Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
ова инсајдеска информацијата ти е од оннет или од т-хоме?гледам дека си запознаен добро со процедурата.
Не. Како што пишав во претходен пост ми скурчи од чекање на Нонет Екстрим и на препорака од некој член од форумов (ме мрзи да барам кој) се распрашав за WiMAX во Неотел. Се јавив, отидов таму, ми кажаа што документи ми требаат, се вратив со документи, потпишав договор ми дадоа опрема и ми рекоа дека ќе почекам за преносливост.

Интернет имав веднаш, а бројот ми беше пренесен за 10 дена. Прашав зошто толку брзо? Нели Т-Хоме одолговлекува до бесвест? Одговорот беше тоа што го пишав. Го проверив и стварно е така.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Не. Како што пишав во претходен пост ми скурчи од чекање на Нонет Екстрим и на препорака од некој член од форумов (ме мрзи да барам кој) се распрашав за WiMAX во Неотел. Се јавив, отидов таму, ми кажаа што документи ми требаат, се вратив со документи, потпишав договор ми дадоа опрема и ми рекоа дека ќе почекам за преносливост.

Интернет имав веднаш, а бројот ми беше пренесен за 10 дена. Прашав зошто толку брзо? Нели Т-Хоме одолговлекува до бесвест? Одговорот беше тоа што го пишав. Го проверив и стварно е така.
колку луѓе се префлрени на Неотел а колку на ОНнет?
тоа е целата работа.

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
колку луѓе се префлрени на Неотел а колку на ОНнет?
тоа е целата работа.
Не би знаел да кажам. Би рекол малку за Неотел, многу за Оннет. Едниве се рекламираат на големо, а другиве скоро ич. Јас да не ми спомнеа немаше ни да знам дека постои опцијата.

Член од
7 јули 2008
Мислења
99
Поени од реакции
8
nikola kakov e ping-ot ,brzinata i koj paket go imas ,so 20 giga ili neograniceniot
i kolku sto razbrav imas i telefon od niv ,pa kako e ima nekakva razlika od ovoj od telekom ili?
me interesira posto sakam da gi smenam ovie od on.net .
i uste dali se plaka nesto kako ednokratno instalacija ili sto ti jaznam ,imam slusnato deka zimaat 2000 den .

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
nikola kakov e ping-ot ,brzinata i koj paket go imas ,so 20 giga ili neograniceniot
i kolku sto razbrav imas i telefon od niv ,pa kako e ima nekakva razlika od ovoj od telekom ili?
me interesira posto sakam da gi smenam ovie od on.net .
i uste dali se plaka nesto kako ednokratno instalacija ili sto ti jaznam ,imam slusnato deka zimaat 2000 den .
- Не те разбирам за пинг.
- Имам неограничен пакет.
- Брзината на торент е во просек 400 Кб/с.
- Телефонот како телефон е добар, единствено има поинаков сигнал кога ќе кренеш слушалка. Според цените е поефтин (го имам само неколку дена).
- Еднократен надомест има ако е договор на 1 година, нема ако е на 2. Јас земав на година и платив 1990 ден. За 2 треба доверба да стекнат :)
- Номадскиот пристап функционира. Отидов кај еден другар со уредот и веднаш профункционира и си пичеше нетот (а работеше и телефонот).

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
- Номадскиот пристап функционира. Отидов кај еден другар со уредот и веднаш профункционира и си пичеше нетот (а работеше и телефонот).

Ауууууу овие точки од муабетот ми напрај кеиф, браво, браво.

Член од
7 јули 2008
Мислења
99
Поени од реакции
8
- Не те разбирам за пинг.
- Телефонот како телефон е добар, единствено има поинаков сигнал кога ќе кренеш слушалка. Според цените е поефтин (го имам само неколку дена).
- Еднократен надомест има ако е договор на 1 година, нема ако е на 2. Јас земав на година и платив 1990 ден. За 2 треба доверба да стекнат :)
fala na informaciite Nikola.
a okulu pingot otvorija stranicava:http://www.speedtest.net/ i izmeri go nego i brzinata pa kazi
idi na server beograd za merenje
fala uste ednas na informaciite.:helou:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
а да не ја утнавте темата...има модератор некој кој ќе забрише ова глупостиве.
отворете тема за неотел и тамо пишувајте.
ова е тема за ДУО ехтреме

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.902
Поени од реакции
722
на 19 (сабота) ми се јавија за опрема ја земав понеделникот и денес ми пуштија линија,интернетот е добар само ми вади Конфликт Ип можда бидејки го ставив нешо паблик али нема везе еве сличе за брзината--->

Брзината на серверот од Љубљана е топ гледате и на сликата,на српскиот ми извади 5 мб што нема врска симнав од торент ми ја изади мах брзина.топ топ кој чека ке дочека и нема да зажали.....ваљда

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Значи сепак вредело да се чека. Ви реков јас :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Leeeleeeeeee, koj ke ceka... :uvo: Neznam so da pravam, ovi ne mi se javile oprema da zemam a veke pominaa 30 rabotni dena.. Izglea epten ke okapam na solo-vo.. Neznam dali uopste za nova godina ke mi stavat ebate neserioznosta.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
115
Поени од реакции
8
DUO Extreme

Leeeleeeeeee, koj ke ceka... :uvo: Neznam so da pravam, ovi ne mi se javile oprema da zemam a veke pominaa 30 rabotni dena.. Izglea epten ke okapam na solo-vo.. Neznam dali uopste za nova godina ke mi stavat ebate neserioznosta.

Imas uste dosta za cekanje, ja skluciv dogovor na 2 oktomvri i cekam 52 rbotni dena i uste mi se nemaat javeno da zemam oprema. Mi se javija na 5 dekemvri i mi rekoa deka bilo odbieno baranjeto zasto sum imal dolg. Se javiv vo t-home i mi rekoa deka sum imal dolg za 11 mesec (a smetkata uste ne bese dojdena za 11 mesec). Otidov i ja plativ smetkata vo t-home za 11 mesec i vo on net mi rekoa deka najkasno za 10 dena trebalo da mi se javat za da zemam oprema. Se nadevam deka ke bide taka, ama ne mi se veruva mnogu zasto na t-home pa moze da im tekne da go odbijat i ke recat deka imam dolg za 12 mesec ako uste ne pominal mesecot.
Ama toa e sto da se pravi, posle tolku cekanje bi trebalo da se smiluvaat i da ne go odbijat baranjeto.

Член од
13 декември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
вака сега јасни се две рабити лугево почињаат да добиваат интернет али се пречекавме.Ја ко пример за wifi пред 2 години чекав неверојатни 75 дена се утепав од нервирање а целата работа била што некој од вработените ме ставил на погресна листа па сум цекал за џабе 1 месец.... тоатална несериозност.А сега ставам duo пакет и пак со истите глупости пак ко случајно ја си чекам 2 ипол месеци а они си ја префрлаат топката не е до нас до телеком е ...нервози колку сакас плакам инт њифи 10 gb 1300 денари на поминат договор.Гледам тука на форумов има и луге од нонет како NooB ili najplateniot koj 100 % e vraboten u nonet Go2bed тропаат глупости демек со ви е на вас имам другар цекасе 25 работни дена хахаха ни приблизно 25 работни дена 75 дена не се заебанции влада се мења за толку време а не инт ко со сателит да ме поврзуваат.И пак истото идам да прасам со е работава луге се приклучуваат и им викаат за 25 до 30 работни дена ке добиете инт ги залам зосто незнаат со ги цека.Иначе тоа ти е кога имас монопол ке те врти како сака.И ко за крај да си се пофалам после напорни 2 ипол месеци неделава или најкасно следната ке имам нет хахахаха валјда и ко со каза другар NooB раскини договор после толку нервози -треба да си луд

P

Princ

Гостин
А зошто бе воопшто чекате? Вие сте највише криви што чекате и се жалите. Немојте да чекате и крај. Јас имав поднесено барање за MaxTV, ми се јавија да потпишам договор и уз пат ги прашав за колку време ќе ми инсталираат, ми вика за 2-3 недели. Фала ви многу, поништете го моето барање. Ако не ми одговара, не чекам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom