Обединувањето започна, Бугарите напаѓаат

• Креатор на темата Креатор на темата Ѕвер
  • Време на започнување Време на започнување
Пак ке повторам иаку неколку пати сум го кажал по форумите-Ако историчарите лажат,гените не лажат,така да има тема за гените на Македонците каде што две институции потврдија дека сме си посебен староседелски народ.Но ако ти ме сметаш мене за брат во ред е, тоа јас очигледно неможам да ти го избијам од глава,и онака ми се допаѓаат момите од БГ:pipi:

Накратко со Бугарите не можеме да бидеме браќа,туку само побратими,ама тоа можеме да бидеме и со сите соседи,нели?:smir:

премногу опасни луге има... и ја почнувам да се пашам...

него грмуш... темава не е за музика ама мора ова да ти го кажам: се гледа дека немаш поим од рап. македонски синови имам топ идеа, ама талент немаат!! ок е што праат песни за македонија ма не ги бива бе. текстовите ин се шит...

него да се вратам на темата! бугарите тврдат дека сме браќа, ние викаме дека не сме. епа тоа е научно докажано. не сме!! има една анализа на гените направена пред неколку години меѓу сите народи во светот и покажале дека генетски сме поблиски со турците отколку со бугарите. така да нема што да дискутираме за тоа. иначе ке пробам да ја најдам и ке ви дадам линк да ја видите анализата. со кој сме блиски по гените а со кој не.

[acko]®;1566124 напиша:
премногу опасни луге има... и ја почнувам да се пашам...

него грмуш... темава не е за музика ама мора ова да ти го кажам: се гледа дека немаш поим од рап. македонски синови имам топ идеа, ама талент немаат!! ок е што праат песни за македонија ма не ги бива бе. текстовите ин се шит...

него да се вратам на темата! бугарите тврдат дека сме браќа, ние викаме дека не сме. епа тоа е научно докажано. не сме!! има една анализа на гените направена пред неколку години меѓу сите народи во светот и покажале дека генетски сме поблиски со турците отколку со бугарите. така да нема што да дискутираме за тоа. иначе ке пробам да ја најдам и ке ви дадам линк да ја видите анализата. со кој сме блиски по гените а со кој не.

Гените никој не ги признава бе,ги користат само за докажување мајчинство или татковство.Плус кај народите кој биле под долготрајно ропство генетската припадност претрпува коренити промени.

Читај те што на почетокот пишуваше иГЕНЕА,АБЦ среќа што имаме многу планини па не сме претрпеле некои коренити промени,плус по Тито сите од планини се спуштија во градовите така со тоа се докажува високата концентрација на староседелско население во градовите

Накратко со Бугарите не можеме да бидеме браќа,туку само побратими,ама тоа можеме да бидеме и со сите соседи,нели?:smir:

Кратко и јасно. Но това не ми пречи да уважавам паметните , нали?
Т'жното за младите е че се оплитат в мрежите на хитри владетели, вместо да си гледат живота и да с'здават пријателства, семејства и контакти.

В днешно време в'в всеки народ имаш пријатели и врагове....това е доказателство, че хората са еднакви навсјакаде бе .

Ние пееме ''не е битно от каде си а как'в си ''

Т'жното за младите е че се оплитат в мрежите на хитри владетели, вместо да си гледат живота и да с'здават пријателства, семејства и контакти.

В днешно време в'в всеки народ имаш пријатели и врагове....това е доказателство, че хората са еднакви навсјакаде бе .

Со таа песна фактички не призна како различен народ,само незнам дали намерно или ненамерно го напиша тоа

Заборавив да надополнам на предходниот пост,со сите соседи можеме да бидеме побратими одкако ќе ни ги вратат териториите кој насилно ни ги одзеле по 1913 со договорот потпишан во Букурешт.:smir:

Се слагам со АБЦ,тогаш сите фрустрации ке исчезнат

Бугарите влегуваат на мала врата, откако Бучко им го сменија а Груевски ги одјеба договараат слави со локалните шерифи:

http://bulgarianadvsicko.blog.com.mk/

Stanuva zbor za rajonot Ilinden vo Sofija. Gledam sto nekoj pocnaa da pisat za Pirin i za odnosite kon tamusnite "makedonci". Elate ni vidiete kolku sme negirani. Ceta go forumov od nekolku dena i vidov sto ima nekolku koi pisuvaat za leenje na tatarska krv.
Ve molam elate vo Blagoevgrad (uste poveke ve molam elate vo Petrich) i go kazete toa pred nekoj po-mlad. Ke vidite sto e smev. De ve predopredam, nedejte pred starite luge. Mozno e kutek da ima. Se uste pomnat sto se im pravele titovci i kako se gi trepele za to sto se.

Ve molam elate vo Blagoevgrad (uste poveke ve molam elate vo Petrich) i go kazete toa pred nekoj po-mlad. Ke vidite sto e smev. De ve predopredam, nedejte pred starite luge. Mozno e kutek da ima. Se uste pomnat sto se im pravele titovci i kako se gi trepele za to sto se.

На крај на Август испракаме екипа таму :helou:, сме биле многупати претходно не само во Благоев град, све македонци, на татар не наидовме:helou:

На крај на Август испракаме екипа таму :helou:, сме биле многупати претходно не само во Благоев град, све македонци, на татар не наидовме:helou:
Dobrodojdeni ste.:helou: Ke ti kazam samo nedejte gi prasa vo Blagoevgrad kakvi se.:wink: Licno znam sto eden priatel od Blagoevgrad tepa eden makedonec od Skopje, zosto skopjanecot pocna muabet za toa sto sme bile negirani. Predi toa mu kazavme da molci za ovaa tema. Kazavme mu sto si znaeme sto sme i ne sakame nekoj od stranstvo da ni kazuva sto sme.:nenene: A skopjanecot ne molci bre.

Dobrodojdeni ste.:helou: Ke ti kazam samo nedejte gi prasa vo Blagoevgrad kakvi se.:wink: Licno znam sto eden priatel od Blagoevgrad tepa eden makedonec od Skopje, zosto skopjanecot pocna muabet za toa sto sme bile negirani. Predi toa mu kazavme da molci za ovaa tema. Kazavme mu sto si znaeme sto sme i ne sakame nekoj od stranstvo da ni kazuva sto sme.:nenene: A skopjanecot ne molci bre.
А што сте?
Искрен одговор чекам...
А, да те прошетам јас тебе по Пиринот, по постари луѓе малце, нема да изеде никој ќотеќ...

Што кажуваш прикаски? Епа затоа ќе јадете ќотек, не прави го она кое не сакаш тебе да ти го прават...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom