Во автобус

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
јас во автобус седнувам само ако има од столчињана шо се по едно и станувам ако стварно видам дека на некого му треба столчето повеќе од мене.
ако нема такво си стојам фино лепо најназад ѕверејќи се во колите шо идат позади нас...
ако седнам на оние со 2 столчиња сам, ќе дојде некоја бабетина со 876876 торби од на пазар и ќе седне до мене, и ќе ги остави на мене торбите, затоа не седнувам.
за станување, ако видам дека е некој(а) намќорест(а) ич бе не му станувам, нека пукниТ, пак уште и да ми се развикат, е тогаш ќе седам додека не слезит тој/таа, па уште еден круг ако треба до дома ќе свртам и тогаш ќе слезам...
заинает :pipi:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Да не излегват пензионерите од дома...??? Оти вас ви сметат??? Епа не излегвајте вие и не се возете со автобус.
Едно е да не отстапиш место (секој си има причина за тоа да го направи, ко бо случајот ногата го болеше, некогаш ќе ни се слоши...) ама сега да не излегват старите... не знам зошто ви сметат??
Јас лично ретко се возам со автобус... ама и да се возам, во Битола нема некоја толку голема релација како 45 мин, па да се мислам дали јас да се одморам или да отстапам место... но би отстапила, баш ради тоа што најдолго ќе стојам на нозе 10 до 15 мин.
Не си од Скопје и не си упозната со ЈСП и Слобода Превоз.....затоа не збори многу кога не знаеш океј

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Не си од Скопје и не си упозната со ЈСП и Слобода Превоз.....затоа не збори многу кога не знаеш океј
Точкест, ти излезе од селото... ама селото никогаш нема да излези од тебе

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Точкест, ти излезе од селото... ама селото никогаш нема да излези од тебе
Јас сум сеуште во селото, и селото уште ќе остане во мене. Само што не ми го свати муабетот е друга песна

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Еј стварно се бедни старциве, више не се издржуваат. Секако кога ќе видам некој постар или со торби и слично ќе си станам ама има некој па за инат не станувам.

Ииии баш вчера ми се случи ова:
Вчера си седам до прозор и ја гледам една жена трча ко на маратон да е... и влага у автобус,(нормално не плаќа карта) и доаѓа до местото кај што седев и ми вика дечко извини имав операција сеа брзо жити мајка стани нешто у тој смисол. Аууу и сеа ја глеам сеа женава таква бедна и си викам ај ќе станам мада многу е бедно тоа што го прават(лажат) и треба да се засрамат.

Z

ZeroStyle

Гостин
Ја никад не седам во автобус :vozbud:
Иначе и да би седел не станувам, зошто и така не се замарам со тоа дали сакал некој да седне или не. Кој рано рани убаво место си граби :baeh:

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..божее...и на баба ми не и стануале па седела на ноге..не значи дека треба да почне да се дере ко нездрава:nesvest:...барем момчево имало причина заш не станал..ама другиве ..што праеле????:nenene:
..инаку секогаш станувам на постари...барем ме учеле на домашна култура :pos2::pos2::pos2:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Што е најбрзо суштество во светов?
- Баба кога ќе види празно место во автобус.:smir:

На темава: зависи од тоа како се чувствувам во моментот одлучувам дали ќе станам, станувам само на стари луѓе што стварно не можат да стојат...
A najbrzo divo zivotno?
-Albanec u BMW :)

Tuku ontopik:
Jovana ne glumi ludilo,koa ke doesh u sk i koa ke mora da se vrakash doma 2ra smena a si imal 8 casa i od karposh4 trgash u 8 do NL stigash u 9 PREMOREN i use nekoj da ti se dere za da stanesh a znaesh deka saka da sedi samo 2 stanici,i toa ne e nekoj sto e stvarno iznemoshten star covek,trudnica,ili bilo kakov iten slucaj,tuku samo naduvana fufa od 40 godini so misli deka e faca ako "ti odrzi lekcija" za takvi brate gasna komora!

E,a da ne praam muabet koa si stanal u 10 do 6 sabajle si se banjal,iskacash nadvor se mrznesh,i treba da patuvash 45 min do skolo,pa use tie 45 min da gi stojam? Samo u krajni slucaevi,ako e stvarno nekoj fin i prasa ubavo sekako deka ke stanam,ama taka da mi se isponasha ko sho navedov u temata,auuu... ><

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.662
Поени од реакции
48.748
Порано кога бев активен во авотбус си знаев фино,доаѓа Зелен Пазар станица, за тетките со по една кеса зеленчук за камуфлажа само вртење главата негде на страна и гледање на празно и сами си тераат по патот без проблеми.
Имало случаи со некои баби натоварени,им се чита умор на фаца,на нив им отстапував без проблем,они викаат “ихх како фино дете’’, си седнуваат,ја си чамам на шипка.
и тоа :)

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Во градски автобуси во Скопје кога сум бил зависи кога како ако треба уште 4-5 минути дур да стигнам до таму ќе им речам културно еве уште 5 минути ќе слезам па седнете, (ако е за помлад некој), а ако дојде некој постар така ќе си станам. Не ме мрзи на нозе да стојам.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Да не излегват пензионерите од дома...??? Оти вас ви сметат??? Епа не излегвајте вие и не се возете со автобус.
Едно е да не отстапиш место (секој си има причина за тоа да го направи, ко бо случајот ногата го болеше, некогаш ќе ни се слоши...) ама сега да не излегват старите... не знам зошто ви сметат??
Никој не рече да не излегуваат, ама да не очекуваат дека секој што е помлад од нив мора да им стане.

Има помлади, ама помладите имаат свои причини понекогаш зошто да не станат.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Јас лично ретко се возам со автобус... ама и да се возам, во Битола нема некоја толку голема релација како 45 мин, па да се мислам дали јас да се одморам или да отстапам место... но би отстапила, баш ради тоа што најдолго ќе стојам на нозе 10 до 15 мин.
И јас навистина не сфаќам што ви пречат постарите.Па ако се стари,треба да седат дома и нигде да не одат.Мислам срамота.И тие се луѓе,сакаат да излезат,да се прошетаат или пак имаат некоја работа.Некој погоре кажа,што мајка бараат да одат на пазар ако не можат.Па можи нема кој друг да му купи и мора да одат сами до пазар и слично.
А (голем дел од) младите се здрави,прави, и нема ништо лошо да им се случи ако постојат.Ќе се ослободи место, па ќе можи и тие да седнат.
Јас до сега само три пати се имам качено во автобус и немало никакви гужви,ама во секој случај би станала на постар.Не на некој 30/40 годишена,ама на некој 50-60-70 да.

S

SSS-Stolica

Гостин
се возам во автобус одсабајле накај школо во 3-ка и една тетка така 45-50 години ми вика ај стани имам торби во рацете и станав а кужва одсабајле фул автобусот беше.Следниот ден пак се возам во 3-ка и пак истата ми доаѓа и ми вика ај стани нозете ме болат,и јас и вика а мори доста мене ме стануваш п*чка ти матер многу си паметна ти да седиш а јас да се гужвам а?
И го реков тоа пред целата таа гужва на цел глас и се раздрав и ич око не ми трепна и отогаш ми нема речено да и станам:nenene:

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
да бидам најискрена без да се праам мајка тереза навистина во автобус станувам многу ретко и тоа ако навистина има потреба,, односно само на ептен стари баби и дедовци,, и ако сметам дека има потреба..на тетки од типот како во примеров,, што не престареле за стоење па уште и се прават паметни нема шанси да им станам освен ако ептен не ми е денот,, зошто едноставно ме иритираат такви луѓе... И да,, и јас се возам доволно време за да ми е потребно да седнам.. И ми се има случено да ми станат и мене,, но млади затоа што имало потреба..Секако дека и мене кога некој ќе ме замоли и ако нема потреба станувам,, но со викање кај мене ќе постигнат само спротивен ефект...:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom