"Just when I thought I was out.. They pull me back in."

• Креатор на темата Креатор на темата NaNovo1
  • Време на започнување Време на започнување
навратувам за последен пат искрено ми се смачи од глупиве теми во кои само нешто против владава се кажува, ни сдс не се толку упорни како по некои на форумов толку што сте напнати да наметнете ваше мислење дека сите треба да бидат против власта
абе нити имам корист нити штета од владава ама додека стојат на истиот стаф за името за мене се 100 пати поарни од сдс и од сите други
и ајт мењам тема оти ми се смачи од толку политика денес за миг ми се причини ко во предизборна кампања да сме :tapp:

пробај да размислиш што сакам да кажам и ајт позз се читаме на некоја поинтересна неполитичка тема :wink:

навратувам за последен пат искрено ми се смачи од глупиве теми во кои само нешто против владава се кажува, ни сдс не се толку упорни како по некои на форумов толку што сте напнати да наметнете ваше мислење дека сите треба да бидат против власта
абе нити имам корист нити штета од владава ама додека стојат на истиот стаф за името за мене се 100 пати поарни од сдс и од сите други
и ајт мењам тема оти ми се смачи од толку политика денес за миг ми се причини ко во предизборна кампања да сме :tapp:

А бе на оддел за политика и се наоѓаме додуше, а еве и со последново извлече отприлика тоа шо го барав:

Значи не си член, и мислиш дека владава води позитивна политика бар во однос на името и најмалку шо ќе произлезе од неа е бар подобра опозиција. Јас искрено не го делам твоето мислење, али времето ќе казе па радо би лижел се шо плукам сега, иако, ај да го речам страв да се зврте се уше еднаш ми држи вода. Иначе одмори а утре навратинела, иако не ти препорачувам политика(на форумов) пријателски.:helou:

Немам коментар на темава, само ме заинтригира зошто ги стави Дон Корлеоне и претседателот Црвенковски во ист контекст...

Си реков да не имаат некоја врска...

А бе ти реплицирав, додуше оф-топик, пријателски али се посра комјутеров. Гледам те интересираат теми со конкретни одговори, по стилот. Оваа сепак е поопшта, надзира во видливата-осетна према мене лоша иднина.Поздрав па наврати:wink:

Ај да додадам, како би ја конкретизирал темата и би станал појасен:

Хипотетички, немаме проблем со името, дали мислите дека ВМРО ќе го врати старото СДС шо ни господ не го враќаше? Јас мислам да, а ако крне темава ќе се одговорат доста Зошто? прашања.

Според моите видувања ВМРО има тенденција да ги досјебе работите, кои и онака се веќе сјебани! Народот, или барем моето опкружување кое и не е така мало, имаше различна претстава и идеја пред изборите, во споредба со таа што ја имаат сега! И јас се согласувам со нив. Што и да работи позицијата, мене ми изгледа матно, пробуваат нешто да изманипулираат... Многу непромислени работи направија...
А не сум нит за СДС да се врати. Треба народот да се врати! Народот не е инструмент на владата, туку владата е инструмент на народот! Одамна пекаме дека ни требаат нови лица во политиката, ама не сваќаме дека не ни требаат нови лица од старата школа, истата школа што ја дотера Македонија до таму кај што е сега, на работ!!! Ни треба политичар кој се сочуствува со својот народ, а не суетни говеда како Гвујо и Бранко! Едноставно кажано, ни треба човек на место! (кој никако да се појави кај нас...) Преку к*р од СДС и ВМРО и сличните на нив лешинари!

Искрено мислам дека нема да има радикални промени на политичката сцена, сакам да кажам ќе си останат истите луѓе мање-више. Дали некој има да знае некои пулени(кој по претпоставка се контрат на нивните шефови, али им треба мало поттурнување), некој во кои ќе можеме да се крстиме во блиска иднина? Некој шо нема да се води популистчки, некој кој ќе го конечно среди судството... абе некој чии потези нема да ми предизвикуваат мрак на очи. Значи немора да не направат Скандинавија.

А инаку да не се лажеме

Да почне народот да работи повредно и ако може попаметно. Да се научи на своите права, да се придржува и да не ги злоупотребува бар 60%.Поздрав до исклучоците. Ова е доволно за почеток.:smir:

Абре во Европа луѓето не ни знаат кој е на власт, зошто имаат силна економија, имаат моќна држава, затоа сакам во ЕУ, не за нешто друго.

А СДСМ се единствена партија која има долгорочна стратегија за иднината на Македонија, која мисли на нас, на нашите деца на нашата иднина. Во СДСМ работите не се гледаат на краткорочен план како што тоа е во ВМРО-ДПМНЕ - од денес за утре, бидејќи нас ни треба стабилност и иднина.

Да почне народот да работи повредно и ако може попаметно. Да се научи на своите права, да се придржува и да не ги злоупотребува. Ова е доволно за почеток.

Поточно да се има политичка самосвест. Ама за се ова што ти го кажа, потребна е смена на неколку генерации, кои не се растени во квази социјализам и каде што тие генерации кои веќе доаѓаат ќе знаат дека изреката лежи лебу да те јадам, е ирационална и дека ќе треба да го запотат задникот за да просперира државата. А на многу луѓе тоа не им е јасно, па затоа и секогаш се обвинува власта, која и да е на власт. И таму треба смена. Да се исчистат квази социјалистичките корени во секоја пора во општеството и Македонија ќе биде многу поубаво место за живеење. Јеботе не може да излеземе од транзицијава, а не па да мислиме за нешто више. Во светот ќе се распадне капитализмот, ние уште во транзиција ќе бидеме.

Инаку во однос на реченицава што е поставена за темава. Никој не може да те врати назад, освен ако самиот ти не сакаш до некаде. Ако е некој решен цврсто да излезе од нешто, ќе излезе. Само кај нас голем е задникот за пари и оној што влегол во политика, ако еднаш се корумпира (а вечином се такви), нема да му текне да излезе.

Ова меѓу ВМРО - Бранко (СДСМ) е едноставно нормална и секојдневна ситуација во Македонија. Ниту има потреба за паники де. Па политички противници се. Не ќе се гушкаат и бацуваат. Ова си се буцкања и рчкања што се случуваат во сите земји каде што има однос власт - опозиција.

Целата политика е само една театарска претстава, каде главните ликови ја изведуваат својата претстава и глумат одредени ликови. Кога ќе заврши претставата, они се поклонуваат на публиката и си одат.А што се случува позади завесите....е тоа е веќе друга работа.

А СДСМ се единствена партија која има долгорочна стратегија за иднината на Македонија, која мисли на нас, на нашите деца на нашата иднина
А една конкуренција, еден реален плурализам во Македонија што има....а бе смешки. Не ме смеј, како кажа како да има реално конкурентни 10 партии. Ај тоа и вака и така. АМА извини, што подразбираш ти под долгорочна иднина. Која е нашата иднина без идентитет, без она што сме, а сме (барем повеќето) Македонци? Што ќе ми е ЕУ, ако таа истата ми диктира како да се осеќам и да се напишам?

А СДСМ се единствена партија која има долгорочна стратегија за иднината на Македонија, која мисли на нас, на нашите деца на нашата иднина. Во СДСМ работите не се гледаат на краткорочен план како што тоа е во ВМРО-ДПМНЕ - од денес за утре, бидејќи нас ни треба стабилност и иднина.

Ме фаќа некое манијакално смеење :poss::smeshko::smeshko:

Абре во Европа луѓето не ни знаат кој е на власт, зошто имаат силна економија, имаат моќна држава, затоа сакам во ЕУ, не за нешто друго.

Пред извесно време со познаник(а го знам од деца, и не не е партиски определен) запознаен со ситуацијава конкретно за евроинтеграции ми каза дека прашањето за името им било изговор не само на владава туку и на евро комисијата за катастрофалните резултати по однос реформите. На ова го потпрашав дали сега се бар подобри од СДС, на што ми кажа дека 2006 Македонија била понапред во однос на реформите под водство на Шеќеринска. Наводно 60% остварени. Е сега сме паднале на 20% при што Боцевски ги координирал информациите што ќе бидат протурени на јавноста. Го прашав лаички како е можно тоа, на што ми одговори дека секретаријатот шо тогаш раководел со евроинтеграциите бил далеку по способен во однос на спроведувањето и одржувањето контрола, а моментално било спротивно, односно секретаријатот немал никаква контрола. Имајќи го во предвид ова шо го слушнав од човек кој никогаш не манипулирал, и немал амбиции да наметнува свое мислење, ова си го земав за озбилно.
Затоа сакам, ако некој има новинарски извор(или некој член со реноме, или пак инсајдер во невладините делови на владата, ко шо се на пр. Евроинтеграции да сака да отвори душа:wink:) шо ги поткрепува или демантира овие(ај во духот на демократијата) шпекулации да ги приложи. (А да тоа не биде Латас или некој тамо кој го подржува СДС на пр.)
Да се надополнам. Значи не е проблем сега името(по претпоставка), него самото заостанување така да коментирајте во тој правец

Пред извесно време со познаник(а го знам од деца, и не не е партиски определен) запознаен со ситуацијава конкретно за евроинтеграции......

Наводно 60% остварени. Е сега сме паднале на 20%

По втор пат:

Ме фаќа некое манијакално смеење :poss::smeshko::smeshko:

Инаку во однос на реченицава што е поставена за темава. Никој не може да те врати назад, освен ако самиот ти не сакаш до некаде. Ако е некој решен цврсто да излезе од нешто, ќе излезе. Само кај нас голем е задникот за пари и оној што влегол во политика, ако еднаш се корумпира (а вечином се такви), нема да му текне да излезе.

Конкретно темава, како најопшто прашање го носи:
Дали ВМРО со своите потези ќе го извлече СДС од калта или пак предизвика подобро (ај кога веќе пак мора да се сведе опзиција на СДС) практично ново СДС?
Бидејќи да не се лажеме, нејќеме еднопартиски ситем. Бар така налага некоја реално политичка логика.:wink:

По втор пат:

Ако си позапознаен од ниво на портпарол шо искажува, бујрум.:toe:

Ако не нека покаже врмето дека сум излажан немам ништо против.:wink:

:pos2::pos2::pos2: леле посмешно нешто за пред спиење и неможеше да има :pos:

Пред извесно време со познаник(а го знам од деца, и не не е партиски определен) запознаен со ситуацијава конкретно за евроинтеграции ми каза дека прашањето за името им било изговор не само на владава туку и на евро комисијата за катастрофалните резултати по однос реформите. На ова го потпрашав дали сега се бар подобри од СДС, на што ми кажа дека 2006 Македонија била понапред во однос на реформите под водство на Шеќеринска. Наводно 60% остварени. Е сега сме паднале на 20% при што Боцевски ги координирал информациите што ќе бидат протурени на јавноста. Го прашав лаички како е можно тоа, на што ми одговори дека секретаријатот шо тогаш раководел со евроинтеграциите бил далеку по способен во однос на спроведувањето и одржувањето контрола, а моментално било спротивно, односно секретаријатот немал никаква контрола. Имајќи го во предвид ова шо го слушнав од човек кој никогаш не манипулирал, и немал амбиции да наметнува свое мислење, ова си го земав за озбилно.
Затоа сакам, ако некој има новинарски извор(или некој член со реноме, или пак инсајдер во невладините делови на владата, ко шо се на пр. Евроинтеграции да сака да отвори душа:wink:) шо ги поткрепува или демантира овие(ај во духот на демократијата) шпекулации да ги приложи. (А да тоа не биде Латас или некој тамо кој го подржува СДС на пр.)
Да се надополнам. Значи не е проблем сега името(по претпоставка), него самото заостанување така да коментирајте во тој правец

:pos: најискрено ова те тера некој да го пишуваш или до толку си тупав ама најискрено да одговориш :pos2:

Брате, ај едно покнкретно прашање за тебе... Значи подпрашањето шо го поставив, дали ја подржуваш владата настрана од прашањето за името? И издвој ги светлите моменти кои ги уживаш ради истата. :wink:

Незнам зашто се мачиш, толку напор за вака пресен јузер.

Дај одма премини на главното, те сфативме која ти е поентата, немора завиткани муабети да правиме ко недоносени деца.

Ајде, фуураај пропаганда, нека има за сите :pos2:

АЈ да не се повторувам и дообјаснувам по стопати на секој, менаџирање на тема е сириаз бизнис, обидете се да ги коментирате следниве наслови.

1.Дали ВМРО ќе го врати тоа што господ не го враќаше старото од СДС?
2.Дали моменталната ваша подршка кон ВМРО е воглавном поради политиката со името?
3.И дали има некои кадри, онака шо се потиснати во своите матични партии (ај да ги оправдам до негде ради ова) мислат дека тоа е единствен начин да се пробијат и да дејствуваат?

Одговарајте како мислите, и би ве замолил да се придржувате на прашањата.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom