Кој тест за интелигенција ти го кажа ова?
Не се заебавам, ниту сум иронична, стварно ме интересира каде си го правел тестот и кој тест?
http://static.onemansblog.com/wp-content/uploads/2007/11/iqtest.swf
Мислам дека ми беше пратен емаил од mensa..
170?? Сум напишал 170? ГРЕШКА .. блузу 160 (бев некаде 158 или 157 или 159 незнам неможам да се сетам)
Филозофка, јас многу добро се вклопувам со луге само што многу заби се спуштија накај мене.... затоа што кажав дека сум по интелигентен(ама грешка сватија) можеби и ти незнам.. не заборавајте џабе е интелигенција ако немаш памет.. пример јас незнам зошто се малтретирам кога овде ме навредуваат и осудуваат.. иако знам дека не правам некој работи како што треба јас продолжувам да ги правам истите.. Интелигенција има голема разлика од паметност или да речам
Мудрост ( да не ме напраат неписмен уште еднаш- бидејки овде и часови по македонски се држаат и според тоа донесуваат одлука колку си паметен ЛОЛ)
Секојдневна тема.. хммм
Не баш секојдневна ама еве.. Time Travel
Си збориме другарите за тајм травел филм тој филм оној итн.. и темата полека полека наликуваше на научна отколку на општи муабети за филм..
Едниот од другарите (Трајче) сакаше да докаже дека патување низ времето неможе да постои баш како што е опишано во Терминатор освен ако не е пишена судбина а еден пак (Марио), не се согласуваше..
Јас само ги слушев....
Трајче тврдеше дека..
Ако не постојат нешто како паралелни светови или други димензии, пишана судбина, итн итн итн (не навлеговме за каква се работи точно), тогаш е неможно Џон Конор да го пушти татко му низ времето. (а не спомна причина зошто и како) Марио премногу беше гласен можеби затоа..
Јас му реков на Марио... Трајче е во право тука.. нема никаква логика. Ама некако воопшто не бев расположен да му објаснувам зошто и како...
Продолжи расправата и решив да му објаснам во детал..
Ако како што класично се објаснува времето (праволиниски) Минато-Сегашност-Иднина тогаш:
Не е можно Џон Конор да го испрати татка си од иднината назад во минатото за да го зачне него- бидејки не е логично Џон Конор воопшто да постои во иднината ако татко му веќе не бил во минатото (но не е според филмот треба Џон Конор самиот да го испрати за да биде зачнет).. освен може да се објасни ако постојат други паралелни светови, пишана судбина.. и слични срања..
После сето ова јас бев крајно испровоциран бидејки помина цел саат Марио инатејки се дека тој е во право.. и му реков ГОНИ СЕ У ТРИСТА ПИЧКИ МАЈЧИНИ ГЛУП СИ И ГЛУП ЌЕ ОСТАНЕШ...
Веќе не му се јавувам од тогаш( а и не му беше прв пат вакво нешто да се случи, ова беше ко шлаг на торта), а баш и тој е причината зошто јас го пишав ова на форумов.. Изгубив пријател бидејки е ГЛУП... (а не дека јас си мислам дека сум многу паметен) и поради уште една друга причина, што јас имам ниска толеранција....
Инаку секој ден си одам на кафе, излегувам си имам девојка, имам успешен бизнис на 22г .. се ми е супер само што еве.. мака ми е што го изгубив пријателството со Марио.. а често си велам во себе.. лелеее колку глуп народ постои :S ... Кога сум со мојата девојка никогаш не правиме вакви муабети - и е паметно девојче (просек - не е глупа да не речам)..
И се извинувам до оние кои ве навредив со мојата изјава ГЛУПИ, ама ме мрзеше да пишувам ова и она и онака... сакав да кажам дека кога некој неможе да разбере нешто, јас се провоцирам МНОГУ...
Ама мислам дека Оревче даде доволно добар коментар- па се надевам ќе помогне.