Програма за размена на студенти

• Креатор на темата Креатор на темата Емкаа
  • Време на започнување Време на започнување
визата не знам колку коштат, ама програмата шо трајт 2 недели коштат 2,500 долари ( најефтината),до 4,500 долари најскапата

Имат некој шо бил на размена,да кажит искуства,како успеал да влезит во програмата,итн итн...?

Што ќе ти е тебе со 14 години програма за размена на студенти :) :)

сакам 2 година средно така да ја земам, надвор од кј нас

Mnogu pari e. A zosto bas vtora da ja zemes nekade nadvor? Da mozam nekako da se snajdam na drug nacin moze, a taka ne mi se davaat tolku pari.

сакам 2 година средно така да ја земам, надвор од кј нас

епа барај нека ти сменат наслов на темава нека биде програма за размена на средношколци :) и тоа не знам колку е можно во нашиве училишта да си во Јахја Кемал изводливо е :)

Ako si edna godina nema nisto kar. Da ostanam tamu i da zavrsam faks moze, a samo za edna godina i posle pak da se vrakam nema sansi.

Првиот бртучед ојде Америка во втора година средно,а вториот во четврта година средно . Знам дека преку агенција бараја семејства кај шо ќе седат за време за школската година во зависно од тоа во која држава сакаш да бидеш. Двајцата бај д веј беа во Idaho и семејствата му се погодија многу...значи откако агенцијата ќе ти даде предлог семејства кај шо сакаш да престојуваш тука има податоци и слики и све плус да можеш да стапиш во контакт и така. Откако завршија средно не се престојува кај семејства туку во студенски дом или во стан зависно од буџетот.. и такаа

п.с. не е баш многу ефтино.. не се живејт од водзух и со 10 алишта за една сезона..

јас сум студент,ме интересира кои услови треба да се исполнат?
Дали треба да знаеш англиски на ниво,или..?

јас сум студент,ме интересира кои услови треба да се исполнат?
Дали треба да знаеш англиски на ниво,или..?

Па треба да знаеш:)
Веројатно се полага и тест за англиски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom