Помисли си малку и откаде моjата страна.Фамилиjа,од земите на денешна Р.Македониjа ,со срце сфатиле jа Екзархиjата како отпор на грцизмот,земале и учество во борбите со Отоманската империjа и пребегале во Бугариjа пред скоро век,без можност за обратно.5,веке 6 генерации,училе на бугарски литературен jазик.100 години разна историjа,ние jа немаме jугославската заедничка со вас историjа.Jас знам,дека не сме исти,да ти кажам,дека сум истиот како тебе,ке те излажам.За мене шансот ти да направиш од мене етнички Македонец ВО ДЕНЕШНА СМИСЛА Е РАВЕН НА ШАНСОТ JАС ДА НАПРАВАМ ОД ТЕБЕ прав Б,лгарин-УМРЕНА РАБОТА.И знам дека ниту jас,ниту моите родители и постари не се имаме и не сме продадени за пари или од страв.Треба да се почитуваме помег,у себе такви како што сме.:salut:
Сакам да додадам:нарочно за Р.Македониjа за мене лично има толку Бугари,колку се по пропис-околу 1 400 души.Jас лично ги знам некои во Скопjе,родени во Босилеградско,кои не се приjавиле како етнички Бугари,ама не толмачим дека СИТЕ го прават од страв,терор,или се продале.Секоj се сам знае надобро.Колку луге,толку и причини.:salut: