Microsoft курсеви за систем администратори и програмери

• Креатор на темата Креатор на темата Winston
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Momci ajd pomos informacija

Drugar mi se vrati od NJemacka sea go interesira da zapise nekoj kurs MIkrosoftov sto go ima u Semos za administratori i programeri ...

kurs za administratori bil 1800 evrra... da ne znaete i nekoja druga firma koj ja izdava taa MIkrosoft licenca ?

cul na zapad se plaka toa nema plata pod 3000 evra za programeri , pa da mi kazete

tesko li e toa da se nauci programer?

tesko li e sistem administrator da se nauchi ?

ima li rabota tuka ili na zapad za toa ?

znaete li nekoj sto raboti toa tuka i na zapad ?

sto e podobro da izbere da nauchi administrator ili programer ?

za sto ima poveke rabota ...?

jas sum bas tapa ne znam nisto POMOSH :smir:

Mislam sekoe info za ovie kursovi e dobredojden

Fala :smir:

Семос, веројатно Александрија и Microsoft академија.. последново има курсеви за студенти на ПМФ.

izvini kaj e taa mikrosoft akademija ?

На ПМФ (Институт за информатика).. таму има курсеви за ASP.NET и ADO.NET, a на Cisco академијата (исто на ПМФ) има курсеви/испити за CCNA.. само се се ова "почетни" сертификати. Еве линк до курсевите во "Александрија", а тука од "Семос".. тука има курсеви и за повисоки нивоа.

Треба време, пари, нерви, предзнаење и способност за учење. И во зависност од сертификатот, ќе треба да преполага на неколку години. За плати, појма немам. Совет - ако му фаќа око, нека брка администрирање на било што (MCSA, CCNA, CCNP, CCIE).. програмери има еден куп, и без и со сертификати.

Fala druze...

aj ako znae nekoj neka pojasni sto sve mora da znae toj sistem administrator ama za nas prostite ko mene ...

Шведска знам човек што има земено сертификати од Microsoft и го коштало некаде околу 100$ долари по сертификат ако не и мање.
Не мора да го посетуваш курсот можеш и од дома да си учиш и на крај одиш на полагањето и заштедуваш минимум илјада евра а може и више.

Шведска знам човек што има земено сертификати од Microsoft и го коштало некаде околу 100$ долари по сертификат ако не и мање.
Не мора да го посетуваш курсот можеш и од дома да си учиш и на крај одиш на полагањето и заштедуваш минимум илјада евра а може и више.

Да да,има книги за мајкрософт сертификати..(татко ми купуваше порано,имаше мислам и положено за некој сертификат али поради недостаток на време остана на тоа...)
Во Македонија незнам дали имаше книги,но во соседните држави имаше,во Белград имам видено,а во Бугарија и грција сигурно има...а и цените не беа скапи...

Да да,има книги за мајкрософт сертификати..(татко ми купуваше порано,имаше мислам и положено за некој сертификат али поради недостаток на време остана на тоа...)
Во Македонија незнам дали имаше книги,но во соседните држави имаше,во Белград имам видено,а во Бугарија и грција сигурно има...а и цените не беа скапи...

Не мора да ги купуваш можеш на торент да ги најдеш.

Vaka...

Momci ako znaete nekoj nevraboten tip/ ili vraboten a mu treba extra kesh sto ima MCSI polozeno sertifikat ...

Za 3 saata poducuvanje i spremanje na ispit MCSA i MCSI dnevno , 5 dena u nedelata ...mesecno drugar mi ke mu plati 200 evra ... kancelarija i uslovi za rabota obezbedeni

Ako Vi tekne na nekoj dajte info na pp.

Fala odnapred

Хмм има Микрософт Академија и на ПМФ ?? И дали може некој линк од веб страна да ми дае -.- пошо на овие на ФЕИТ уште им фалат луѓе ...

@Winston
На запад се плаќаат програмерите ептен ... али пошто ти си од земја во подем . . . твојата работна рака е поефтина . . .нормално ако се мислат кого да земат ќе те земат тебе ... али ќе те плаќаат помалце =)

Momci ajd pomos informacija

Drugar mi se vrati od NJemacka sea go interesira da zapise nekoj kurs MIkrosoftov sto go ima u Semos za administratori i programeri ...

kurs za administratori bil 1800 evrra... da ne znaete i nekoja druga firma koj ja izdava taa MIkrosoft licenca ?

cul na zapad se plaka toa nema plata pod 3000 evra za programeri , pa da mi kazete

tesko li e toa da se nauci programer?

tesko li e sistem administrator da se nauchi ?

ima li rabota tuka ili na zapad za toa ?

znaete li nekoj sto raboti toa tuka i na zapad ?

sto e podobro da izbere da nauchi administrator ili programer ?

za sto ima poveke rabota ...?

jas sum bas tapa ne znam nisto POMOSH :smir:

Mislam sekoe info za ovie kursovi e dobredojden

Fala :smir:
Druze drugarti ako znae angliski moze da si izvadi i video predavanja ispit po ispit jas se zaebav plativ ednas ama od togas samo so video predavnja najcesto od CBT nuggets si ucam i ekstra e

Baram mentor za java programiranje, spremam ispit i mi treba coek da mi objasni nekoi raboti.. ke si platam kolku treba. Pisete u sanduce.

Може да се учи и дома за вакви сертификати. Книгите в раце, 3-4 виртуелни машини, и страна по страна ќе се помине книгата и некој видео туторијал.
3000 ден е некаде полагање на испит (мислам дека цената варира во зависност од испитот-сертификатот).
Сега освен во Скопје, има и во Штип мислам(за полагање, не курсеви), на универзитетот „Гоце Делчев“, на Информатичкиот факултет. Па некој ако има од источна Македонија, може да оди до Штип.
Но...
Ако не сте вработени, и сами да давате 500 евра за курс, е нелогично и може да биде и бесцелно. Најдобро е фирмата да плати :) И да ве искористи потоа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom