ASUS Eee PC - Што мислите за него ?

• Креатор на темата Креатор на темата draganask
  • Време на започнување Време на започнување
Да. Ама така мислиш ти.

И 90% од луѓето на кои што им треба површина за нормална работа на еден компјутер....сигурно на персоналецот имаш 7 инчен монитор, сигурно:wink: и уште посигурно и телевизорот ти е 7 инчен...не за нешто друго онака фенси да биде и лесно пренослив NOT

Абе што сте се настроиле, ако не ти се допаѓа кажи не ми се допаѓа и крај а не сеа да ме убедуваш коа не можеш.

draganask напиша:
П.с. Купете си класичен лаптоп и покрај тоа но него сигурно нема да можете да го носите буквално секојпат тежок е а и гломазен.
SEGA ODKOGA SE POJAVIJA 11, 12.1 I ASUS EEE, laptopite stanaa glomazni, a? Jas imam Nokia N800 Portable Internet Tablet
u krevet sum i surfam i pomal e od asus-ot, imam tx1000z ne top, dzver e, ama edna 17-ka HP sea koa ke zakacam i ne treba da se askam so nea ama zakon e.

Ајде,си го купила сега,па бараш причина да си ја оправдаш инвестицијата.
Плус,не морам да читам во ентер за ова,се е платено таму,знам дека ќе бидат само пофалби.

Објасни ми.Што е толку посебно овде,за што би ми свршил работа?
Офис алатки и на п990кава имам,вифи имам,батеријата ми држи 2 дена.
Дивикс плеер имам (сеа помал екран ама јбг,ипак све што не е 40 инчи,не е за филм).
Што си играте играчки,ти текна заради чив инат е ставена резолуција од 1600*1200 на 7 инчи екран,да видиш во рецензијата?!

И што ќе ми е и 10 гига рам да има,кога секоја апликација повеќе ја јаде батеријата?

Не ми е јасно,на работа да свршам нешто?
Па таму има компјутери.

На одмор да го носам?
Јас не планирам да седам со него у штеќер,и да гледам филмови,затоа е одмор.

Да не почнуваме за димензиите.ТаблетПЦ има и поглем екран,а иста тежина.И појак е.
И што ако е 900 грама?
Лаптопот нека е три кила,бар ќе гледам дупло поголем екран,и не гледам премногу причина да ми сметаат тие 3 кила,наспроти овие 900 грама.

Да престанеме со тие аналогии,добро а ефтино.
Се што е добро,се плаќа.Факт е дека не е за секој лап-топ,кој може да си дозволи.

Прекини со перење мозоци,и повлечи си ја рецензијата од Ентер.
Или светот е розов,и се што искочи од Асус е перфектно?

Ти сигурно нема да ми кажеш што да правам и што да купам сигурно :) А тоа што го кажа си е твое мислење кое јас не го делам и престанете да ме томозите никому не перам мозоци туку ти переш со убедувања дека не чини иако пола свет не мисли така, прогуглај малце.

И нема 512 мб кеш,туку 512 кб кеш.Односно целерон Д варијанта,и тоа не е ни 1000 мхз :(

BTW Celeron D е за десктоп а ова е Celeron М коа веќе и ти тераш памет.

Пола свет= Ентер + ти?

Нејќам да гуглам,те прашувам тебе како среќен корисник,да ми објасниш макар ЕДНА предност.
Само големината е битна?
Ах,вие жените :(

Не реков целерон Д,него целерон Д варијанта ако идеме во детали.

епа дека не сакаш затоа така мислиш а да прогуглаш = 1 минута работа и ќе ти стане јасно Господине Паметен

draganask напиша:
BTW Celeron D е за десктоп а ова е Celeron М коа веќе и ти тераш памет.
А што значи тоа М? Medium или целерон мал?:smir:
Драгана ако не сваќаш дека те напаѓаме ок, те напаѓаме. Ама исто како што ти си кажа твое мислење, ние си кажавме наше мислење.
Ова е неверојатно, кој стигне а му кажеш свое мислење почнува со „Не ме напаѓај јас си имам право„ итн итн....ко ние да немаме право да пишеме.
Вакво лајно нема никогаш да земам затоа што немам потреба, а богами и нема некоја посебна функција.
плус те знаеме тебе за IT ама дознавме тука

Ќе ми кажеш или не знаеш?
Ти дозволуваш Гугл да ти каже што е добро,или самата проценуваш?

Те прашувам тебе,нејќам да читам промоциски материјали.

Ајде,нели цела рецензија си пишала,доста со овие one-liner-и :(

М значи Mobile

п.с. вашата култура просто зрачи

Вакво лајно нема никогаш да земам затоа што немам потреба, а богами и нема некоја посебна функција.

Драгана,ќе ми одговориш мене?
Пак ќе те прашам,ДОБРИТЕ СТРАНИ наведи ги,како афирмирана рецензентка на Ентер и високо културна особа.
Ајде,да видиме што е толку добро во ова машинче од прва рука...

BTW фали дел од муабетот нормално толку му одговарало толку напишал

ЕФТИН, мал, брз, има вграден Wifi,.. а на крај краева нема што со тебе да се замарам кога си безобразен и не заслужуваш

Вака. Имав прилика да го запознаам ASUS Eee и верувајте кога ќе видиште дека откако ќе го стиснете копчето за вклучување и после 10 секунди имаш целосно подигнат LInux или пак 23-25 секунди за целосно подогнат Windows... што да кажам повеќе??? Дека е максимално оптимизирано е така да секоја алатка ја отвара за мнооогу брзо време.

Ако ви е мал екранот го поврзавме на 37 инчен телевизор и ете ви голем телевизор ако сакате со резолуција од 1366 X 768 .

И на крајот на краевите можете да си го надоградите со 2 GB Рам меморија па ете уште малку перформанси. А батеријата верувајте ТРАЕ !!! И ајде идете купете си лап топ од 17 илјади денари :baeh:

Е ако де,грешка во рифреш рејт,еве го апдејтував претходниот пост.
Ајде,сеа на работа,прочепкај во рецензијата за што друго го фалаше ова чудо од лаптоп.

23 секунди XP? Да,во сејф мод без ниеден драјвер.

Сеа имплицираш со мене да носам и 37 инчи телевизор?
Ах,тешко изводливо.

Колку трае батеријата?

А,да...во PC-discount има п3 компак лаптопи за 20.000 со 15 инчи екран

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom