- Член од
- 6 февруари 2005
- Мислења
- 9.722
- Поени од реакции
- 248
Не знам како ви се троши време на вакви празни и глупи муабети.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вака постапно ни ја откриваш „вистината“?Постапно?
Postirav i ke postiram -se razbira ako dozvolat administratorite(dosega se odeshe bez nikakvi ogranichuvanja-brishenja):izjavi,novinarski napisi,delovi od dosiea...Ako imash nekoi prilozi (no ne vo stilot na ABC) so koj ke me demantirash ili ukazesh na nekoi novi raboti POVELI pomogni vo naporite da dojdeme do vistinata.
ps.chovek gleda onolku kolku sam saka da vidi.Jas vistinata ne ja "otkrivam" taa OTKRIENA samo shto del od Makedoncite nesakat da ja vidat, ZOSHTO...??????
Така ли ќе се бориме против србизација...со воведување бугарштина????
Зошто бе Ванчев се прашуваш!? Прашањето ти е реторичко, или одговорот уште не го знаеш!? Еве, ке претпоставам дека не живееш во Македонија, а по се што пишуваш, јасно е дека ја сакаш Македонија и сакаш да допринесеш во нејзиниот прогрес на секое поле. Јас, така ги доживувам твоите постови, те пратам , еве, скоро цели 2 години.
Мене како на Македонец ништо нема да ме откаже од Македонија, и неможе да изврши духовна асимилација а, и воопшто не ми пречи тоа што нема бугарски превод на телевизиите. Се надевам еден ден ќе нема ни српски и ќе бидеме доволно паметни да процениме дали ни треба македонски. Од каде на каде како противтежА на насочувањето кон србизација се издига недостатокот од иста такво свртување кон Бугарија, па на овој погоре му пречи што еве нема бугарски телевизии. Знае ли тој на 80% од тие телевизии каква пропагандна политика кон Македонија и македонскиот народ се емитува???? Ги гледам секој ден.Порано, имаше дел на српски дел на бугарски. Сега, сите се на српски.Од тогаш Советот за радио-дифузија нити се јави, ниту казни некого. Си ја заврши работата во корсит на “ српштината“. Втор факт е дека на КАБЕЛТЕЛ, кој покрива половина од Макеоднија, има и преку 15-ина српски, босански и хрватски ТВ станици ( доминираат српските). Од друга страна нема бугарска ниедна информатива станица, а од 6-7 музички бугарски станици се даваат две, кои имаат најлош( кич) репертоар. А, од друга страна се прави медијумска антибугарска хистерија, а на еден многу суптилен начин, се продолжува со српската духовна асимилицаија. Затоа, можеби, и твоите напори за македонизација на Македонија, од сите форумџии не се позитивно прифатени. Некој, просто, не му одговара да се ослободиме од српскиот духовен јарем. А, кој ти ја има душата лесно ти го освојува и телото.:helou:
Во поголем дел со напишаното се сложувам ама еве ова ме нервира:
Мене како на Македонец ништо нема да ме откаже од Македонија, и неможе да изврши духовна асимилација а, и воопшто не ми пречи тоа што нема бугарски превод на телевизиите. Се надевам еден ден ќе нема ни српски и ќе бидеме доволно паметни да процениме дали ни треба македонски. Од каде на каде како противтежА на насочувањето кон србизација се издига недостатокот од иста такво свртување кон Бугарија, па на овој погоре му пречи што еве нема бугарски телевизии. Знае ли тој на 80% од тие телевизии каква пропагандна политика кон Македонија и македонскиот народ се емитува???? Ги гледам секој ден.
Претпоставувам дека на српските и хрватските телевизии барем не повторуваат секојдневно македонски народ не саштествува(иако никогаш во мојот живот немам гледано српска или хрватска телевизија). Не велам дека нема структури коишто застапуваат културна супериорност на Србија, и дека не го прават тоа токму на тој начин, а, имено преку наводна бугарштина во ВМРО но тоа не е ништо ново. Таквиот пристап почна 1946 и трае до ден денешен.
Ама неможе да се негира исто така концентрираноста на пробугарски настроениот елемент во Македонија во редовите на ВМРО па оттука и сосем очекуваниот сомнеж кај голем дел од патриотите Македонци. Едноставно белградските јаничари добро ја процениле ситуацијата и манипулираат мајсторски со најискрените патриотски чувства на Македонците. Единствено решение тука е нивно јавно разобличување. Ништо друго, ништо повеќе, ништо помалку.:smir:
што не се фатите бе
Nikoj nisto ne moze da dokaza.No sakam samo da dodadam svoe mislenje.Neka me ispravi nekoj ako gresam.
Koga se formirase VMRO vo Makedonija,toa bese od voskresnati sledbenici na Vanco Mihajlov i Todor Aleksandrov.Za koja kauza tie se zalozuvaa?Za Makedonija vo ramkite na Bugarija i zatoa vladee vakvo mislenje.Ne mislete deka sum vo protivnickiot tabor.Takviot stav kaj lugeto go potvrdi i liderot Ljubco.Sekoja cest na onie koi navistina so cisto srce se za Makedonskata kauza ,no gi ima i takvi koi pod imeto VMRO gi grijat svoite tajni zamisli.Mnogu me revoltira baranjeto da se ima bugarski pasos samo za da dojdeme do eftin avtomobil,ili zad toa se krie nesto drugo.Pa vo makedonija gi ima najmalku 60000 takvi i uste tolku cekaat.Za kakva Makedonstina treba da se nadevame?
.......Па, кој се сложи се сложи, кој не-ке дебатираме. “Бугарштината“ во Македонија е воведена во Македонија......
Б) Христо е брлив бугарин кој го совладал македонскиот правопис и имперсонира македонец на форумов;