АЛБАНЦИ = ИЛИРИ ?

• Креатор на темата Креатор на темата MakedoN_Ares
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу жалосен тип си бе.
Дај малку оптимизам, дај осмех на лицето.
Никој не сака тажни деца.

Turkey-Alaja-Huyuk-Hittite-temple-carving-of-two-headed-eagle-with-two-rabbits-in-its-claws-SEW.jpg

Турска, Хиитска култура. Многу...мноооогу поодамна од Бизантија и Римската империја. Каков орел гледаш на сликата?

Без претерување. Секој со своето.

Не ме засега кој е дојден и што е дојден. На темава се дискутира за Илири и нивната конекција со Албанци, придржување кон тема.

Има други теми, каде што има и факти, за одредени историски моменти и прашања, па импровизацијата држи место само коа е доследна на фактите.
Напамет зборање, не придонесува ништо кон решавање на проблемот, туку дополнителни тешкотии.

Ако некој не знае нешто во врска со темава, нека не куца, па да им усложнува на оние што по малку знаат.

Благодарам

Dobro vie Albancite velite deka nie sme dojdeni od zad Karpatite,a negirate deka cela Albanija bese poplavena so Slovenski toponimi...i kazete mi zosto e toa taka?I dali navistina imate pravo nas da ni velite deka sme dojdenci od Karpatite,a vie ne se gledate od kade ste.:uvo:

IGENEA си кажа, Босанците, Далматинците... го имаат во поголем процент т.н. илирски ген (околу 40+%). Од друга страна ген со најголема процентуална застапеност кај Албанците, е токму тој (околу 30%).

ocigledno ne si zapoznaen:tapp:...artefakti ima i toa mnogu!!

Svetot tvrdi...nie sme ILIRI

Е ајде де линк дај од тие артефакти во Македонија шо биле пронајдени за староседелството а не приказни да ми кажуваш-светот ова,она

pred 3-4 godini vo seloto Orashe,Tetovsko bea najdeni illirski grobovi...

Линк дете:jaj:, не рекла-казала.

Дур не видам со свои очи не верувам ништо.

А btw, зошто земјава со милениуми се викала, а и денес се вика Македонија а не Илирија? :wink:

Tи дефинитивно треба да научиш англиски како прво, за да сфатиш дека сликата на потпис ама ништо...ништо не докажува од тоа што ти се трудиш. А како второ, може да знам што толку манија околу албанците и нивното потекло...личен проблем нешто, пресметки дрн дрн? :):pipi:

nesto,shqipot e zbunka so pleminjata.
mora postojano da gi potsetuvame:
Albo-Bushati - Caucasus-Bushati
Albo-Baboti - Caucasus-Baboti
Albo-Baka - Caucasus-Bako
Albo-Ballagati - Caucasus-Balagati
Albo-Ballaj,Balli - Caucasus- Bali
Albo-Bashkimi - Caucasus-Bashkoi
Albo-Bathore- Caucasus- Batharia
Albo-Bater- Caucasus- Bataris

moze da znam od koe pleme si?
ne Baboti samo....

Iliri a?
KAVKAZCI....

moze da znam od koe pleme si?
ne Baboti samo....

Генот баче...генот. Илирски генови преовладуваат. :)

Џабе ломотиш. Крвта вода не бидува.
Инаку да ти посочам една работа во твојот потпис..

Exile IN Albania, значи дека типот, од негде дошол во Албанија...
Exile FROM Аlbania би било доколку дошол типот од Кавказ, како што се трудиш да докажеш со сите твои сили...никакви :)

Учи англиски 100 пати ти имам кажано, за да не се бламираш :):)

Генот баче...генот. Илирски генови преовладуваат. :)
Крвта вода не бидува....
Genetic examination of Albanians shows that they are close relatives to Turks and Arabs in Europe..and that Albanians setled on serbian Kosovo have most similarities with Gypsies SHUTKA..(Oxford and Stanford..)

Albanian DNA from Kosovo: E3b1 frequency in Kosovar Albanians (46%) and Macedonian Romani (30%). The distribution of I1b and E3b in the Albanian (Kosovar) sample is similar to that of the Romani in neighboring Macedonia.
http://mbe.oxfordjournals.org/cgi/reprint/22/10/1964.pdf

origin of Albanians - closest relatives of Arabs Turks and Gypsies in Europe
http://hpgl.stanford.edu/publications/Science_2000_v290_p1155.pdf

MALJAK....:pos2:

25 страни и пак ништо...еден респектибилен факт не чув или видов.

се сведува на ИЛИРИ СМЕ ...точка

се мижи пред кавкаска Албанија,
се мижи пред Македонски топоними, зборови и коренглаголи,
се мижи пред факти артефакти гробови бардиња и опинци и списи
се мижи пред Далмација

Грците 2 дел пак ке напомнам..ме заболе увото што се мислите и дали сте дошле или не...НО КОГА ПОСТАВУВАШ САЈ ФАЈ ТЕЗИ ОДБРАНИ ГИ ИЛИ ПОБИ ГИ..од чиста човечка љубопитност...

знамето ви го постирав..ко телиња зјапате во орелот еден одговор не добив...и илири биле.....:tapp:

Најискрено жалам ако ти стварно веруваш дека двоглавиот орел потекнува од православието :pipi:

ЖИТИ МЕНЕ ПОБИ МЕ...ЖИТИ МЕНЕ

последен пат кога проверив во исламот не беаљ досзволени животни

ЖИТИ МЕНЕ ПОБИ МЕ...ЖИТИ МЕНЕ

последен пат кога проверив во исламот не беаљ досзволени животни

Двоглавиот орел датира од пред 2000 години пред нашата ера во Хиитската култура во денешна Турција. Покасно, користено од Селџуците во источната византиска империја. Превземено од византискиот крал за да симболизира секуларна моќ и религиозна моќ.

attachment.php

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    20,5 KB · Прегледи: 55
Двоглавиот орел датира од пред 2000 години пред нашата ера во Хиитската култура во денешна Турција. Покасно, користено од Селџуците во источната византиска империја. Превземено од византискиот крал за да симболизира секуларна моќ и религиозна моќ.

attachment.php

Хити сте сега?, Орелот Сонцето и Лавот се широко раширени и ги има во повеке култури, орелот може да го поврземе и со античкиот период...НО СТИЛСКИ и хералдички СПОРЕДИ ГО ВАШИОТ СО ОРЛИТЕ ВО КОМШИИ И ПОШИРОКО...

kofs_crms_d.gif

150px-Flag_of_the_Byzantine_Empire.svg.png

russia_eagle3.gif

montenegro_flag.gif

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom