Како го разбирате светото тројство?

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување
Омер, а да додадеш уште нешто? На пример, она ке е запишано во Махабхарата, Рамајанта, Ведите? Талмудот? Или она кое го застапуваат будистите и шинтоистите? На пример, нешто и од преданијата од абориџините и индиосите? Или од шаманите? Аман бе човек...Мноооогу убава компилација би било тоа...Во една така скроена „вистина„ секој би можел да се пронајде и да твди дека се е бог, секој е бог, ама биле со различни имиња. „Њу-ејџот„ би можел да ти позавиди.
На моменти се прашувам, зашто воопшто ти реплицирам...

Да ти кажам искрено и јас се прашувам.:toe:

sekoj koj ima zdrava logika i um koj ti go dal Bog moze da tolkuva zatoa trojstvoto se otfrla od elementarnata logika i ne treba neznam kakov kapacitet za da se tolkuva ona sto e kazano jasno i nedvosmisleno, znaci ne dodavajte si vasi tolkuvanja, oti i tie svetii na koi se povikuvate bile isto ko vas, na takov tip na luge pripagale, a bog ne e so vas, tuku so nas posto vie ne go priznavate poslanstvoto na muhammed a.s. a Islamot go prifaka Isus.
Па ало човече.. па последната книга на Библијата била напишана на крај на првата ера а Мухамед живеел од 570 до 632... што не ти е јасно тука??? :uvo:

Па ало човече.. па последната книга на Библијата била напишана на крај на првата ера а Мухамед живеел од 570 до 632... што не ти е јасно тука??? :uvo:
mene sve mi e jasno ama vam sce vi e zbrakano zatoa ne znaete sto zborite, ama ne mislam da sporam so vas, ne vredi!!!

1 zborevme za stariot zavet ,kade segde se spomnuva mesija
2vratise po gore ce si go vidis odgovorot...ako ne razbiras angliski kazi ceti prevedam
3rekov deka nemas kapacitet da tumacis citati od biblijata....sto si ti be Den Braun
4ne se sekiraj za nasata vera,taa nema od sto da se brani...bog e so nas
i za kraj supaciste frusrtraciite ne se lecat na forum:tapp:

ЦИТАТ:

“nigde mojsej ne go kasuva isus za prorok,tuku za mesija ,zatoa ne vadi citati od biblija nemas kapacitet da gi tumacis”-radapciger

АБЕ СКЛЕРОТИЧЕН
Прво прочитај си твој текст па после коментирај

А тоа дали некој треба да ве напаѓа па да се браните..........
Нема никаква потреба било кој да ве напаѓа .......доволно е само тебе да те читаат и на секој да му стане јасно со какви си има работа

Па и најзакоравените и најдобронамерните кој ајде се накако попуштале ,оправдание да останат во православие си наоѓале или од традиција или од патриотизам, национална припадност , ..сентименталност...од било какви причини........кога ќе те читаат тебе и такви како тебе Конечно ќе разберат дека дошол последниот час да си ги соберат куферчињата и да си заминат........оти престанала и последната причина и оправдание за да останат .

Ти си најдобриот аргумент зошто тоа треба да го сторат што поскоро .
Веќе нема никаква потреба било кој да ве напаѓа.........никогаш....ниту со мало прсте да мрдне а нели па да ве напаѓа .
Само вакви како тебе останаа....................вие ќе ја завршите целата работа .
Ти си ЛИК на вистинското православие денес .

Христ ...”блажени се кротките , питомите праведните ”
Павле ...”лошото друштво ги расипува добрите навики”
Епа на кротките питомите праведните ..јасно им е дека не им е место меѓу вас.............

Se sobrale "nihilist", "ateist" i "islamist" da raspravaat za Svetoto Trojstvo??? hahahahaha

c c c na niedniot ne vi e hristijanstvoto vo basic info....

Епа усрани ГОЛУБЕ фалиш ушти ти да го изиграваш светиот дух па да бидеме "светите четворица"

Добро, атеист, што сакаш да постигнеш ти уствари?

Ateistite ti se najgolemi filozofi vo denesno vreme...... Prvite ateisti ti se takanarecenite nihilisti-negiraat deka G. postoi,vussnost deka bilo sto postoi Protagora, i drugi decki, i site imaat razlicno mislenje...... Na primer NIce vika deka postoel G. ama sme go ubile..... I aj odi sfati gi so sakaat da kazat, koa osven deka ne veruvaat vo G... drugo po niso ne se ateisti ili nihilisti....... :kesa::kesa:

Nihilizam ti e deka se se sveduva na nisto, nisto ne e trajno, i nistoto dominira kako soznanie nasproti site minlivi fenomeni, znaci nihilizmot e ateizam, i site golemi filozofi bile ateisti, i naukata ne po priznava postoenjeto na bog kako sto go svakaat religiite, tuku tie se izraz na edna kultura zatoa od kultura do kultura bog razlicno se svaka i poima.

Poentata e deka vo Mkd mozno e da nema vo prava smisla na zborot Nihilisti t.e Ateisti...... Vo del od sekojdnevniot zivot ti e da reces ,, Gospode Boze" ili nekoja takva fraza....... A Ateistite toa im e spasnko selo, voopsto ne ni spomnuvaat takvi raboti, osven vo vakvi debati

Јасно ми е мене све но ја му се обратував на членот атеист и другите атеисти кои постираат во овој подфорум воопшто... што сакаат да постигнат со постирањето во овие теми..?? :toe: Ако некој стварно верува во Бог тогаш сигурно си има свои разлози зашто верува и он (г-дин. атеист) со неговите цитати и интерпретации на Библијата нема да смени ништо во тоа..

Poentata e deka vo Mkd mozno e da nema vo prava smisla na zborot Nihilisti t.e Ateisti...... Vo del od sekojdnevniot zivot ti e da reces ,, Gospode Boze" ili nekoja takva fraza....... A Ateistite toa im e spasnko selo, voopsto ne ni spomnuvaat takvi raboti, osven vo vakvi debati

ali zatoa na kajgana ima nihilist i ateist sto go branat islamot za smetka na hristijanstvoto?!?

:pos:

ЦИТАТ:

Епа усрани ГОЛУБЕ фалиш ушти ти да го изиграваш светиот дух па да бидеме "светите четворица"

heh e bravo be :) popametno ne ni ocekuvav! :uvo:

Temava ja imaat resavano najgolemite filozofi i ne ja resile, ednostavno si e nekojsi fenomen ova seto gorenavedeno:kesa::kesa:

Има верување дека Мухамед бил слеп и неписмен??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom