Една поинаква, европска Бугарија

Член од
15 декември 2008
Мислења
126
Поени од реакции
3
Tosev??? a be epten ste optereteni so detali.....MAKEDONCITE SE MAKEDONCI , SO SVOJ JAZIK I PISMO... NE SE BUGARI!!!!go prifakjas toa i da vidis ke ti bide mnogu poubavo, na nas poprijatno i nema da se koskame , ami ke pocneme da se druzime ...kako sto e red...:) ima nekoj problem...??? vaka...mu nema kraj....
:helou:Со сите детали сакав да кажам-коj во Република Бугариjа сам сака да е Македонец по етникум-да биде.Коj во Република Македониjа сам сака да е Бугарин-да биде.И никоj од страна да не се мачи да помакедончува или побугарува.:helou:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
:helou:Со сите детали сакав да кажам-коj во Република Бугариjа сам сака да е Македонец по етникум-да биде.Коj во Република Македониjа сам сака да е Бугарин-да биде.И никоj од страна да не се мачи да помакедончува или побугарува.:helou:
Хммммммммм...во Македонија не може да има изворни Бугари, како може од врелото на Македонците да извира нешто друго???? ; од тука само течат македонци кон другите....... :):helou:

Член од
15 декември 2008
Мислења
126
Поени од реакции
3
Хммммммммм...во Македонија не може да има изворни Бугари, како може од врелото на Македонците да извира нешто друго???? ; од тука само течат македонци кон другите....... :):helou:
Помисли си малку и откаде моjата страна.Фамилиjа,од земите на денешна Р.Македониjа ,со срце сфатиле jа Екзархиjата како отпор на грцизмот,земале и учество во борбите со Отоманската империjа и пребегале во Бугариjа пред скоро век,без можност за обратно.5,веке 6 генерации,училе на бугарски литературен jазик.100 години разна историjа,ние jа немаме jугославската заедничка со вас историjа.Jас знам,дека не сме исти,да ти кажам,дека сум истиот како тебе,ке те излажам.За мене шансот ти да направиш од мене етнички Македонец ВО ДЕНЕШНА СМИСЛА Е РАВЕН НА ШАНСОТ JАС ДА НАПРАВАМ ОД ТЕБЕ прав Б,лгарин-УМРЕНА РАБОТА.И знам дека ниту jас,ниту моите родители и постари не се имаме и не сме продадени за пари или од страв.Треба да се почитуваме помег,у себе такви како што сме.:salut:

Сакам да додадам:нарочно за Р.Македониjа за мене лично има толку Бугари,колку се по пропис-околу 1 400 души.Jас лично ги знам некои во Скопjе,родени во Босилеградско,кои не се приjавиле како етнички Бугари,ама не толмачим дека СИТЕ го прават од страв,терор,или се продале.Секоj се сам знае надобро.Колку луге,толку и причини.:salut:

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
За овие факти си пишуваме нели :pipi:

Odobrenje Bruxellesa odnosi se na oko 600 poljoprivrednika, čiji su projekti bili odobreni za financiranje iz Saparda. Njima je prijetila propast jer su računali na taj novac za vraćanje kredita koje su dignuli za provedbu projekata. Zbog toga su organizirali prosvjede diljem zemlje.Bugarski zastupnici zatražili su zbog toga glasovanje o povjerenju vladi premijera Sergeja Staniševa.
Бреј ма ти само от Белград ли се информираш.Типично за југославсата интелигенција.Това което нема да прочетеш там е че са спрени два фонда на обшта стојност 600 милиона евро от обшто 11 милиарда.С такива цифри не сте паметни вие да боравите.Инак ако зависи от мене оште да спрат.Барем да се научат.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Помисли си малку и откаде моjата страна.Фамилиjа,од земите на денешна Р.Македониjа ,со срце сфатиле jа Екзархиjата како отпор на грцизмот,земале и учество во борбите со Отоманската империjа и пребегале во Бугариjа пред скоро век,без можност за обратно.5,веке 6 генерации,училе на бугарски литературен jазик.100 години разна историjа,ние jа немаме jугославската заедничка со вас историjа.Jас знам,дека не сме исти,да ти кажам,дека сум истиот како тебе,ке те излажам.За мене шансот ти да направиш од мене етнички Македонец ВО ДЕНЕШНА СМИСЛА Е РАВЕН НА ШАНСОТ JАС ДА НАПРАВАМ ОД ТЕБЕ прав Б,лгарин-УМРЕНА РАБОТА.И знам дека ниту jас,ниту моите родители и постари не се имаме и не сме продадени за пари или од страв.Треба да се почитуваме помег,у себе такви како што сме.:salut:

Сакам да додадам:нарочно за Р.Македониjа за мене лично има толку Бугари,колку се по пропис-околу 1 400 души.Jас лично ги знам некои во Скопjе,родени во Босилеградско,кои не се приjавиле како етнички Бугари,ама не толмачим дека СИТЕ го прават од страв,терор,или се продале.Секоj се сам знае надобро.Колку луге,толку и причини.:salut:
Toшев, ного си прав. Нито они ке не направат македонци, нито ние тјај б'лгари. Нито ние ке соприме да си славиме општите херои, нито они. Секи ке ги мисли за свои. Мене не ми пречи.
Тогаш?
Има два пата.

Единиот е плукане и омраза.

Другиот е уважение и соработка.

Еве 22 илјади б'лгари избраха вториот пат и беха во Охрид. Да остават тамо своите пари. Избраа Охрид наместо Г'рција.Ного са доволни сички. И македонците и бугарите.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Секоја чест на визуелната промена на Бугарија, со свои очи го видов тоа, но има едно големо ама бидејќи визуелните промени се секогаш побрзи од менталните. На тој план бугарите се во минус. Значи не само што не се на позитивна нула туку многу под нулата. Причините за тоа на авторот на оваа тема му се јасни. Полната придавка европска ќе ја добие кога и менталниот склоп на бугарите ќе се промени и перцепцијата за реалноста ќе ја прифатат како нешто сосема нормално.
П.С. Еден мој пријател пред 10 години отиде на работа во Италија, после некое време кога се врати не го познав. Возеше убав џип, беше облечен супер модерно, накитен со злато ко новогодишна елка. Но кога излезе од џипот прво што направи „се изрка едно убаво и плукна на земја еден „зелен“, па потоа се фати со едната рака за „јај.а“ и дојде да се поздрави со мене покажувајќи колку тој станал успешен и колку се европеизирал. За жал за ваква европеизација не сум учел. :toe:

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Секоја чест на визуелната промена на Бугарија, со свои очи го видов тоа, но има едно големо ама бидејќи визуелните промени се секогаш побрзи од менталните. На тој план бугарите се во минус. Значи не само што не се на позитивна нула туку многу под нулата. Причините за тоа на авторот на оваа тема му се јасни. Полната придавка европска ќе ја добие кога и менталниот склоп на бугарите ќе се промени и перцепцијата за реалноста ќе ја прифатат како нешто сосема нормално.
П.С. Еден мој пријател пред 10 години отиде на работа во Италија, после некое време кога се врати не го познав. Возеше убав џип, беше облечен супер модерно, накитен со злато ко новогодишна елка. Но кога излезе од џипот прво што направи „се изрка едно убаво и плукна на земја еден „зелен“, па потоа се фати со едната рака за „јај.а“ и дојде да се поздрави со мене покажувајќи колку тој станал успешен и колку се европеизирал. За жал за ваква европеизација не сум учел. :toe:
И ти си ного во право. Тука викаме "Дај пари на човек да му видиш ак'ло". Това дека вози джип не значи дека е културен и васпитан..

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
И ти си ного во право. Тука викаме "Дај пари на човек да му видиш ак'ло". Това дека вози джип не значи дека е културен и васпитан..
И тука и таму многу нешта викаме само што секогаш го избираме пократкиот пат да ја маскираме нашата немоќ, преправајќи се дека сме се промениле. Но потешкиот пат т.е. ставањето на прстот на слепоочникот и желбата за вистинска промена секогаш отсуствува. Тогаш џабе е визуелното кога за кратко време тоа паѓа во вода. Придавките кои сакаме да си ги прикачиме покрај нашето име многу лесно се откачаат со само едно отварање на нашата уста. Ете тоа е реалноста.

Член од
15 декември 2008
Мислења
126
Поени од реакции
3
:pos2::pos2::pos2:Добро,одлично,ми се дигна расположението!И мене како балканец ми е смешно од простотии.Ама штом го прочитав "накитен со злато ко новогодишна елка"натаму е скоро jасно...Ама има и доста луге,што прифак,ат и со знак + од европското.Ич не сум приврзаник на работите,што биднуват преку нок,. Со еволуциjа,важно е да е во позитивен правец.:helou::salut:

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
:pos2::pos2::pos2:Добро,одлично,ми се дигна расположението!И мене како балканец ми е смешно од простотии.Ама штом го прочитав "накитен со злато ко новогодишна елка"натаму е скоро jасно...Ама има и доста луге,што прифак,ат и со знак + од европското.Ич не сум приврзаник на работите,што биднуват преку нок,. Со еволуциjа,важно е да е во позитивен правец.:helou::salut:
Еволуцијата трае предолго, често ја менува гардеробата облекувајќи се во зависност кој е продавачот од кој ја купува гардеробата (Русија, ЕУ, итн.). Желбата за вистинска промена сеуште нема, но да се надеваме дека и таму еволуцијата ќе помогне. :helou:

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Бреј ма ти само от Белград ли се информираш.Типично за југославсата интелигенција.Това което нема да прочетеш там е че са спрени два фонда на обшта стојност 600 милиона евро от обшто 11 милиарда.С такива цифри не сте паметни вие да боравите.Инак ако зависи от мене оште да спрат.Барем да се научат.

Тих бе закасни со коментаров за Белград и Југословенската интелегенција,искрен да бидам од ФМИ очекував ваков коментар ама ме изненади си поќуте,може и човекот е свесен дека србите пишуваат кирилица а не латиница.Сите информации кои си ги прочитал во врска со запрените пари на ``европска бугарија`` се од хрватски сајт :tapp:
а ако малце пробуричкаш истите информации ќе ги најдеш и на сајтот на ЕУ :wink:.

Што е следно сега,дека сум усташ? :vozbud:

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Де да ви знам вече.То и местните половината пишете на латиница.Както и да е.
Математика спрени 600 милиота от обшто 11 миларда.Тоа не са наши пари не ги вземат от джобовете.И мене ако питат уште минимум 600 млн да спрат.така ште се научат нашите.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Де да ви знам вече.То и местните половината пишете на латиница.Както и да е.
Математика спрени 600 милиота от обшто 11 миларда.Тоа не са наши пари не ги вземат от джобовете.И мене ако питат уште минимум 600 млн да спрат.така ште се научат нашите.

Ќе има уште само полека без брзање,сега кај да е ќе ви стигнат ЕУ комисиите да видат кај тоа мислите да ги трошите парите АКО ви ги дадат :wink:.Прво па машко магистралата ТРАКИЈА е ``спрена`` :helou: Вторo, 1 мил евра проневерени пари за образованието од ЕУ ох ох ох и пак јок пари бе ,не се научивте и не се научивте :kesa:

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Ќе има уште само полека без брзање,сега кај да е ќе ви стигнат ЕУ комисиите да видат кај тоа мислите да ги трошите парите АКО ви ги дадат :wink:.Прво па машко магистралата ТРАКИЈА е ``спрена`` :helou: Вторo, 1 мил евра проневерени пари за образованието од ЕУ ох ох ох и пак јок пари бе ,не се научивте и не се научивте :kesa:
Баце Бугарија от ЕУ е зела толко пари досега колко вие не сте имали от 1991 насам взети заедно.1 млн евро тоа са ситници.Една кука в Пловдив чини повече.Тоа са много за теб и за мен.Бугариа досега е получила милиарди евро.Даром.Вие штото сте много учени затоа не сте взели и един ебан динар.:helou:

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Баце Бугарија от ЕУ е зела толко пари досега колко вие не сте имали от 1991 насам взети заедно.1 млн евро тоа са ситници.Една кука в Пловдив чини повече.Тоа са много за теб и за мен.Бугариа досега е получила милиарди евро.Даром.Вие штото сте много учени затоа не сте взели и един ебан динар.:helou:
:nenene::nenene::nenene:
Од влегувањето на Бугарија во ЕУ во јануари 2007 дел од парите кои требаше да ги добие од PHARE остана непотрошен,но одма им беше дозволено во иднина да можат да ги користат тие пари.Меѓутоа Европската комисија во јули оваа година одлучи да ги замрзне фондовите наменети за бугарија поради непостоење на ефикасно финансиско преусмерување на истите пари.Ако се земе во предвид дека 30 ноември беше последен рок(кој им беше даден од ЕУ) за да барем нешто се смени во комисиите кои ги има бугарија за распоредување на ЕУ парите,тогаш може да се каже дека бугарија е неповратно одбиена за пристап во овој фонд.Па поради погоре посочените проблеми бугарија е должна да обезбеди уште 300 милиони евра од својата каса за веќе договорените проекти, па затоа според последните пресметки целата штета може да достигне и бројка од 500 милиони евра.

п.с 30 ноември одмамна помина ,за миљардите од ЕУ пробајте оваа година може ќе ви тргне некако :baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom