Најстар компјутер

• Креатор на темата Креатор на темата deadFREAK
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 јули 2008
Мислења
47
Поени од реакции
2
На пример јас имам лап-топ Compaq Evo N800c произведен 2002 и не знам уште колку ке издрже. Иначе компјутеро е ѕвер:pos2:Pentium 4 1.2 Gh процесор 512 RAM 32 Mb графичка :tapp: и замисли да ја играам Far Cry...
P.S. Иначе на батерија работе од 2 до 3 минути...:pop:

Произведен 2002 - најстар?
Друже, најстариот ми е комодоре64 од 1984. Најновиот ми е од 2002 :D

Ми се врти еден дома од 1996, процесор 200MHz, 32 мб рам :vozbud:

Јас си имам тестер дома од 2000 година. Појачуван праен ама пак тапа :pos:

Процесот 1.6МHz , 512 рам , 30ина GB Хард диск , Графичка FX5500 256ka .

Каков беше иначе го оправив малце :pos:

Произведен 2002 - најстар?
Друже, најстариот ми е комодоре64 од 1984. Најновиот ми е од 2002 :D
Комодоре РУЛЗ, и мене ми е овој најстар компјутер.

load

return

press play on tape

return

<- R

return

<- L

Стариот ми е од 94та. Првин беше DOS па го сменив (не јас, малечок бев тогаш) во Windows 95. Ако се секавам добро, AMD 200+ имаше процесор.

од далечната 94та...
има чуден виндовс.. 3.1 или така нешто... виндовсот посебно го стартуваш... абе глуп е

добро спрема перформансите наликува како комодоре64:vozbud:

Хе, пребогати деца... Да ви се паметни родителите, со новиот компјутер ќе ви уплатат и часови кај стручни лица за одржување на процесрот на рамења што го носите...:uvo:

Па пред некој ден испофрлав еден куп стари делови од кои сигурно ќе се склопеше ..... па ..... дури .... полусаката машина...
.... стари матични (486,Pentium) .... ISA sound blaster ....
и остали слични тракатанци....

Има некој што сака да го продаде неговиот писи од 8x или 9x година? Оти ке ги збирам, не се знаа, за едно 100-200 години може милиони да вредат. :pos2:

Леее Вујко ми еден шо имаше ... од 93 ... 32мб графичка 64мб рам процесорот да не казувам со 1гб хдд ... иначе мој најстар е од 2000 Пентиум 4 ... сеа конечно нов си земаф ... за нова година ...

Има некој што сака да го продаде неговиот писи од 8x или 9x година? Оти ке ги збирам, не се знаа, за едно 100-200 години може милиони да вредат. :pos2:

шо се смееш бе???па ке вредат, види колку вредат старите коли ОЛДТАЈМЕРИ, или старите (првите телефони)

abe ne znam so bi vredelo na nego lamarinata elektronikata i taka nema da raboti

Море и после 25 години комодорето баш вчера го уклучив (ме потсети темава) топ работи. Пуштив и игрица од касета, на онаквото ко радио :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom