А
Ајсшутер
Гостин
Само камери му е мајката нека ги снимаат,па да ги види цел свет Грчките копилиња
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Извини мислев дека прочитав некаде дека е прослава за Илинден .Каква ПРОСЛАВА црни комито, се работи за 60 годишнина од голема трагедија за македонскиот народ!!!
Јас за жал нема да можам да дојдам...Но ја имате мојата подршка на духовно ниво...Koj od Vas licno ke ide u Ovcarani ?
СИТЕ ДА НОСАТ КАМЕРИ, АПАРАТИ, МОБИЛНИ.
ВЕРОЈАТНО ЌЕ ИМ ТЕКНЕ НА НЕКОЈ ОД НОВИНАРИТЕ ДА ПОЈДАТ. ВЕРОЈАТНО ЌЕ МУ ТЕКНЕ И НА ГРИЕВСКИ И НА ВЛАДАТА ДА ПРАТА НОВИНАРИ И ДРУГИ ИЗВЕСТУВАЧИ - ТАКА САМО МОЖАТ ДА ДОБИЈАТ НА РЕЈТИНГ.
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1463312990?bctid=1676042452
Слушнете од 01:25 делот-каде нивниот градоначалник Константин Чакмаков
одговара на прашањето, дека на прославата на Св.Илија во селото ќе се пеат и песни на јазикот на „ТУКАШНИТЕ„:nesum: исто така повикува на обострана воздржаност.
и делот од 02:30 -за наводното присуство на Груевски во Овчарани.
Ајде! Како се вика тој јазик? И како тие „тукашни“ се нарекуваат себеси?
Зачувајте го видеото, со датум, информации за што е итн. Ќе биде добро да се потпрашаат државните власти за тоа...
Каква ПРОСЛАВА црни комито, се работи за 60 годишнина од голема трагедија за македонскиот народ!!!
Тие „тукашни„ се чисто македонци.
Имам едно ЦД- емисија за селата и обичаите во Костурско, снимено од ЕРТ(гејска телевизија),таа емисија ми ја преснимија наши од таму и водителот постојано зборува „тукашните жители„ „тукашниот јазик“,
„обичајот на тукашните„.....колку лукаво се избегнува да се спомне македонец....но, тоа не е ништо ново и ништо чудно, за нас важно е дека постојат Македонци и тоа е факт.
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1463312990?bctid=1676042452
Слушнете од 01:25 делот-каде нивниот градоначалник Константин Чакмаков
одговара на прашањето, дека на прославата на Св.Илија во селото ќе се пеат и песни на јазикот на „ТУКАШНИТЕ„:nesum: исто така повикува на обострана воздржаност.
и делот од 02:30 -за наводното присуство на Груевски во Овчарани.