- Член од
- 24 април 2010
- Мислења
- 58
- Поени од реакции
- 1
Еве само дел.
Објанси ги ако можеш.
Ај бе преведи секој да те разбере. Неузубилах
Еве само дел.
Објанси ги ако можеш.
Ajde malce da razmislime logicki ,
pa kazi mi koj e tolku glup toa da go napisa vo kuranot i da go citaat site,
deneska sto se slucuva na politico pole se li e znae?
Naprotiv se se raboti vo zatvoreni vrati i javnosta pojma nema sto im se sprema doprva.
Samo eve fala mu na Boga covekot mu prorabotila svesta i prestanal da raboti kako jezuit pa gi naklevetil rimo-katolicite sto se ne praele za da ja dobijat vlasta,toj covek sto go napisal ne bil papa nego negovata zadaca bila da gi unistuva protestantskite crkvi.
Ај не се занесувај може ? Јас можам и да те учам ако сакаш англиски.Tи ако не разбираш англиски во 21 век не ме цитирај и остај на некој кој знае да одговори.
Tи ако не разбираш англиски во 21 век не ме цитирај и остај на некој кој знае да одговори.
Ако е папата прљав тоа тебе не те прави чист.
ОБјасни ако знаеш,ако не остај на некој кој е поедуциран од тебе да одговори.
Tи ако не разбираш англиски во 21 век не ме цитирај и остај на некој кој знае да одговори.
Ако е папата прљав тоа тебе не те прави чист.
ОБјасни ако знаеш,ако не остај на некој кој е поедуциран од тебе да одговори.
Ne mu pukale u glava zatoa sto ne bilo planot da umre,ova ne ti kazuva deka se raboti za zagovor.Види вака не се разбираме, гледам скроз забегавте од темата.
Зборуваме за Мухаммед каде рекол да се убиваат христијани и евреи, а не што рекол уништувачот на црквите ок ?
Не летајте ко муву без глај, туку читајте прво убаво.
А овие приказни од тој што ги постираш можеби палат кај тебе и другарчињата ама тука не.
Зарем не гледаш дека сакаат Муслиманите да ги прават терористи ?
Папата му пукале во стомак па нели гледаш бе сам или ја да ти кажам ?
Зошто не му пукале директ у тиквата ??
Drugar tek doprva ke ne sredi Vatikan ako e gi znaeme negovite nameri da ti pisuvam sto uste se slucuva .... a veruvam vo toa zatoa sto mnogu raboti sto se kazani se slucile.Не летајте ко муву без глај, туку читајте прво убаво.
А овие приказни од тој што ги постираш можеби палат кај тебе и другарчињата ама тука не.
??
Епа затоа после нема одговори , зошто не останеме до крај ? а не да избегнуваме ако не најдеме одговори!!!Почитувани браќа и сестри во Ислам! Немојте да се оптоварувате со одредени членови кои што немаат волја да дискутираат како што треба и кои се обидуваат на било каков начин да го диксредитираат исламот и муслиманите.Залудно е да се губи време со нив. Едноставно, игнорирајте ги.
Citni si ja temava sam, ima!
Kade uopste rekol Dzizs da se kolja nekoj??
Joktur be Oktisancanec, Isus sakal site da se sakaat!
A Mua'med ne!
Ќе да е.Тогаш Јован , е во право како што гледам или ....... ?
Се ова си напишал,а не си се удостоил да дадеш најобичен одговор.Omer el Faruk
Почитувани браќа и сестри во Ислам! Немојте да се оптоварувате со одредени членови кои што немаат волја да дискутираат како што треба и кои се обидуваат на било каков начин да го диксредитираат исламот и муслиманите.Залудно е да се губи време со нив. Едноставно, игнорирајте ги.
2.Korintjanite 11:14 И не е чудно, зашто самиот сатана се преправа во ангел на светлината.Ова што го постирав не ти беше доволно ?
За тоа каков став мора да завземат муслиманите, дури и кога тие се во директна војна, Мухамед, во друг хадис се истакнува со следниве зборови: „Не убивајте деца! Не се осмелувајте да ги допрете оние кои вршат молитва во нивните цркви! Не убивајте жени и стари! Не палете и не сечете ги дрвата! Не уништувајте ги куќите!'' Оваа умерена и мирољубива политика на Мухамед, а.с., произлегува од темелот на Исламот кој Алах, џ.ш., го изјавува во Куранот. Aллах, џ.ш., во Куранот им наредува на верниците убаво да се постапува и кон оние кои не се муслимани:
„Аллах не ви забранува да правите добро и да бидете праведни кон оние кои не се борат против вас заради верата и кои од вашата татковина не ве гонат - Аллах навистина ги сака оние кои се праведни - но ви забранува да пријателувате со оние кои се борат против вас заради верата и кои од татковината ве гонат и кои помогаат да бидете прогонувани..“(Ел-Мумтехине, 8-9).