Koлку долго можете да издржите без храна/вода?

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.256
Поени од реакции
973
Локација
Скопје
Читајќи статии по Интернетов, наидов на една интересна математика (што не мора да значи дека е 100% точна), дека човек може да издржи 3 минути без воздух, 3 дена без вода и 3 седмици без храна.

Ме интересира, колку можете вие да издржите без храна и/или вода (отприлика ако знаете)? Или, досега колку долго имате издржано (од разни причини, патувања, диети, болести итн), без јадење и пиење? Како се чувствувавте тогаш?

Според некои истражувања, после долго гладување, човекот ако се обиде да јаде, иако мисли дека би можел да “изеде“ цела продавница, не може да внесе повеќе од 2-3 залака.

Jas iskreno eden den:pos2:Ne sum coek so mn jadi ama nema da mozam ke pocnat da mi placat crevata ke se karat:salut:

Па искрено не сум се тестирал колку можам без вода и храна. Знам дека може да се издржи само со вода неколку дена на пр до 4.

Бес храна не знам зависи од организмот.Ама може поише

10 dena rekord bez hrana :uvo::uvo::uvo::uvo:

ја да имам само вода покрај мене друго не ми е важно дали ќе издржам без храна

без вода можам неколку саати таман работа....а и без јадење нема да ми биде првпат да не јадам....можам бе можам али незнам колку ај ќе пробам али ако ми се деси нешто не кажувајте:wink:

без храна можам ден два....без вода 12 саата....

Сум пробал еднаш ден и половина ама нејќам да пробам пак зошто после тоа наеднаш са најадов и ми се подуе стомакот и не беше многу интересно тоа.

без храна најмногу имам издржано 1 ден а без вода неколку саати

Без вода не можам, пијам нон стоп без престан, а без храна, се баш на егзитов ми се деси капитулација на финансиските средства, такозван банкрот, последно што јадев беше во недела околу 5 поручек, па се до вторник 2 исто така попладне, значи околу 45 саати (2 дена без 3 саати :pos:) чувството е многу гадно, кога си само на вода и цигари, а храна, што е тоа? :) И кога си дојдов дома умрен, изедов само пола баничка и бев прејаден хихихихи луда работа.

bez hrana 9 saati,ne broejkji go vremeto koa spijam...a bez voda tri saati

Ја се кладев со брат дека можам да издржам 2 дене без ништо да ставам во уста и ........ издржав еден ден, ама кога станав одсабајле 2 сата јадев :icon_conf

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom