Да можам барам половина од него да станам во животов,ќе се сметам за релазирана личност.
Столб,не само декларативно само затоа што е маж во семејството,туку навистина потпора во секоја смисла во блиското и поширокото семејство.Ме научи да поставам принципи кои ме прават свој човек кои се флексибилни низ времето,заради менливата природна на нештата,но од друга страна му замерувам затоа што секогаш ме тераше да градам високи морални прагови,а сега и тој ја гледа грешката и се труди да ме убеди во спротивното заради маргинализираните вредности кои некогаш биле,а повеќе не се.
Освен што физички личам на него премногу,носам и нешто во себе мерено во милимикрони кое ми даде втора шанса за овој колорит,наречен свет.
Никогаш престрог,никогаш препопустлив,секогаш правичен и објективен,а чесноста би му ја ставила во маани,зашто денес е еднакво на глупавост,а е далеку од тоа...Главна цел која за многу е мала,за него најголема,да го изгради и одржува семејството во хармонија,а сите попатни успеси се само дел кој ја збогатуваат сликата.Главен пазарџија и главен шегаџија.А од друга страна пак си го носи детето во себе кое во одредени ситуации ми доаѓа на глас да се изнасмеам,како на пример импресии од нешто кое што прв пат го гледа или доживува и го раскажува со денови и денови,а често пати и премрзлив,па војнички ќе викне *што е ова весници на масава,ајде собирај* (а весниците се негови...оф...),а тој ќе си се пикне да отспие едно 2 саати.
Можеби некои работи се учат од мајките,но мене татко ми ме научи како треба да се однесува вистинско девојче и благодарам многу затоа што тоа и допринесе да не станам типично лигава жена со закоравени погледи кон машкиот свет и муабети од типот сите мажи се исти,а длабочината на љубовта да ја мерам со длабочината на џебот на партнерот,убавината (моја,туѓа,релативно и сеедно) како манипулативно средство,шопингот-спорт,а не привремена потреба (е сега против женските хормони не можам,пмс е пмс,склоности кон чоколадо исто и слично
))) ).
Би напишала уште мал милион работи за него (или не,небитно,никого не го интересира),но ова во *кратки* црти затоа што ете така од срце ми дојде...