MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Не мора од друга страна, никого за ништо нема да чекам 3 недели. Посебно не за да ми дојдат дома да ми газат со чевли по килимот, да им послужам кафе, за нешто што и сам можам да го поврзам. На нивниот фамозен рутер томсон по 6 саати откако си отидоа фатив да го чепкам и по 10 минути веќе имав рут акцес. Ако немаат тимови што можат да одат побрзо да врзуваат, нека баталат бизнисов. Ретко кој ќе ги чека 3 недели за да им дава 3000 денари месечно.
Додека не доаѓаат во рок од 3 дена од склучување договор, нека ми е здрава и жива ТВ картичката. И со нејзе можам да гледам МТВ и А1. И собранискиот канал :pipi:

зарем има компанија која нуди некакви услуги во македонија од каде ти праќаат тим кој ќе ти гази со чевли по килимот а доаѓа во рок од 3 дена? :helou:

За АДСЛ толку брзо доаѓаат, за Call&Surf исто.... знам дека можат подобро од 3 недели. Не е битно. Мое решение. Јас не ги чекам 3 недели. Има многу што ќе и ги чекаат. Со среќа нека им е.

За АДСЛ толку брзо доаѓаат, за Call&Surf исто.... знам дека можат подобро од 3 недели. Не е битно. Мое решение. Јас не ги чекам 3 недели. Има многу што ќе и ги чекаат. Со среќа нека им е.

Мислам дека е логично тоа што се чека 3 недели. Ова е нешто што сега излезе и заинтересираноста е голема. Пробај за шест месеци да се јавиш сигурен сум дека ќе ти кажат дека ќе дојдат за 3 дена.

Мислам дека е логично тоа што се чека 3 недели. Ова е нешто што сега излезе и заинтересираноста е голема. Пробај за шест месеци да се јавиш сигурен сум дека ќе ти кажат дека ќе дојдат за 3 дена.
јас на кејблтел скопје им се јавив на многу повеќе од 6 месеци откако почнале да работат па пак ми рекоа дека треба 10 дена да чекам а чекав повеќе од 2 недели :back:

јас на кејблтел скопје им се јавив на многу повеќе од 6 месеци откако почнале да работат па пак ми рекоа дека треба 10 дена да чекам а чекав повеќе од 2 недели :back:

Добро али Кејблтер и ТХоум не се ни приближно исто големи фирми. Јас правам споредба со пример да речеме да побараш MaxADSL сега. Мислам дека колку што сега брзо ќе ти уклучат MaxADSL, толку брзо ќе ти уклучат и MaxТV за шест месеци.

Каналите повеќе од половина се FTA. ИПТВ си е ИПТВ, но со вакви канали не вреди за 3000 денари.
За два - три месеци кога ќе се стабилизира и тогаш ако излезат со поубава понуда може да се размислува. До тогаш само сателитски ресивер или кабловска.

Првите 2 недели уште луѓево се чудеа како функционира ВОИП па немаше баш интерес. Затоа местеа за 2 дена. Некаде од 20ти септември кога стана ептен популарен пакетов се чекаше по 3-4 недели. Јас некаде на 20ти нарачав и ми рекоа за 3-4 недели да причекам имало ептен гужва.
Али не е проблем интересот, проблем се врските. Имам човек што може уште утре да прати луѓе да ми наместат телевизијава, но тогаш вака ми рече: стварно извини али неможам ништо порано од 10 дена, има ред и за преку врски:) Тие што се на појака функција на нивни луѓе прво им местат без да чекаат. После чекаат тие како мене со послаби врски, за на крај тие како тебе да чекаат да се најде слободно време па да дојдат да ти наместат.
Јебига таква ни е државава. Пробав и јас регуларно да се пријавам, али не иде работата поштено да се тера до крај зашто нема нигде да стигнеме така, па останува на "снајди се па живи". Ради тие со врски тебе ќе те поместуваат цело време за подоцна и затоа е 1 месец чекање. И да ти е редот за 4 дена да ти наместат, многу има со врски што им средуваат па затоа ти се поместува редот.
Од друга страна па тие монтерите ко флегми се. Работа од 5-10 минути во 1 саат ја развелкуваат, и после гужва ќе имало.:toe:

Инсталацијата се сведува на флешување на Thompsonot, тоа трае некаде 10мин.
И главниот проблем е приклучувањето на боксот, кој кога че се вклучи, го симнува сиот софтвер. Тоа трае во зависност од брзината на интернетот некаде околу 20-30мин.

Е сега ако се пуштаат кабли, ставете плус време на сето тоа.

Значи минималната брзина поребна за IPTV-то и интернетот да функциунираат нормално е 8 мегабита или помалку од 8?

C C C C C C C KAKO NE IM E SRAM NA OVIE T-HOME........3000 DENARI ZA STO ???

ni 1 filmski, ni 1 fudbalski kanal nema.....beter od telekabel i kabletel se

motor tv, fox tv, balkanika..... toa kanali li se be ??

NI za 1000den. ne vredi paketov

Многу сте пребирливи, зашто да не ги поддржуваме т-хоум, све некако незадоволни сте од се ?!?!?! Неколку пати имаше зголемување на брзините и тоа премногу беше критикувано, а да не остаеа на старо поарно да не беше??
Сеа со IPTV ни нудат услуги се трудат - Македонија во 2007 ма ако имала 350 000 интернет корисници, денес во 2008 има сигурно 700 000, па еве сега и ОПТИКА ставаат во тек сме со технологијата се движат нанапред работите со голема брзина... Гледајте малце од белата страна..

Поздрав!
Напред Т-Хоумци!!
:helou:

Многу сте пребирливи, зашто да не ги поддржуваме т-хоум, све некако незадоволни сте од се ?!?!?! Неколку пати имаше зголемување на брзините и тоа премногу беше критикувано, а да не остаеа на старо поарно да не беше??
Сеа со IPTV ни нудат услуги се трудат - Македонија во 2007 ма ако имала 350 000 интернет корисници, денес во 2008 има сигурно 700 000, па еве сега и ОПТИКА ставаат во тек сме со технологијата се движат нанапред работите со голема брзина... Гледајте малце од белата страна..

Поздрав!
Напред Т-Хоумци!!
:helou:

Ти изгледа не ги цениш многу парите.

IPTV па нормално ќе се трудат да изнајдат нов начин да те излажат и да ти ги земат парите.
И што корист од оптика што ставаат ако биде цената 5000ден месечно плус кабелот од пошта до твојот дом ти да си го платиш. А не е ефтин.
И какво е ова навивање за фирма. Они се радуваат на таквите како тебе, бидејќи ќе си имаат редовна овца за стрижење.

И што корист од оптика што ставаат ако биде цената 5000ден месечно плус кабелот од пошта до твојот дом ти да си го платиш. А не е ефтин.
А каде е поинаку? Прееска по некоја случајност барајќи нешто за мене налетав на сајт на Канадски интернет провајдер кој даваше 1GBit конекција за домашни корисници. Еднократен надомест беше 17.000 канадски долари а месечна цена околу 1000 канадски долари. Оптика брат сакаш, да фучат порничи. Стандардна брзина во развиениот свет е помеѓу 6 (зборуваме за во развиени подрачја... во руралните тешко и 256Kbps да начекаш) и 16Mbps.
И какво е ова навивање за фирма. Они се радуваат на таквите како тебе, бидејќи ќе си имаат редовна овца за стрижење.
Еве им уште една овца тогаш.
Има еден непобитен факт: Во моментов а и многу години уназад, т-хоум (поранешен мт-нет) се рбет на интернет провајдерството во Македонија. Која друга компанија може реално да им парира? Кабелските оператори кои ги има како дожд во лето, тек-тук? Он.нет кој цело време напушта стари услуги поради незнаење да ги одржи и/или унапреди и цело време преминува на нови за и тие по некое време да станат стари и неодржливи (пример: wi-fi, wadsl, ozone...)? Неотел кои добија лиценца за WiMax пред година и кусур и ден-денес не можат да понудат на домашни корисници таква услуга а се обложувам дека никогаш нема ни да можат?
Можеби т-хоум се поскапи, ама односот цена-услуга им е неспоредлив со било која друга компанија која реално низ цела Македонија може да ја понуди таа услуга со тој квалитет во цела Македонија. Не ми кажувај за некој ИСП што нуди некоја си услуга во Свирипичино.

btw да се вратиме на темата што е разликата помеѓу Медиа Приемник 300 и Медиа Приемник 100?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom