Кајгана психолог

Г

Грејвдигер

Гостин
И така @leandra излезе недоволно интелегентна... :)

Како модератор нетребаше да ја носиш темата каде што ја носиш, for the sake of кајгана јас ќе прекинам овде а ти мисли си што сакаш за мене и за зборчето реализација- патетично.....
баи
Сакаш решение на твојот проблем, а ти продолжуваш по свое... Излези на кафе, дружи се, разговарај на различни теми... не е се во интелегенцијата кога не знаеш да склопиш два збора. И не пробувај да најдеш решение за твојот проблем на интернет, go out... and get laid :icon_bigg.

Penny: Sheldon, you can't re-program people.
Sheldon: No, YOU can't re-program people!

Така некако изгледа тоа вашето со не знам кој беше другиот член со „преголемо“ IQ.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Не сум супер интелигентен но имам IQ од скоро 170.
Кој тест за интелигенција ти го кажа ова?
Не се заебавам, ниту сум иронична, стварно ме интересира каде си го правел тестот и кој тест?

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
ХАХАХАХ леле кајганава има терапевтски способности :icon_lol: еве сите групно ти докажаа дека не си така паметен колку што мислиш изгледа се вклопуваш во друштвото хепи фулс како сите нас :P, сериозно мене ме интересира некој обичен пример од секојдневието каде што го докажуваш својот надпросечно надмоќен интелект, па да навлеземе сите малку подлабински во проблематикава лол.

--- надополнето ---

"Најпаметен од сите е оној што себеси, барем еднаш во месецот, се нарекува будала". - Фјодор Достоевски

"Најмудар e оној кој воопшто не мисли дека би можел да биде таков". - Николас Боајо

П

Пепси_

Гостин
ете ти го Nuke тогаш, фанете си се за раче и дискутирајте за прашањата шо го мачат светот.
ние останатиот обичен народ, не можеме да парираме на вашата интелегенција.
ти благодарам.По ова ти констатира дека ние не сме нормални луѓе т.е. што би рекла ти "обичен народ" или обични луѓе.

Член од
9 март 2009
Мислења
212
Поени од реакции
24
Кој тест за интелигенција ти го кажа ова?
Не се заебавам, ниту сум иронична, стварно ме интересира каде си го правел тестот и кој тест?
http://static.onemansblog.com/wp-content/uploads/2007/11/iqtest.swf
Мислам дека ми беше пратен емаил од mensa..
170?? Сум напишал 170? ГРЕШКА .. блузу 160 (бев некаде 158 или 157 или 159 незнам неможам да се сетам)

Филозофка, јас многу добро се вклопувам со луге само што многу заби се спуштија накај мене.... затоа што кажав дека сум по интелигентен(ама грешка сватија) можеби и ти незнам.. не заборавајте џабе е интелигенција ако немаш памет.. пример јас незнам зошто се малтретирам кога овде ме навредуваат и осудуваат.. иако знам дека не правам некој работи како што треба јас продолжувам да ги правам истите.. Интелигенција има голема разлика од паметност или да речам Мудрост ( да не ме напраат неписмен уште еднаш- бидејки овде и часови по македонски се држаат и според тоа донесуваат одлука колку си паметен ЛОЛ)

Секојдневна тема.. хммм
Не баш секојдневна ама еве.. Time Travel
Си збориме другарите за тајм травел филм тој филм оној итн.. и темата полека полека наликуваше на научна отколку на општи муабети за филм..
Едниот од другарите (Трајче) сакаше да докаже дека патување низ времето неможе да постои баш како што е опишано во Терминатор освен ако не е пишена судбина а еден пак (Марио), не се согласуваше..
Јас само ги слушев....
Трајче тврдеше дека..
Ако не постојат нешто како паралелни светови или други димензии, пишана судбина, итн итн итн (не навлеговме за каква се работи точно), тогаш е неможно Џон Конор да го пушти татко му низ времето. (а не спомна причина зошто и како) Марио премногу беше гласен можеби затоа..
Јас му реков на Марио... Трајче е во право тука.. нема никаква логика. Ама некако воопшто не бев расположен да му објаснувам зошто и како...
Продолжи расправата и решив да му објаснам во детал..
Ако како што класично се објаснува времето (праволиниски) Минато-Сегашност-Иднина тогаш:
Не е можно Џон Конор да го испрати татка си од иднината назад во минатото за да го зачне него- бидејки не е логично Џон Конор воопшто да постои во иднината ако татко му веќе не бил во минатото (но не е според филмот треба Џон Конор самиот да го испрати за да биде зачнет).. освен може да се објасни ако постојат други паралелни светови, пишана судбина.. и слични срања..

После сето ова јас бев крајно испровоциран бидејки помина цел саат Марио инатејки се дека тој е во право.. и му реков ГОНИ СЕ У ТРИСТА ПИЧКИ МАЈЧИНИ ГЛУП СИ И ГЛУП ЌЕ ОСТАНЕШ...
Веќе не му се јавувам од тогаш( а и не му беше прв пат вакво нешто да се случи, ова беше ко шлаг на торта), а баш и тој е причината зошто јас го пишав ова на форумов.. Изгубив пријател бидејки е ГЛУП... (а не дека јас си мислам дека сум многу паметен) и поради уште една друга причина, што јас имам ниска толеранција....

Инаку секој ден си одам на кафе, излегувам си имам девојка, имам успешен бизнис на 22г .. се ми е супер само што еве.. мака ми е што го изгубив пријателството со Марио.. а често си велам во себе.. лелеее колку глуп народ постои :S ... Кога сум со мојата девојка никогаш не правиме вакви муабети - и е паметно девојче (просек - не е глупа да не речам)..

И се извинувам до оние кои ве навредив со мојата изјава ГЛУПИ, ама ме мрзеше да пишувам ова и она и онака... сакав да кажам дека кога некој неможе да разбере нешто, јас се провоцирам МНОГУ...
Ама мислам дека Оревче даде доволно добар коментар- па се надевам ќе помогне.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
http://static.onemansblog.com/wp-content/uploads/2007/11/iqtest.swf
Мислам дека ми беше пратен емаил од mensa..
170?? Сум напишал 170? ГРЕШКА .. блузу 160 (бев некаде 158 или 157 или 159 незнам неможам да се сетам)
Тестовите кои се прават на интернет не чинат. Ако сакаш да си направиш вистински тест на интелигенција треба да одиш во комора на психолози, да им платиш и они ќе ти направат тестови. Секој тест е за одредено подрачје, не важи истиот тест за Америка и за Македонија.
Така да, колку и да си замислуваш дека е твојот коефициент на интелигенција - не е толку.
Затоа и те прашав каде си мерел, за да ти посочам дека се шо лета не се јаде :)

Член од
9 март 2009
Мислења
212
Поени од реакции
24
Тестовите кои се прават на интернет не чинат. Ако сакаш да си направиш вистински тест на интелигенција треба да одиш во комора на психолози, да им платиш и они ќе ти направат тестови. Секој тест е за одредено подрачје, не важи истиот тест за Америка и за Македонија.
Така да, колку и да си замислуваш дека е твојот коефициент на интелигенција - не е толку.
Затоа и те прашав каде си мерел, за да ти посочам дека се шо лета не се јаде :)
Нема врска знам дека е довлно добар за споредување и се согласувам дека не е точно и дека не се лета се што се јаде :) добра поговорка хаха- неколку од другарите го решаваа (всушност тие ме натераа) и просек имаа околу 120-130 ако се сеќавам добро... мислам ја гледаш поентата нели?
А воопште не ме интересира точната бројка :s... поарно да не спомнев бројка овде па мислам немаше да ме нападнат волциве лол

(реши го многу интересен тест!) Ако не те мрзи :) долг е

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Нема врска знам дека е довлно добар за споредување и се согласувам дека не е точно и дека не се лета се што се јаде :) добра поговорка хаха- неколку од другарите го решаваа (всушност тие ме натераа) и просек имаа околу 120-130 ако се сеќавам добро... мислам ја гледаш поентата нели?
А воопште не ме интересира точната бројка :s... поарно да не спомнев бројка овде па мислам немаше да ме нападнат волциве лол

(реши го многу интересен тест!) Ако не те мрзи :) долг е
Ako би го решила, би идела против она што малце ти го напишав.
Освен тоа, сам напиша дека е долг, прво - решенијата можат да се најдат онлајн, лесно е губи концентрација и нерви на вакви долги тестови.
Сакам да ти кажам, дека ако твоите другари имале помалку не мора да значи дека не ги знаеле решенијата туку дека кликале без врска само за да завршат побрзо
:)
Ама гледам дека ти сакаш да бидеш убеден дека си попаметен од нив, така да не глеам поента ние тука да те разубедуваме :)

Член од
9 март 2009
Мислења
212
Поени од реакции
24
Ама гледам дека ти сакаш да бидеш убеден дека си попаметен од нив, така да не глеам поента ние тука да те разубедуваме :)
Тоа што јас го тврдам е заклучод од долгогодишно пријателство со нив и знам дека во многу многу повеќе наврати јас секогаш прв носам точен одговор и сваќам некои работи кои нив им треба време да сватат дека сум бил во право.
А во право си можеби искликале за да завршат побргу - но пак ти кажувам не е бројката важна туку моето искуство како тие се однесуваат - јас само реков бројка бидејки ете се тестиравме таму....

--- надополнето ---

И не само тоа... многу често во споредба со останатите луѓе со кои дискутирам се во истиот тој просек на можност на размислување и од таму доаѓа мојот проблем (одбивност кон оние кои се инаетат дека се во право додека јас знам дека не е така)...

И не попаметен... туку по интелигентен! Мислам дека има разлика и тоа голема

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Не сум супер интелигентен но имам IQ од скоро 170..
Блазе си ти.
После се поправи дека твоето IQ=160. Знаеш кој друг има толкаво IQ? Овој и овој.
Teбе проблемот, меѓу другото, ти е што се контраш со луѓето. И да се во право, ти си со високо АјКју, така да сепак, не се во право.
Сега и на мене ќе ми противречиш. Не можеш да одолееш, нели? Мораш да ме цитираш и да ми реплицираш.
Ти си во фаза на негирање.
Сега ми велиш: No, I am not!

Член од
9 март 2009
Мислења
212
Поени од реакции
24
Блазе си ти.
После се поправи дека твоето IQ=160. Знаеш кој друг има толкаво IQ? Овој и овој.
Teбе проблемот, меѓу другото, ти е што се контраш со луѓето. И да се во право, ти си со високо АјКју, така да сепак, не се во право.
Сега и на мене ќе ми противречиш. Не можеш да одолееш, нели? Мораш да ме цитираш и да ми реплицираш.
Ти си во фаза на негирање.
Сега ми велиш: No, I am not!
За бил гејтс немам појма- А за Анштајн имав некаде читано дека имал 200+ (btw дали сваќаш - јас милсам дека коефициентот на IQто не е битен...) а пак да се вратам.. велиш ајнштајн толку бил гејтс онолку.. штознам зошто мислиш дека јас не сум толку интелигентен ??? (како и да е знам дека не сум, но знам дека сум ипак подобар од тебе- ако не ќе сватеше дека.. како прво незнаеш точно со кој разговараш и како второ дека бројката на IQ на анштајн спрема мојата е мерена по иста скала, а и на бил гејтс... дали ти се запраша каде тие се тестирани? Според која скала? Според кои правила и кој тест??
Еве ти си класичен пример за кој велам глуп човек и не нема да ти заќутам се додека не ме фато мрза - а кај и да е ќе легнувам...

Инаку во право си за едно.. неможев да ти одолеам

--- надополнето ---

Само да ти кажам не дека неможеш да размислуваш туку крајно ме провоцира начинот на кој донесуваш одлуки... зошто некој не би можел да има IQ од 170 или 160 или 200 на кајгана?
Еве затоа те нареков глуп - Немој ти се молам не биди конзервативец.. имај отворен ум и анализирај ги проблемите за твое добро...
И се извинувам :S :S :S... за тоа што те нареков ко што нетреба - аууу мене ми нема спас :S

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
Немам никаква намера да го бранам Nuke, ниту ме интересира колку IQ има и дали е најпаметен или не, ама..
Зачуден сум и лут што сите трипате и му се сипавте ко на најголем грешник, само затоа што рече "Мислам дека сум попаметен од другите", иако и сам си призна дека е арогантен и дека не е сигурен во тоа. А што ако е? Како заклучивте дека не е? Побара совет, доби куп плукање и омаловажување. Можевте многу повоздржано да одговорите (ако воопшто моравте), ама изгледа овде секој форумџија пати од комплекс на супериорност, не само Nuke (како што тврдите). Глава сечам дека и сам Ајнштајн да ви пишеше, ќе го напраевте од гомно подоле.

P

Peaceful Anger

Гостин
Немам никаква намера да го бранам Nuke, ниту ме интересира колку IQ има и дали е најпаметен или не, ама..
Зачуден сум и лут што сите трипате и му се сипавте ко на најголем грешник, само затоа што рече "Мислам дека сум попаметен од другите", иако и сам си призна дека е арогантен и дека не е сигурен во тоа. А што ако е? Како заклучивте дека не е? Побара совет, доби куп плукање и омаловажување. Можевте многу повоздржано да одговорите (ако воопшто моравте), ама изгледа овде секој форумџија пати од комплекс на супериорност, не само Nuke (како што тврдите). Глава сечам дека и сам Ајнштајн да ви пишеше, ќе го напраевте од гомно подоле.
Пер така и заслужива... мислам со кој памет на сред јавен форум викаш еј глејте ама сум паметен? И да си од ДаВинчи со поголемо IQ не се вика еј луѓе ја сум најпаметен, лошо делува врз луѓео тоа...

As they say:don't talk about it, be about it

Член од
9 март 2009
Мислења
212
Поени од реакции
24
Пер така и заслужива... мислам со кој памет на сред јавен форум викаш еј глејте ама сум паметен? И да си од ДаВинчи со поголемо IQ не се вика еј луѓе ја сум најпаметен, лошо делува врз луѓео тоа...

As they say:don't talk about it, be about it
ПА кој ти курац бе човече дојдов тука и го објаснив мојот проблем во ПСИХОЛОГ ТЕМА што треба да направам... леле будали...

Kajgana Shop

На врв Bottom