Курва или фраерка?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако прави таткото, тогаш пропорционално со тоа треба и мајката, а детето? не е важно нели. Све само за да се задволи егото на жената или пак мажот во обратна ситуација. Сето тоа е доволно за да се уништитува еден живот? кој не заслужува такво нешто во никој случај. Себичноста и комплексите/омразата - ставот око за око се појави кои можат до некој степен да се толерираат, во младоста нели. Но кога веќе си влегол во брак доколку го имаш тој став не си созреан нити заслужуваш да бидеш дел од него. Најмалце од све, да го уништуваш животот на едно дете.
За малку ќе ме расплачеше :(

И тоа ќе порасне и тоа ќе сфати дека на долги стази со еден партнер е невозможна мисија.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Не е точно, многу е возможна мисијата.

Во машкиот и женскиот мозок постојат три основни системи кои еволуирале од нашето најрано битисување. Потреба за:

1. Секс

2. Романтична љубов

3. Наклоност и здружување во долгорочни врски.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Доколку одбереш само една потреба тогаш можеби :) меѓутоа за несреќа нели ги имаме сите три основни системи кои функционираат паралелно, почнува со потрага по добар секс, па влегуваме во навидум перспективна врска која започнува како романтична љубов, трае неколку години во кои се исцрпуваат емоциите, односно се заситуваат тие два система, па повторно се пренасочуваме на првиот основен принцип - секс(со нов субјект), што доведува до растурање на 2 и 3 степен.

Тоа се вика хиерархија на човековите потреби, упростена верзија на пирамидата на Маслов :)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Даелку од исто, многу далеку. Таа што иде со повеќе (во случај да не е во брак, или врска) за мене е "фраерка" т.е. ужива во животот и сопствената слобода. Каква врска има дали имаш *чка или *ур, остај ти на балкан стереотипите, биди реален.
е вака брат ти е во странство, ти како што викаш. овде кај нас да бидеме реални како стојат работите, знаеш и ти самиот каква заостаната држава сме :toe:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
е вака брат ти е во странство, ти како што викаш. овде кај нас да бидеме реални како стојат работите, знаеш и ти самиот каква заостаната држава сме :toe:
ептен сме ззаостанати,штета што не се шетаат педери низ градот гушнати или за рака,или на секој кош лезбејки кои не обрнуваат внимание на тоа што се случува околу нив....

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
За малку ќе ме расплачеше :(

И тоа ќе порасне и тоа ќе сфати дека на долги стази со еден партнер е невозможна мисија.
Да де, секако дека ќе сфати.

Како не се сетив не ми е јасно!

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Затоа не употребувам стереотипи, таквата особа ќе ја наречам личност што сменила/со повеќе сексуални партнери и то. Не искрено мене не ми е својствено да да навредувам некого со толку тежок збор како курва па и да е таква.. прво е некултурно, второ итс none оф мај бизнис.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да де, секако дека ќе сфати.

Како не се сетив не ми е јасно!
Сакаш да ја ставиме на клада жената? Абе први сте за плукање,курви,ороспии,и што уште не,а да земе човек да ве расчепка сите гомна ќе излезат на површина.Многу побожни бе?Дај прво од себе тргнете и аман еднаш во животот тргнете ги тие маски.Да ви даде дотичнава редици ќе се редите,деца,чуда,врагови,приказни за мали деца.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Сакаш да ја ставиме на клада жената? Абе први сте за плукање,курви,ороспии,и што уште не,а да земе човек да ве расчепка сите гомна ќе излезат на површина.Многу побожни бе?Дај прво од себе тргнете и аман еднаш во животот тргнете ги тие маски.Да ви даде дотичнава редици ќе се редите,деца,чуда,врагови,приказни за мали деца.
Ајдеее..ај прочитај го уште еднаш првичниот пост, и види дека зборам за (егоизмот/себичноста на луѓето) исто така оној каде викам дека жена со повеќе партнери (ако не е во брак/врска) за мене е "фраерка" нигде не зборам против жените или пак најмалце сум маскулист. Причината за таквата рекација е тоа што го гледам во комшии, мислам дека кој и да види едно такво семејство ќе гледа другачие на проблематикава. И да, генерализирање на балканскиот менталитет не значи дека сите се такви, и дека не постојат скромни луѓе со поумерен став.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ајдеее..ај прочитај го уште еднаш првичниот пост, и види дека зборам за (егоизмот/себичноста на луѓето) исто така оној каде викам дека жена со повеќе партнери (ако не е во брак/врска) за мене е "фраерка" нигде не зборам против жените или пак најмалце сум маскулист. Причината за таквата рекација е тоа што го гледам во комшии, мислам дека кој и да види едно такво семејство ќе гледа другачие на проблематикава. И да, генерализирање на балканскиот менталитет не значи дека сите се такви, и дека не постојат скромни луѓе со поумерен став.
Зошто си земате за право да судите за нечиј живот и нечија одлука?Зошто ја пикаш главата во на комшијата задникот,наместо да видиш кај тебе што се случува?Уста тоооолкава за другите,ајде погледнете се во огледало,што гледате?
Мажена била,деца имала и што?Крај на светот?И се запечатува автоматски после пораѓај?
Најмногу што ме иритирало е продавање морал,е тоа ми лази на нерв.Светци на едно место со крст во раката ја оправаат за туѓите животи.Страшно.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Зошто си земате за право да судите за нечиј живот и нечија одлука?Зошто ја пикаш главата во на комшијата задникот,наместо да видиш кај тебе што се случува?Уста тоооолкава за другите,ајде погледнете се во огледало,што гледате?
Мажена била,деца имала и што?Крај на светот?И се запечатува автоматски после пораѓај?
Најмногу што ме иритирало е продавање морал,е тоа ми лази на нерв.Светци на едно место со крст во раката ја оправаат за туѓите животи.Страшно.
Страшно е оправдувањето на ситуацијава ... Еј женки ... ебете се наоколу, шоако имате деца, шо го фермаш маж ти ... бидете Фраерки еј ... лудница .. :tapp:

Никој тука не продава морал .. дебатираме за случајот кој Гневен го изнесе .. Курва или Фраерка .. тоа е и темата, и си изнесовме став околу тоа ..
Мене па најмногу шо ме иритирало е продавање и форсирање на неморал :tapp:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Пак накај таа тема идеш, јас не сум тема на топиков, него е член на дисфункционално семејство. Ова е јавен форум и на сите теми се пикаат главите во туѓи задници. Јас одамна се имам погледнато во огледало, дали ти имаш негативен став за тоа или не мене не ме интересира. Моментот на дискусијава е дека ти настапуваш со феминистички пристап а јас ги судам луѓето без да се фокусирам на пол. Ја пикам главата во проблемот на комшиите зашто гледам деца како страдаат, сакам деца и не ми е сеедно. Ако тебе ти е сеедно за твоето опкружување, и проблемите на луѓето без разлика за која свера од животот се работи тоа не значи дека и јас морам да имам таков став или дека тоа е погрешно, поготово кога се работи за некого што го знам цел мој живот.

P

PewDiePie

Гостин
Курва(без навреда кон припадничките на понежниот пол овде),е сеа зашто курва,според мене едноставно не личи за жена да оди со повеќе мажи,не личи бе не иде. Жените од секогаш биле пример за зрелост и нормално однесување во врска и општо кога станува збор за тие работи,мажите од секогаш биле така послободни да не речам помалку наивни кога станува збор за одење со повеќе жени,вие треба да сфатите дека 90% од мажите ако одат со повеќе жени го прават тоа само заради една работа,знате која нели и не внесуваат вистински емоции како кон таа една личност со која се,од друга страна кога жената оди со друг или други е тоа е веќе друго,лошо ако и жените почнат да се однесуваат како мажите отиде светов у пизду материну(не дека веќе не почнуваат). Така да жени останете си нормални затоа што и ние мажите некој ден ќе треба да се жениме,а сигурно нема да одбереме некоја која била со секој трет.

Kajgana Shop

На врв Bottom