Го мразам овој клуб затоа што...

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
Темава ја отварам за сите кои што следиме фудбал ( и сигурно имаме некој клуб што го мразиме ) да можиме да си напишиме нешто повеќе за тоа. Е сега, би ве замолил да не пишувате по два збора од типот на:
Ги мразам Џенова, копилиња.
Ги мразам Мурсија, ебате треторазреден клуб.
И слично, бидејќи ја замислувам темава со поголеми и подолги објаснување, па ако немате 10 минути да пишувате ич поарно не почнувајте да пишувате. Јас прв ќе почнам, еве за почеток ќе напишам една рецензија за Реал Мадрид.
Зошто го мразам Реал Мадрид.
Тие можеби се Галактикос, ги добиваат на тацна услугите од секој од Бога пратен гениј како големиот Зизу, имаат една прекрасна историја на фудбалски чудесија, ги имаат сите играчи кои и ЈАС лично ги обожавам, но сепак, не можам да сакам клуб како Реал Мадрид, од една единствена причина - тие СЕ Реал Мадрид..
Повеќето од моите другари се фанови на Реал - и не ги обвинувам за тоа што тие имаат таква нарав - клубот за кој навиваат да биде познат, да ги има најјаките играчи како своевремено Зидан, Раул, Роберто Карлос, Бекс, Фернандо Иеро, Фиго - или пак моментално Робињо, Робен, Касиљас, Пепе еве следен на списокот е Хунтелар.. И Вие сами ќе се запрашате.. Зошто не навивам за Реал Мадрид? Еве јас ќе ви кажам, не сте таква личност да навивате за тим кој што просперира од тоа што едноставно го цицаат животот од другите тимови, ја префрлаат вината на други луѓе, имаат еден тон долгови кои магично исчезнуваат - едноставно, дали е ова еден фудбалски клуб или пак финансискa корпорација која што само гледа да продаде се повеќе дресови и топки и да има се поголем профит - користејќи ги нивните многубројни поддржувачи. И еве, таман кога ќе помислам дека се среди овој тим, и дека можам барем да НЕ ги мразам, тие повторно се серат врз фудбалскиот свет, докажувајќи дека постојат само да го уништат убавото во фудбалот.
Дозволете да ви го објаснам мојот гнев. Се започна со ладната војна.. Шпанија е земја поделена на многу етнички групи: Кастиљонци, Каталонци, Гали, Баскијци, Андалузијци, островчаните ( Малага, Мајорка ), голема е листава... Некои од овие групи имаат свој јазик, свој начин на живот ама сите тие биле контролирани од Кастиљонците од Мадрид. Видете на една обична карта - сите патишта водат кон Мадрид.
Крадење на играчи
Алфредо ди Стефано, една издигнувачка ѕвезда од Аргентина, играл за Колумбискиот клуб Millionarios кога прв пат бил забележан од скаутите на Барселона. Па ете, го посакале и го откупиле неговиот договор од Милионариос и го зеле за да постигнува голови во La Liga. Ама, на среде сезона, Реал одлучуваат дека не е фер Барселона да има таков играч и контактираат со стариот клуб на Ди Стефано, Ривер Плата од Аргентина. Тие се договараат со Ривер да направат документи дека Реал го купиле Ди Стефано директно од Ривер уште пред да премини во Милионариос. Ова мене ми беше тешко за верување, бидејќи тогаш Милионариос биле еден од најјаките клубови во Јужна Америка, како можеле да земат играч од Ривер Плата без да се потпише некаде, нешто воопшто? После сето ова, се случува еден поголем судски процес по Шпанските судови каде што судот одлучува дека и Барса и Реал имаат дел од Ди Стефано и дека треба да го делат. Барса го одбива сето тоа, и пробува да го продаде Ди Стефано на Јувентус, но Реал стегаат заби и чекаат Барселона да попушти и да го земат Ди Стефано кај нив. Што се случува следно? Ди Стефано оди во Мадрид, и почнуваат историска ера кога со Ди Стефано и Ференц Пушкаш освојуваат 5 Европски Шампионати со ред. Е сега, нема уште многу да пишувам, стварно ме иритира арогантното понашање на клубот, ароганцијата на претседатели, и исто така на голем број од фанови кои сум ги запознал. Еве сега, допрва се чека дали ќе го уништат Манчестер Јунајтед - земајќи им го Кристијано Роналдо. И уствари, сите што свршувате на Raúl González Blanco - Принцот од Реал Мадрид, капитенот, вашиот херој, златното момче. Мало момче кое било киднапирано преку ноќ од нивните градски ривали - Атлетико Мадрид. Сепак, не е од Реал "дете". И? Кое звучно име е изезено од Реаловата школа? Икер Касиљас. Толку. Барселона - Чави, Пујол, Гвардиола, Иниеста, Валдес. Севиља - Рејес, Рамос. Атлетик Билбао - Екстебериа, Дел Орно. Атлетико - Торес. Веќе снемувам имиња. Останете арогантни, поздрав и без навреди до фановите.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Добра идеја Марко

Старата тема е заклучена.
Продолжете тука

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.910
Ке може релицирање??или само како состави ке се пишуваат мислењава??
Ако има реплицирање ке има русвај овде :):)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.910
Слободно де. Нема шо да се срамиш, пиши си шо ти лежи.
Не бе не можам да пишувам можам да враќам само јас а не ни имам толку ''dirt'' за еден клуб како тебе,богами грда приказна оваа не Реал и ја го замразев сеа...

Море ај уствари да не иде фира постов ке кажам зашто го мразам Реал,го мразам Реал ради грдиот,префриган однос за трансфери (за кој се покажа дека имал и историски корени),значи ми станаа антипатични после прљавите приоѓања према Кака со вадење приказни од нивните платени новинари вадење изјави од контекст се до ефтините фотомонтажи па еве и ова со Роналдо што може да се види летово,значи се користат со средства што не им одговараат на големината по која ке познати
ај сеа за сеа толку наредно само ке враќам не пљукам веќе :)

да се надополнам сеа ми текна,го мразам Реал ради сите пари што ми отидоа во ладилница ради него најозбилно ви кажувам да не беа они ке имав еден двособен стан во Капиштец до сеа а од иста причина и Штудгард го мразам:):)
и ај побрзо сменте клуб пошто темва стана ант-реал вака така :)

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Темава ја отварам за сите кои што следиме фудбал ( и сигурно имаме некој клуб што го мразиме ) да можиме да си напишиме нешто повеќе за тоа. Е сега, би ве замолил да не пишувате по два збора од типот на:
И слично, бидејќи ја замислувам темава со поголеми и подолги објаснување, па ако немате 10 минути да пишувате ич поарно не почнувајте да пишувате. Јас прв ќе почнам, еве за почеток ќе напишам една рецензија за Реал Мадрид.
Зошто го мразам Реал Мадрид.
Тие можеби се Галактикос, ги добиваат на тацна услугите од секој од Бога пратен гениј како големиот Зизу, имаат една прекрасна историја на фудбалски чудесија, ги имаат сите играчи кои и ЈАС лично ги обожавам, но сепак, не можам да сакам клуб како Реал Мадрид, од една единствена причина - тие СЕ Реал Мадрид..
Повеќето од моите другари се фанови на Реал - и не ги обвинувам за тоа што тие имаат таква нарав - клубот за кој навиваат да биде познат, да ги има најјаките играчи како своевремено Зидан, Раул, Роберто Карлос, Бекс, Фернандо Иеро, Фиго - или пак моментално Робињо, Робен, Касиљас, Пепе еве следен на списокот е Хунтелар.. И Вие сами ќе се запрашате.. Зошто не навивам за Реал Мадрид? Еве јас ќе ви кажам, не сте таква личност да навивате за тим кој што просперира од тоа што едноставно го цицаат животот од другите тимови, ја префрлаат вината на други луѓе, имаат еден тон долгови кои магично исчезнуваат - едноставно, дали е ова еден фудбалски клуб или пак финансискa корпорација која што само гледа да продаде се повеќе дресови и топки и да има се поголем профит - користејќи ги нивните многубројни поддржувачи. И еве, таман кога ќе помислам дека се среди овој тим, и дека можам барем да НЕ ги мразам, тие повторно се серат врз фудбалскиот свет, докажувајќи дека постојат само да го уништат убавото во фудбалот.
Дозволете да ви го објаснам мојот гнев. Се започна со ладната војна.. Шпанија е земја поделена на многу етнички групи: Кастиљонци, Каталонци, Гали, Баскијци, Андалузијци, островчаните ( Малага, Мајорка ), голема е листава... Некои од овие групи имаат свој јазик, свој начин на живот ама сите тие биле контролирани од Кастиљонците од Мадрид. Видете на една обична карта - сите патишта водат кон Мадрид.
Крадење на играчи
Алфредо ди Стефано, една издигнувачка ѕвезда од Аргентина, играл за Колумбискиот клуб Millionarios кога прв пат бил забележан од скаутите на Барселона. Па ете, го посакале и го откупиле неговиот договор од Милионариос и го зеле за да постигнува голови во La Liga. Ама, на среде сезона, Реал одлучуваат дека не е фер Барселона да има таков играч и контактираат со стариот клуб на Ди Стефано, Ривер Плата од Аргентина. Тие се договараат со Ривер да направат документи дека Реал го купиле Ди Стефано директно од Ривер уште пред да премини во Милионариос. Ова мене ми беше тешко за верување, бидејќи тогаш Милионариос биле еден од најјаките клубови во Јужна Америка, како можеле да земат играч од Ривер Плата без да се потпише некаде, нешто воопшто? После сето ова, се случува еден поголем судски процес по Шпанските судови каде што судот одлучува дека и Барса и Реал имаат дел од Ди Стефано и дека треба да го делат. Барса го одбива сето тоа, и пробува да го продаде Ди Стефано на Јувентус, но Реал стегаат заби и чекаат Барселона да попушти и да го земат Ди Стефано кај нив. Што се случува следно? Ди Стефано оди во Мадрид, и почнуваат историска ера кога со Ди Стефано и Ференц Пушкаш освојуваат 5 Европски Шампионати со ред. Е сега, нема уште многу да пишувам, стварно ме иритира арогантното понашање на клубот, ароганцијата на претседатели, и исто така на голем број од фанови кои сум ги запознал. Еве сега, допрва се чека дали ќе го уништат Манчестер Јунајтед - земајќи им го Кристијано Роналдо. И уствари, сите што свршувате на Raúl González Blanco - Принцот од Реал Мадрид, капитенот, вашиот херој, златното момче. Мало момче кое било киднапирано преку ноќ од нивните градски ривали - Атлетико Мадрид. Сепак, не е од Реал "дете". И? Кое звучно име е изезено од Реаловата школа? Икер Касиљас. Толку. Барселона - Чави, Пујол, Гвардиола, Иниеста, Валдес. Севиља - Рејес, Рамос. Атлетик Билбао - Екстебериа, Дел Орно. Атлетико - Торес. Веќе снемувам имиња. Останете арогантни, поздрав и без навреди до фановите.
Дали треба да се каже уште нешто. Има уште милиони работи кои не ми се допаѓаат кај овој клуб, само штета што тоа не можат да го сватат нивните навивачи.
Последни случувања беа кога краљот замеша прсти во шпанската фудбалска федерација сакајќи да постави на чело нему лојален(и на раул задрид) на нелегален начин. Кога УЕФА се закани попушти некако краљот.
На трибините на ЕП, заедно седеа краљот и претседникот на раул. Ипосле не биле поврзани, не биле подржувани од кралот(пред тоа од диктаторот Франко). Мислам дека е единствен голем клуб(така и станал голем) кој е директноп финансиран од државата(во случајов краљот).
Бизнисмените од Барселона се бунеле зошто да плаќаат толкави даноци кога знаат дека од тој данок директно го финансираат раул задрид, а не барселона.
Има уште многу причини зошто го мразам ама во некоја друга прилика!

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
1.Сите Грчки тимови(НОРМАЛНО ЗАШТО СЕ ГРЧКИ)
2.Баерн Минхен:
-Нив ги мразам затоа што го исфрлија Гетафе од УЕФА у последни моменти(иако Абоданзиери беше крив), ама сепак тоа е нешто што најмногу мрзам.
3.Милан
-Заради Инзаги...
4.Арсенал
-Кога играше Виера мн. се лигавеше или потеше или нз што и на дресот имаше на градите ко да му свршил некој(извинете на речник)
5.Депортиво
-Некако ми се невидени пацери 2 сезони ке играат 6 сезони ги нема

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.551
Поени од реакции
1.547
Јувентус

оти од коа следам Калчо (сезона 94/95) нив судиите им помагаат а и крадат титули. нешто што се докажа пред две години и на суд.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
go mrazam Celzi najmnogu zs mislat deka ako Abramovic dava mnogu pari za igraci ke bidat najdobri, ama ete ubavo im se vrati vo finaleto na Liga na Sampioni, more go mrazam i Abramovic, go zaeba cel fudbal, i vtoro, go mrazam Real Madrid zs se isti kako Celzi, bidejki se ista pesna, osobeno poslednive godini, Man.Utd 4ever

А

Ајсшутер

Гостин
1.Манчестер Јунајтед (Заради К.Роналдо)
2.Партизан (Заради навивачите)

Тоа се :vozbud:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596

gos

Wrong
Член од
8 ноември 2007
Мислења
719
Поени од реакции
56
мразам.......

Зона Б (Јувентус)

сите знаете зошто.
http://i13.tinypic.com/6c4b320.jpg

Милан поради Берлускони

и

Стандард (Белгија)
заедно со Јуbentus gi mrazam najmnogu

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
„Кога нешто не им е погодено на интераш или росоњер одма играат на Картата Б, местачи и слични работи“...А знаете ли што ми станува феномен?Што на нероазурите во последниве години, со потсмев се однесуваат кога ќе ти речат Сериа Б,а кога ќе им ги спомнеш кој е подобар во меѓусебните дуели, кој колку титули има во Сериа А, одма вели вие живеете во минатото..Епа, ете..И Сериа Б е за чудо во минатото!!Зошто ја спомнувате?Или ќе гледаме само од призма како ни одговара така?Фактите говорат, бројките говорат, а пред фактите Боговите молчат...

• Интер годинава го освои првенството?Го освои..Им го честитам..
  • Меѓусебниот скор во Сериа А оваа сезона, Јувентус - Интер 1-1. Интер - Јувентус 1-2
  • Јувентус титули - 27
  • Интер титули - 16 (-11)
  • Вкупно одиграни меѓусебни средби (во сите конкуренции) меѓу Интер и Јувентус 208:
  • Победи на Јувентус над Интер (во сите конкуренции) - 93
  • Победи на Интер над Јувентус (во сите конкуренции) - 64
  • Нерешени средби меѓу Интер и Јувентус - 51
  • Бројка на постигнати голови на Јувентус против Интер-305
  • Бројка на постигнати голови на Интер против Јувентус-263
Оваа година го освоивте скудетото, го освоивте првенството, секоја чест, и ви честитам..Но историјата си го кажува своето..Како што напоменав фактите говорат..

btw Сигурно многу е јако чувството буквата Б да ја напишеш со голем фонт:wink:Ама никако не ви текнало овие погорниве факти да ги споменете..Не мора за ништо друго...Колку да се знаат:salut:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Еве јас ќе ви кажам, не сте таква личност да навивате за тим кој што просперира од тоа што едноставно го цицаат животот од другите тимови, ја префрлаат вината на други луѓе, имаат еден тон долгови кои магично исчезнуваат - едноставно, дали е ова еден фудбалски клуб или пак финансискa корпорација која што само гледа да продаде се повеќе дресови и топки и да има се поголем профит - користејќи ги нивните многубројни поддржувачи
Пак ли со ова сега? Ај добро, кое цицање само да ми кажеш? Не е цицање што идат тимовите од Англија и зимаат 15-16 годишни играчи беспари? Тоа не е цицање ? Реал си плаќа за тие играчи, толку колку што се вредни. Никој не оштетил, како што тоа го прават тимовите од Премиер лига. Што да кажам за Фабрегас? За Пике ? За еден куп играчи што се земени така?

Сите клубови во светов воедно сакаат да направат профит од клубот, така и Реал. Ерата на галактикос помина веќе, и одлично беше да се гледа тогаш Реал, пред да дојде Бекам.
Еве сега, допрва се чека дали ќе го уништат Манчестер Јунајтед - земајќи им го Кристијано Роналдо
Земајќи им го? Како тоа земајќи им го? Со сила да не го носат? Сам изјавува дека сака да игра во Реал, дека е тоа неговиот сон. Да речеше едноставно дека сака да остане во Манчестер Реал немаше да се труди околу него.
. И уствари, сите што свршувате на Raúl González Blanco - Принцот од Реал Мадрид, капитенот, вашиот херој, златното момче. Мало момче кое било киднапирано преку ноќ од нивните градски ривали - Атлетико Мадрид. Сепак, не е од Реал "дете".
Да киднапирано со вреќа на глава и однесено да тренира против негова воља? Ти знаеш кога си мал, еве лично јас кога тренирав фудбал знаев дека неможам во Вардар на пример да успеам директно? Па отидов во Металург, да ме викнеа да тренирам во Вардар одма ќе отидев. И ако сум отишол на десет години тоа значи дека не сум произлезен од школата на Вардар туку од школата на Металург? Или сега да кажеме дека Меси не е од школата на Барса туку е од шо ти знам кој аргентински клуб? Смешно е ова али ајде

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
„Кога нешто не им е погодено на интераш или росоњер одма играат на Картата Б, местачи и слични работи“...А знаете ли што ми станува феномен?Што на нероазурите во последниве години, со потсмев се однесуваат кога ќе ти речат Сериа Б,а кога ќе им ги спомнеш кој е подобар во меѓусебните дуели, кој колку титули има во Сериа А, одма вели вие живеете во минатото..Епа, ете..И Сериа Б е за чудо во минатото!!Зошто ја спомнувате?Или ќе гледаме само од призма како ни одговара така?Фактите говорат, бројките говорат, а пред фактите Боговите молчат...

• Интер годинава го освои првенството?Го освои..Им го честитам..
  • Меѓусебниот скор во Сериа А оваа сезона, Јувентус - Интер 1-1. Интер - Јувентус 1-2
  • Јувентус титули - 27
  • Интер титули - 16 (-11)
  • Вкупно одиграни меѓусебни средби (во сите конкуренции) меѓу Интер и Јувентус 208:
  • Победи на Јувентус над Интер (во сите конкуренции) - 93
  • Победи на Интер над Јувентус (во сите конкуренции) - 64
  • Нерешени средби меѓу Интер и Јувентус - 51
  • Бројка на постигнати голови на Јувентус против Интер-305
  • Бројка на постигнати голови на Интер против Јувентус-263
Оваа година го освоивте скудетото, го освоивте првенството, секоја чест, и ви честитам..Но историјата си го кажува своето..Како што напоменав фактите говорат..

btw Сигурно многу е јако чувството буквата Б да ја напишеш со голем фонт:wink:Ама никако не ви текнало овие погорниве факти да ги споменете..Не мора за ништо друго...Колку да се знаат:salut:
леле корпааааааа....:kesa:
абе ЈУВЕ е најдобрата екипа во цела Италија, и затоа ај не тресете глупости, имате уште многу леб да јадете! Интер може да заработи 2 ѕвезда на своите дресови, само ако такво нешто воведат на игрите за плејстејшн!

и да, го мразам Интер, не оти сум за јуве, ами оти сите играчи ги уништува. На пример - Рекоба, Роналдо, Виера, Креспо и така натаму да не ги редам сеа...

---------------- Now playing: bianconeri siamo noi via FoxyTunes

Kajgana Shop

На врв Bottom