Немам пари, имам многу деца и ќе одам на А1

• Креатор на темата Креатор на темата Foxy`BuTTerFLY
  • Време на започнување Време на започнување
Зарем реално во државава во ова време и во овие услови може некој нормален (освен Есма) да издржава 11 деца?

За да имал пари некогаш треба да бил сопственик на некоја доста профитабилна фирма и таа да му пропаднала па сега рошка по контињери... ти нема логика муабетов...:smir:

Па немора сите да излегуваат во петок навечер, и да пијат тетрапак млеко. (мада сеа иста цена е, а на времето не беше)
Можеш сиромашно да живееш. Јез да ке се согласам дека за 11 деца треба нешто да не ти мисли мозокот и дека е претеерано и ако размилам неиздрчниво.. али 4-5 веке имам спротивно мислење од тебе. Бидејки кога станува збор за 4-5 па и 6 зазема став како оној на леандра.. односно.. порано важеше законот тетрапак е два-3 пати поскапо од останатото млеко. Аутоматски за два до три пати ти е потежок животот.

Но секако тоа не ми дава право да генерализирам и да кажам дека сите спаѓаат во таа група на луѓе,затоа што има и такви семејства кои се трудат некако да го издржуваат семејството и бараат секаков начин да се спасат од таа ситуација,но за жал тие начини им се недостапни....
Јас ќе си земам право да генерализирам и еве сите оние кои не знаат да сопрат и прават рагби тимови а истовремено немаат пари да се исхранат себеси да ги наречам кретени... слободно нека ме тужат за муабетов...

Крајниот *продукт* е веќе тука,да ги оставиш во беда не можеш ,освен да им помогнеш...Ова е *нормална* појава во земји во развој и земји во кои образованието е на многу ниска сакала...пранирањето семејство е карактеристика на модерните општества и модерниот начин на живот, каде што луѓето се доволно образувани и свесни за исходот ако се отиде во недоглед,кој секако е доглед до 10ка(секако и повеќе) и назад...

Во никој случај не сочувствувам,ниту сожалувам,секој е одговорен за сопствениот живот до делот каде што може да дејствува и контролира,а ова е таков случај.Против оваа појава нема да можеме уште долго,ама еве задолжително средно образование за почеток , што се однесува до мене и стерилизација на еден од партнерите,ако ништо по една спирала ама ... парите секогаш се проблем...
Мене ме иритира моментот каде што истите тие семејства бараат виновници за нивната состојба,а реално освен тие самите (конкретно родителите) нема...друго ништо.Колку може да се помогне,ќе се помогне...ете гледате колку Велија е добра личност и што направи за едно такво семејство :back:

П.С.Наредна акција на кајгана собирање на средства за контрацепција(мислам на оние практичните),евентуално пари за стерилизација и слично...абортус не поддржуваме...амин!:pipi:

Збориш генерално за ромската популација и нивниот концепт на преживување.
Во случаевите што ги даваа немаше просење,имаше и во селски населби оддалечени неколку километри од град.

:ок

Ајде сега убаво препрочитај го постот, обрни посебно внимание на првиот ред. :)

Нека не се котат како зајаци.

Се знае каде се границите. Поентата е што во голем дел од случаите, баш тие(родителите) многу добро ги знаат тие граници но, сепак ете решаваат да ги раѓаат и другите деца. Не ради љубов и слично, него како репроматеријал, да опфатат поголема територија... да покријат одредени делови од градот каде што ќе седат по цел ден и ќе питаат. Има болни човечки умови тоа е, нити јас можам, нити вие можете да превземите ништо околу тоа.

Јас ќе си земам право да генерализирам и еве сите оние кои не знаат да сопрат и прават рагби тимови а истовремено немаат пари да се исхранат себеси да ги наречам кретени... слободно нека ме тужат за муабетов...

Ај во ред е да не ги оправдуваме...Некако темава ја сфатив као да прајме муабет како и каде би се барало решение за проблемов. А не да ги навредуваме. Во вакви случаи, директните и ниски навреди се враќаат како бумеранг на сопствениот карактер, и вредноста на личноста која коментира.

Ај во ред е да не ги оправдуваме...Некако темава ја сфатив као да прајме муабет како и каде би се барало решение за проблемов. А не да ги навредуваме. Во вакви случаи, директните и ниски навреди се враќаат како бумеранг на сопствениот карактер, и вредноста на личноста која коментира.
Ефектот на бумеранг ќе се состои во тоа што ќе направам 69 деца и ќе одам на CNN да барам помош од Бил Гејтс или...?

Воопшто не го оправдувам ова;ај ок ако родителите се болни или незнам што,али да наука 10 деца и после удри кукање по тв,и чекаш некој друг да ти помогне.
тоа пред се се неписмени,да не кажам прости луѓе без грам памет,а и мрзи плус,што нејќат дда работат,греота само за децата,они ништо не се криви него тие што ги правеле

Па добро бре мајке ми...што биле нашите родители? Идоти што одере на работа и раѓале само по 2-3 деца? неможеш да ми кажеш дека овие родители не го сфатиле тоа.
Во Германија на пример се добива и стан и тв и пц за социални случаи се до моментот кога заводот не им најде работа.Со секое одбивање им се крати по нешто, де од социјалната помош, де од станот и на крај се одземаат децата, кои да ја заслужиле ваквата помош бидејќи нивната судбина е скроена без нивно влијание.

Ефектот на бумеранг ќе се состои во тоа што ќе направам 69 деца и ќе одам на CNN да барам помош од Бил Гејтс или...?

Show some
bigstockphoto_Respect_Ahead_2181105-725143.jpg

boy.

Пак продолжуваш исто, четири постови ти избришав од темата... и после другите ти се виновни.

@леандра: за тоа имаше посебна тема, питање... си имам дадено свој став таму.

А кај нас што добиваат?
Причината на проблемот е јасна,но проблемот постои.

едит:Јове те прашав за оние што не питаат:smir:

Па добро бре мајке ми...што биле нашите родители? Идоти што одере на работа и раѓале само по 2-3 деца? неможеш да ми кажеш дека овие родители не го сфатиле тоа.
Во Германија на пример се добива и стан и тв и пц за социални случаи се до моментот кога заводот не им најде работа.Со секое одбивање им се крати по нешто, де од социјалната помош, де од станот и на крај се одземаат децата, кои да ја заслужиле ваквата помош бидејќи нивната судбина е скроена без нивно влијание.

И тука, со моја благодарност, се враќаме на мојот коментар. Во Германија постојат различни интелектуални класи, и за сите нив има работа. Од чистачи на улици, до академици. И сите подеднакво допринесуваат за нивната земја и за економијата, а тоа им се враќа. Можеби не во сите случаи, но секако во поголем процент од кај нас.

хммм па 10 деца*200 денари дневно од просење=2000 денари и ова малце е?????

А кај нас што добиваат?
Причината на проблемот е јасна,но проблемот постои.

едит:Јове те прашав за оние што не питаат:smir:

Кои се пак сега тие?
Пак се обидуваш да ја носиш темата во некоја си твоја насока... по третпат, обично после два нокдауни се останува на земја.

Проблемот постои, нема да го решат нити институциите нити ние.
Хуманитарните акции помагаат еднократно, за социјална помош тука е владата а за тоа што немаат никаква совест, сеуште нема човечки фактор или институција која би ги просветлила 100% money-back guaranty. Се дури постојат такви луѓе кои немаат совест, и со такви трикови се служат за да дојдат до финансиски средства ќе има ''светци'' со уште помала, како Велија. Ќе си билдаат репутација на туѓи маки. Тоа е.

Јас ја гледав првата сторија од овој "циклус" на А1 и мислам дека првата фамилија беа Македонци.Имаа некаде 10ина деца.После не сум гледал ама изгледа почнале да даваат Ѓупци.
Според мене македонска фамилија со толкав род треба да се подржи па ако треба и да се издржува од владата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom