....
АКО НА РАДА И Е МИЛА МАКЕДОНИЈА, А НЕ ВЛАСТА, ШТО НЕ КАЖЕ КАКО ЌЕ ЈА ВНЕСЕ МАКЕДОНИЈА ВО НАТО ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ???
more trn, koga pishuvav - se shalev so vas na smetka na vashata inteligencija, ispagja deka navistina vi e na nivo na sobna tempretatura.
Se prashuvash ama toa go chinish nekritichki, ajde da objasnam:
Rada ne kazhuva kako, no veli: Dojdi Nikola da ti kazham, i ako na Nikola mu e mila Makedonbija, neka izleze na duel pa da vidime shto kje mu kazhe, no ispagja deka na Nikola mu e pomil rejtingot od Makedonija.
Ajde malku razmisli i analogno na tvoeto "mudro" prashanje: Ako na Rada i e mila Mkd,.... prashaj se istoto i za Nikola, dali i nego mu e mila Mkd, pa so beganjeto si go uskratuva pravoto da nauchi, ako ima da se nauchi neshto od Rada. Eve da recheme deka Rada neja saka Mkd kako Nikola, ama znae kako da ne vnese, ne kazhuva javno na mitinzi, tuku veli: Kje ti kazham Nikola na TV duel ? Pa ako Nikola ja saka Mkd povekje od Rada neka izleze ( ako nishto drugo) barem vo imeto na site nas da doznaeme kako kje vlezeme, ja kapirash li logikata na ova shto ti go pishuvam, il ne ja kapirash?
PS. Nitu Nikola, nitu Rada ja sakaat Mkd povekje od nas, nitu edniot nitu drugiot imaat jasen koncept, no sepak, Rada ostava vpechatok deka e posigurna......celata igra na bitanga i princeza e bash so ovaa konstatacija iskazhana, gvujo ne e siguren, ovaa na duel ima zheden preku voda da go prenese, e sega zaprashajte se site koi nekritichki se odnesuvate kon dpmne: Ni treba li ushte novi 4 god da ne vodi nesiguren chovek ?