
moje zene sin
trci, reci ocu
da mu ide sin.”[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
:vozbud::vozbud::vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom