Windows Vista SP1

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
69
Локација
Скопје, Македонија
Веб-сајт
www.fenster.mk
Ете денес излезе и тоа чудо.Јас сеа го симињам,па ке видиме како иде.Иначе сеа за сеа,не сум разочаран од вистата освен што ми јаде многу рам,мада не сум ја ни прочепкал да видам дали има нешто што стварно ке ми треба,освен новиот медија плеер,што максимално го искористувам.А за компатибилност со програмиве,мислам дека повеќето нови што излегоа се компатибилни,а за останатите,дуал бут со хп и средена е работата.
Него муабетот ми беше дали некој го симна сервис пакот,и дали има новости?

Не,ај симни го ти па да знам што е боље во него :)

Хе,боље,тешко нешто боље да излезе,освен тоа шо кажав,да се издиши рамот малце.
Имам 2 гига рам,и постојано ми е искористе 40%!!

Не знам што се пушташ ти.
Кај мене од два гига фатено е само 25% или од 2000мб имам 1563 слободно :)

Ете денес излезе и тоа чудо.Јас сеа го симињам,па ке видиме како иде.Иначе сеа за сеа,не сум разочаран од вистата освен што ми јаде многу рам,мада не сум ја ни прочепкал да видам дали има нешто што стварно ке ми треба,освен новиот медија плеер,што максимално го искористувам.А за компатибилност со програмиве,мислам дека повеќето нови што излегоа се компатибилни,а за останатите,дуал бут со хп и средена е работата.
Него муабетот ми беше дали некој го симна сервис пакот,и дали има новости?

Внимателно, читав дека кај некои луѓе не се доинсталирал ко шо треба и после компјутерот влегол у бесконечен reboot loop. Напрај си бекап обавезно претходно.

Еве ја сеа почињем да ја инсталирам,па ако успеам ке ве информирам шо било.
А за тоа за рамот,ја имам едно 200 мега на графичката пошо ми е онборд,али и со тие заедно пак многу е.

Не сфаќам како е можно од 2 гб да ти се фатени 0.9 еве и сосе тие двеста од графичка...
Да не си во грешка малце зашто графичките зимаат до 256 мб,плус стандардните 500 мб,доаѓа негде накај 750 мб...
Ама тие додатни 150 не знам од каде ти се,јас иам Ultimate верзија со Aero и сите ствари пуштени,освен Windows Defender и Sidebar-от :)

Го симнав,и денес го инсталирав.Компутеров преде ко маче,незнам можда ми е на психолошка база :),али топ е.Шо се вика,не сум ја видел сијаличкава за процесорот да ми се запали,а претходно лајтшоуа имав од неа.
Што се тиче reboot loop-от,на самата инсталација пишува дека се инсталира скоре еден саат,и дека самиот сетап ке го ресетира компјутерот неколку пати.Ако ја успеав добро да избројам од тоа шо го слушав од соба,ми се ресетираше едно 5 пати.
А ај ако моеш да ми каеш како да го исклучам тоа досадниот дефендер?

Го симнав,и денес го инсталирав.Компутеров преде ко маче,незнам можда ми е на психолошка база :),али топ е.Шо се вика,не сум ја видел сијаличкава за процесорот да ми се запали,а претходно лајтшоуа имав од неа.
Што се тиче reboot loop-от,на самата инсталација пишува дека се инсталира скоре еден саат,и дека самиот сетап ке го ресетира компјутерот неколку пати.Ако ја успеав добро да избројам од тоа шо го слушав од соба,ми се ресетираше едно 5 пати.
А ај ако моеш да ми каеш како да го исклучам тоа досадниот дефендер?

Дефендерот можеш да го исклучиш од контрол панел, таму ќе го најдеш дефендерот, ќе му прочачкаш во опциите и ете ти :)

А иначе SP1 за виста е многу потапа одколку Vista БЕЗ SP1! Дури и со SP1, циклусот Copy-Paste трае подолго :):):)

Шо се вика,не сум ја видел сијаличкава за процесорот да ми се запали,а претходно лајтшоуа имав од неа.
Знам дека мислиш на хард дискот :smir:

Инаку, некои од работите што се спомнуваат како новина во SP1 се поголема безбедност, сигурност, подобро извршување на акции како на пример брзина на копирање и екстрактирање на фајлови и подобро административно искуство.

Детали

Инаку, јас сум верен до смрт на XP.

Вреди да се симиња ова или уште му е рано?

Неможе да му е рано на ервис пак.Тој си искача,и после си ги имаш дополнителните апдејти.
И како можев да кажам процесорот,наместо хд,јаооооооо:)

Линк од кај да го симнам?

Јас имам Home Premium, и го симнав ова чудово ама нејќе да се инсталира да го е*ам. Отидов на мајкрософт страната кај што ме однесе самото, да прочитам за проблемот, направив се што можеше да се напраи, и се што имаше таму како предлог да направам, све напраив. И пак исто.... Нејќе...

Го пуштам сетапот, се пуни тоа чудото и на крај вика ERROR....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom