СрбоЛегенда
Сами против свих
- Член од
- 24 декември 2008
- Мислења
- 2.694
- Поени од реакции
- 123
Ма каки,тоа презиме потекнува од Северна Црна Гора како наследник на презимето Дробњаци
Караѓорѓевиќите се Васојевиќи.Ма каки,тоа презиме потекнува од Северна Црна Гора како наследник на презимето Дробњаци
Хик!:nenene: но тебе можеби боздоганот веќе те удрил!:pos2: Хик!Ти удрило пивото у глаа :nenene::pos2:
Петровиќ му е моминско презиме ?I ushte neshto hunzo.. Kara Djordje e od familijata Petrovic. Ali pointeresno e da se obrukash, znam.:wink:
Krale Marko, не ли гледаш дека сврбетаријава на форум се направи бетер од бугарааната? Утре ќе почнат и Марсовците да ги посврбат. А за балканов да не правиме муабет...Сите не србизираа..Кралот Марко е жив и е ваш колега од форумов. За сите срби кои сакаат да ме присвојат како нивни, се лажат. Јас сум Македонец, ова е Македонија и зборувам Македонски.
Крај на двоумиците за оваа тема одиме понатаму.:smir:
Србовски легендо:back:Царевић Марко :back:
Озбилно постои ли податок како и зошто и кој му го сменалч презимето од Петровиќ во Караѓорѓевиќ ? Баш ме интересира. Така сакал или го натерале?.. Ej abe ti seriozen si?.. auu..:pos2:
Ако во недостаток на инспирација мораат да си прават бајрам на мозокот. Та нели нема да се срби ако не се палат и тие како бугарите. Го поделија целиот свет со бугарите ама им остана Македонија па затоа толку се палат. Е на крај секој во својот пашалак кој колку си заслужил :helou:Krale Marko, не ли гледаш дека сврбетаријава на форум се направи бетер од бугарааната? Утре ќе почнат и Марсовците да ги посврбат. А за балканов да не правиме муабет...Сите не србизираа..
Не се грижи.. Продолжија ли вака... Oва подолу, сигурно не им бега
Слика 1.1. Београдски пашалак...
A оти кога си отишле Турците и Србија стана независна не си го вратија старото презиме во матично - Петровиќ. Зошто го оставиле турското Караѓорѓе?Не бе турците му отишле во матично и му го смениле презимето