Прашања за Исламот I

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
:tapp::tapp::tapp:

Дете, не занесувај се многу оти е штетно за здравјето. Ако почнам јас сега да собирам цитати против муслиманите напишани само на овој форум, ќе ти се заврти умот, а башка имаме и разноразни фејсбук групи од типот : ДА ЈА ЗАПРЕМЕ ИСЛАМИЗАЦИЈАТА ВО МАКЕДОНИЈА.

Дај стави линк од темата на тој форум , да прочитаме сите какви коментари се дале на него, за што се однесуваат итн.

Инаку за соживотот во Македонија ништо помалку од вас не сме допринеле златен.:toe:

П.С. Муслимани, не македонски муслимани,зошто тој форум е отворен за сите и има членови од сите нации и религии.
Дете .. хех .. сакаш да омаловажиш мислење или ?
нејсе не се замарам со етикети веќе ... тоа ви е прв одбранбен систем .. :tapp::tapp::tapp: (колку повеќе тапшања помала важност за постот значат?)

како и да е ..
колку и да собереш цитати ... (кои не ги оспорувам дека ги нема)
нема да ги оспорат погорните цитати, напишани од членови на тој форум кои се администратори, модератори, на некој начин преставници на исламот и кои шират ислам, кои го уредуваат тој форум и портал :toe:

муабетот ми вашето (вашето мислам и на христијани и на муслимани и на сите верници, повеќето, затоа шо постојат индивидуалци кои во вистински смисол си ја почитуваат верата и не седат на две столчиња) лицемерие е одвратно ... еднаш проповедате Љубов, соживот, вистински позитивни вредности, опростување, итн итн ... за потоа да се радувате на нечија несреќа и да пишувате овакви работи
ALLAH da dade da ne se vratat zivi od tamu

Поштуам вистински добронамерни верници ... ама вие сте далеку од тоа ... вие сте религиски фанатици .. и ако постои Бог (Алах или како и да е) вие сте многу далеку од него :tapp:

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Дете .. хех .. сакаш да омаловажиш мислење или ?
нејсе не се замарам со етикети веќе ... тоа ви е прв одбранбен систем .. :tapp::tapp::tapp: (колку повеќе тапшања помала важност за постот значат?)

како и да е ..
колку и да собереш цитати ... (кои не ги оспорувам дека ги нема)
нема да ги оспорат погорните цитати, напишани од членови на тој форум кои се администратори, модератори, на некој начин преставници на исламот и кои шират ислам, кои го уредуваат тој форум и портал :toe:

муабетот ми вашето (вашето мислам и на христијани и на муслимани и на сите верници, повеќето, затоа шо постојат индивидуалци кои во вистински смисол си ја почитуваат верата и не седат на две столчиња) лицемерие е одвратно ... еднаш проповедате Љубов, соживот, вистински позитивни вредности, опростување, итн итн ... за потоа да се радувате на нечија несреќа и да пишувате овакви работи

Поштуам вистински добронамерни верници ... ама вие сте далеку од тоа ... вие сте религиски фанатици .. и ако постои Бог (Алах или како и да е) вие сте многу далеку од него :tapp:

На кого мислиш со тоа ВИЕ не сте верници? Тие што го напишале тоа на тој форум, таму да им напишеше. Секако дека е срамота вакво нешто и вакво ситење и посакување некој да умре или да биде убиен. Зошто го лепиш тоа на сите ? Јас никого не сум посакал смрт, мада на многу Анти Исламски форуми може да се прочитаат реченици од типот смрт за сечени и тн. Зошто не напишеш таму на тој форум ? Каква врска имаме ние со одредени пореметени кои таму лупаат глупости, а не знаат дека за тие зборови ќе добијат казна од Аллах. Јас сум Македонец и никогаш не би посакал смрт на друг Македонец или Србин, Бугарин што и да е. Зошто тебе да ти посакам смрт ако си атеист или христијанин ? Мене ме интересира зошто не напишеш таму кај што си прочитал такво нешто, туку твојот бес го истураш тука, кога никој од тука не рекол такво нешто. И зошто не копираш од Анти Исламските форуми и пастираш тука па сите да читаме и повраќаме од гадостите што ги има таму ?

Ајде ако си праведен како што нас не осудуваш осуди ги и другите и постирај од Анти Исламските форуми, зошто нив не ги обвинуваш дека сеат омраза а ? Ајде биди фер и постирај и од таму.

S

smart ass

Гостин
Мене не ми е јасно како тоа ентитетот бог пратил на земјата ЖЕЛЕЗО од експлодирана супернова(замислете која брзина е само!!)...мислам очигледно ја утнал тука...железо има и во јадрото(уште при оформување на планетава а без него работите ќе биле поинакви:toe:

И сега која е таа супернова де ме интересира,кога експлодирала па кога стасало железото..И КАКО не ја уништило планетата земја или пак бе ќерата истото железо патувајќи милијарди светлосни години би требало да биде изладено+ привлечено од друга поголема звезда.

Значи овие работи и интерпретации т.е "научни докази" треба да се избришат од "светите" книги и истите книги да се адаптираат на модерното општество т.е да не го кочат развојот...на крај краеви и молењето е...бош време губење:toe:

Ајде ако си праведен како што нас не осудуваш осуди ги и другите и постирај од Анти Исламските форуми, зошто нив не ги обвинуваш дека сеат омраза а ? Ајде биди фер и постирај и од таму.
Анти исламските форуми не ги оправдувам...но фактот што ако пишеш Ислам или Алах на гугл првите резултати обавезно ти се ЏИХАДИСТИЧКИ и ЕКСТРЕМИСТИЧКИ...епа види ти сега:toe:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
@Eraser
незнам колку ми имаш постови читано у подфорумов религија ...
имам постови и во делот за христијаните ... оваа тема е за Исламот :toe:

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
@Eraser
незнам колку ми имаш постови читано у подфорумов религија ...
имам постови и во делот за христијаните ... оваа тема е за Исламот :toe:

Ама мене не ми е јасно зошто тоа го залепи тука на оваа тема ? Што да ти кажеме ние. Јас ли го напишав тоа ? Тие што го напишале таму жали се. Како се осмели сите да тука на форумов да не направиш лажни Муслимани ? Јас напишав ли такво нешто ?

Мене не ми е јасно како тоа ентитетот бог пратил на земјата ЖЕЛЕЗО од експлодирана супернова(замислете која брзина е само!!)...мислам очигледно ја утнал тука...железо има и во јадрото(уште при оформување на планетава а без него работите ќе биле поинакви:toe:

И сега која е таа супернова де ме интересира,кога експлодирала па кога стасало железото..И КАКО не ја уништило планетата земја или пак бе ќерата истото железо патувајќи милијарди светлосни години би требало да биде изладено+ привлечено од друга поголема звезда.

Значи овие работи и интерпретации т.е "научни докази" треба да се избришат од "светите" книги и истите книги да се адаптираат на модерното општество т.е да не го кочат развојот...на крај краеви и молењето е...бош време губење:toe:

Анти исламските форуми не ги оправдувам...но фактот што ако пишеш Ислам или Алах на гугл првите резултати обавезно ти се ЏИХАДИСТИЧКИ и ЕКСТРЕМИСТИЧКИ...епа види ти сега:toe:

Кога Американци одат во војна се крстат, во името на отецот, синот и светиот дух. Кога Муслимани одат во војна велат БИСМИЛЛАХИ РАХМАНИ РАХИМ, во името на Аллах Милостивиот, сомилосен.

Која е разликата ??

Или Муслиманите се секогаш трн во око ?

S

smart ass

Гостин
Па нема разлика тоа ми е поентата...а америте остај ги.

Мене посмешни ми се овие српските попови децојебачи кои благословуваа тенкови,пушки..и.т.н

Инаку тоа што се молат пред војна НЕ ЗНАЧИ ДЕКА ОДАТ ДА УНИШТУВААТ во име на БОГА(се молат за да преживеат)...тоа(лоботомијата) помина кај христијаните скоро(инквизиција)...а денеска е застапено во Арапскиот свет....:toe:

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Па нема разлика тоа ми е поентата...а америте остај ги.

Мене посмешни ми се овие српските попови децојебачи кои благословуваа тенкови,пушки..и.т.н

Инаку тоа што се молат пред војна НЕ ЗНАЧИ ДЕКА ОДАТ ДА УНИШТУВААТ во име на БОГА(се молат за да преживеат)...тоа(лоботомијата) помина кај христијаните скоро(инквизиција)...а денеска е застапено во Арапскиот свет....:toe:

Ете се разбравме. Ако гаѓаш на тоа да не се молиме на Бога, не знам што да ти кажам. Тоа е исто како јас тебе да те убедувам да се молиш на Бога ? Ова е тема прашања за Исламот, прашај зошто се молиме ќе ти биде одговорено. А ако се убедуваме тука кој има право кој има криво тука на форум никогаш нема да се убедиме.

S

smart ass

Гостин
Немам право на некој верник да му го одземам правото на слободна вероисповест.(Иран има).

Туку ете ме интересира зошто муслиманите ги мразат џусс...нели Исламот т.е муслиман(значи покорност кон бога) па ако бог проповеда љубов...чуму да тера на уништување на евреата??

И оти алкохолот е забранет т.е оти е грев??(велат бидејќи рајата се опивале наместо да го слушаат пророкот па затоа им забранил)...

И зошто мора жената да биде покриена,имамсретнато објаснување демек МАЖОТ во неа да гледа рамноправна личност(нели де да не ја мерка:)) ама кога ќе видиш и жените ги меркаат мажите значи и мажите треба да се покриваат,значи имаме дискриминација согласно тоа објаснување (ко бош личност да гледа).

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18

Зошто тој на кој се молиме, е тој што не создал, кој не креирал и кој ја одредил нашата судбина. Се молиме на него за да не не заборави и да не ни ги запечати срцата со тоа што ќе залутаме по патот невернички. Се молиме на тој што има го има секое право над нас да не заштити, да ни помогне и нас и на сите добри луѓе кои заслужуваат тоа. Го спомнуваме неговото име, за и он да не спомнува нас. Не го забораваме за и тој да не не заборави нас. Се молиме секогаш кога имаме потреба од помош и се заблагодаруваме секогаш кога треба. А дали тој некого ќе му помогне или не, зависи од тоа колку го сака Верникот и колку ја тестира неговата верба во него. Колку е способен да издржи и да не го заборави самиот Верник на Бога.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
E pa ja ne mu se molam na tatko mi, osven navremeto za pari da mi dae za u grad.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ама мене не ми е јасно зошто тоа го залепи тука на оваа тема ? Што да ти кажеме ние. Јас ли го напишав тоа ? Тие што го напишале таму жали се. Како се осмели сите да тука на форумов да не направиш лажни Муслимани ? Јас напишав ли такво нешто ?
Тебе некои работи не ти се јасни ...
кај сакам кога сакам и шо сакам ќе постирам ако е во контекст на темата ...
дебатирам и на овој форум сум активен и тука ќе си постирам ...
Ова е јавен форум а ти не си релевантен да ми кажуваш и објснуваш шо смеам а шо не .. сам сум свесен шо е а шо не е вон тема ..

да ти елаборирам накратко:

- Исламски Центар -Исламски Да'ветски Сервис
ИЦ порталот е најголемиот Исламски портал во Македонија којшто беше креиран некаде на почетокот од 2008 година вклучувајќи портал и форум од самиот почеток.
Мисија на ИЦ

- Да ја претстави вистинската слика за Исламот како совршена религија

- Да ги урне сите погрешни предрасуди во врска со Исламот и муслиманите

- Да ги разјасни недоразбирањата на оние коишто креирале погрешно мислење за Исламот под медиумско или слично влијание

- Преку исламот да понуди решение за сите индивидуални и општествени проблеми и кризи на денешницата

- Да ги објасни здравите односи и релации: Човек-Бог, Човек-околина/општество, Човек-самиот со себеси.
Се супер ... :toe:

на него се поставени Администратори кои го модерираат дополнуваат со вести итн итн ...
Тие Администратори и модератори се избрани како компетентни преставници на исламот

Онаа вест која погоре ја цитирав е ставена како вест од еден од тие преставници за ширење на вистината за исламот во Македонија!
Оние кои на најбезобразен начин го искоментираа тоа се „верници“ меѓу кои и модератори и преставници на тој најголем исламски центар за ширење на вистината.

и на темава Прашање за Исламот го поставив прашањето:
читајќи и останати коментари ... полни сте со омраза кон другите религии и нивните верници .... омраза од најголем вид, едноставно се радувате на смртта на другите ... на ова ли учи исламот?

можеше едноставно да ми одговориш дека тие се во заблуда или незнам шо и дека се лоши преставници на Исламот ... :toe: наместо да ми кажуваш правила ..

накратко ... тие се преставуваат како преставници на исламот и ширење на вистината на истиот во Македонија ... во државата во која сите ние живееме ... и начинот на кој тие ја шират вистината ми засмета па сакав да ја споеделам со вас :toe:

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Немам право на некој верник да му го одземам правото на слободна вероисповест.(Иран има).

Туку ете ме интересира зошто муслиманите ги мразат џусс...нели Исламот т.е муслиман(значи покорност кон бога) па ако бог проповеда љубов...чуму да тера на уништување на евреата??

И оти алкохолот е забранет т.е оти е грев??(велат бидејќи рајата се опивале наместо да го слушаат пророкот па затоа им забранил)...

И зошто мора жената да биде покриена,имамсретнато објаснување демек МАЖОТ во неа да гледа рамноправна личност(нели де да не ја мерка:)) ама кога ќе видиш и жените ги меркаат мажите значи и мажите треба да се покриваат,значи имаме дискриминација согласно тоа објаснување (ко бош личност да гледа).

Извини првото прашање не ти го разбирам а на другите ќе ти одговорам колку што знам.
Исламот пред се е вера во која луѓето треба да имаат чиста духовност, здрава свест. Затоа е забранет алкохолот и сите опојни супстанции. За да биде секогаш свесен.

Покривањето на жената е од проста причина таа истата да се заштити. Значи не секој има право да ја гледа, на некој начин е зачувана како самиот дијамант. И тоа е заради духовната чистота за да нема блудничави мисли. Зашто јас кога ќе видам некоја убаво градена и разголена, кога ќе дркам мислам на неа ете од која проста причина. Сигурно не се возбудуваш кога ќе видиш некоја покриена од глава до петици. Кога одам на Џамија одам со наведната глава, зошто ќе помине некоја со градите надвор и замина Абдесот. Значи од проста причина да не се влага во блудничави мисли. Прописот за пристојно облекување важи и за мажите.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
A zost i mazite ne se pokrivaat za zenite da ne gi merkaat?

S

smart ass

Гостин
Де де...џуссс=евреи.

Значи зошто по дифолт Муслиманите ги мразат нив?

А за одговорот на второто прашање следува дека и мажите треба да се покриваа а не да наведнуваат глава,чунки еве на пример брадата(макар и тро неизбричен два три дена) ги пали жените,понатаму влакната на градите,значи жените одат во грешни мисли...тоа е инстинктот:toe:

Значи треба и за мажите биохазард суит.

A zost i mazite ne se pokrivaat za zenite da ne gi merkaat?
Епа тоа де не ми е јасно...наведната глава е малце:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom