3 пехари се од лш колко има јуве... тие поголемите...
Сватете како цитат од пејо
- ама одкако ја земаа таа славна титула и почна да проповедаат поштење ми се кренаа црева и почнав да ги нејќам ептен
Е тоа ме нервира и мене...затоа и јас ги замразив..спрема милан немам голема омраза ...
Taa славна титула најмногу ја земаа поради Моџи , кој ги уништи Јуве како клуб , го уништи нивното реноме и ги направи второлигаши .
Јас не се ситам поради тоа што Јуве играле во Втора Лига или пак со потсмев гледам на тоа, али беден е начинот на кој го дозволија тоа ,
местеа утакмици . И да , Јуве беа тим од Светска Класа , и сеуште неможам да сватам како тој ист тим т.е. Моџи дозволи ваков срам и резил , јас незнам како сеуште гледам фанови на нетов со испран мозок кој го обожаваат тој човек кој реално глеадно го уназади Јуветнус во многу аспекти . Истово да го правеше тим како Сампдорија или Каљари или Ливорно , истите во моментов ке беа во Серија Ц .
Да се надоврзам на Aleksandar112 , ако Јуве е најдобрата екипа во Италија , зашто местеа утакмици и правеа мафијашки спогодби ?
Се правеа споредби од минатото , пак ке речам , ирелевантни ми се зашто во овој момент не може некој да ми каже дека Јувентус е подобар од Интер , истото важи и за Милан . Едните завршија трети , другите се пласираа во Купот на УЕФА , ако минатото ве прави да се осеќате подобро , тогаш ок , спонувајте си го нонстоп , иако ништо не постигнувате .
Не е битно што Фиоренитна заврши пред Милан , џабе им е , Милан има потрофејно минато и поуспешна историја , незнам зашто толку многу се радуваа фановите на Виола оваа година .
И да се надоврзам до Пејо , колку што таа титула за Интер е славна , толку е и славен начинот на кој на Милан им беше овозможен настап во ЛШ таа сезона , апсурдно беше некој да оди во Серија Б , друг да биде казнет со 21 бод а Милан да оди во ЛШ .
п.с. EnergieNo.1 Пактот Берлускони - Морати е една од причините за одењето на Јуве во Серија Б иако истото беше сосем заслужено , го имав ова еднаш говорено на тема '' Италијанско Првентсво '' , нејќам да се повторувам .