Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Метафорично е тоа. Светото тројство се Мажот Жената и Детето.
Многу едноставно.
Ama toj e sin na Gospod. Eve sega edna interesna sporedba. Sinot na kuceto e kuce, sinot na ovcata e ovca, a sinot na Gospod e Gospod. Mislam deka taka odi rabotava.Svetoto trojstvo e podocna dodadeno. Vo samata Biblija Isus javno veli ZOSTO ME VELIS DOBAR KOGA DOBAR E SAMO EDINIOT BOG, znaci sam za sebe veli deka ne e bog jasno i decidno, inaku ne bi mu dal takva primedba.
Ama toj e sin na Gospod. Eve sega edna interesna sporedba. Sinot na kuceto e kuce, sinot na ovcata e ovca, a sinot na Gospod e Gospod. Mislam deka taka odi rabotava.
Метафорично е тоа. Светото тројство се Мажот Жената и Детето.
Многу едноставно.
Pa da be..Navistina Ednostavno e Deka se Raboti za TRI RAZLICNI LICNOSTI!!.....MAZ,ZENA,DETE...OVIE SE TRI..NIKAKO EDNO!!
ZNACI VIE SI IMATE POVECE BOGOVI....PARDON.T.E...TRI!!!
Siguren si deka ke ni kaze da primime Islam? Gresis druze, ako veruvame vo Isus i da gresime Gospod ke ni gi prosti grevovite.Isus ke vi ja kaze vistinata koga ke dojde i ke ve povika da primite islam!
Tesko e za objasnuvanje Svetoto Trojstvo, zosto nie sme so mnogu ogranicen um i ne mozeme da go svatime. Gledaj sega go imam kazano ovoj primer mnogu pati i pak ke go kazam: Imas edna planina ja gledas od prednata strana i gledas edna planina, odis od drugata strana na planinata i gledas deka izgleda druga planina, letas so avion i gledas deka odozgora izgleda kako treta planina. Znaci tri planini, a sepak stanuva zbor za ista planina. Ova ti e tri vo edno isto kako i Gospod sto e tri vo edno.Навистина почитувани мои христијани,ајде размислувајте малце со мене заедно па после произнесете се.
Вие велите дека Света Троица ја сочинуваат:
1. Отецот
2. Синот, и
3. Светиот Дух.
А сите овие тројца го сочинуваат единствениот Господ, кого вие го викате Исус, така?
Знам дека е така.Но,сега ајде појаснете ми која е поентата Бог да го испрати Бога да ја засени Марија за да се роди Бог?
Мене ова ич не мие јасно. Многу тежок пат одбрал Бог за да се појави кај луѓето како Бого човек.
Значи,според она како што вие го објаснувате Тројството испаѓа дека и Отецот и синот и Светиот Дух се Бог, т.е. три во еден или еден во три, или математички 3 = 1.
Значи најучтиво повторувам и барам објаснување на смислата: БОГ (отецот) го испрати БОГА ( Светиот Дух ),да ја засени марија за таа да го роди БОГА (синот).:nesum:
Pa mozda i neznaesh! Bog e Bog za Hristijanite. Toj e EDEN i semokjen.Isus e sinot Bozji komu Otecot mu go dade Svetiot Duh i go otelotvori za spasenie na narodot.Isus beshe osuden na stradanie za nasheto spasenie i voskresna. Ne e nashe da sudime za Bozjite postapki i za patot koj Toj go odbra za da ni se priblizi i da ne spasi(ili so tvoi zborovi "koja mu bila poentata"). Zarem ti mu sudish na Muhamed ili na Alah za nacinot na koj ja predale verata i zborot bozji? Nitu jas nitu ti sme dostojni za toa.Навистина почитувани мои христијани,ајде размислувајте малце со мене заедно па после произнесете се.
Вие велите дека Света Троица ја сочинуваат:
1. Отецот
2. Синот, и
3. Светиот Дух.
А сите овие тројца го сочинуваат единствениот Господ, кого вие го викате Исус, така?
Знам дека е така.Но,сега ајде појаснете ми која е поентата Бог да го испрати Бога да ја засени Марија за да се роди Бог?
Мене ова ич не мие јасно. Многу тежок пат одбрал Бог за да се појави кај луѓето како Бого човек.
Значи,според она како што вие го објаснувате Тројството испаѓа дека и Отецот и синот и Светиот Дух се Бог, т.е. три во еден или еден во три, или математички 3 = 1.
Значи најучтиво повторувам и барам објаснување на смислата: БОГ (отецот) го испрати БОГА ( Светиот Дух ),да ја засени марија за таа да го роди БОГА (синот).:nesum: