СДС-овците се спремаат за власт

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.331
Поени од реакции
6.012
Прво намалиги буквиве,не сме чори.
Евеви пример со што се занимава сдс во овие критични моменти за МАКЕДОНИЈА не за владата или за грујо,туку гледа само да направи некој нивни комбинаторики како да дојдат на власт,со кои луѓе,па одавде па оданде.Никако не излегоа со став дека ова е МАКЕДОНИЈА и само МАКЕДОНИЈА и дека никој не ни треба дека можеме сами и дека сите сме заедно јаки во тоа.Сам о ова мене ни на сон нема да ми дојди дека сас ќе го изјави.
Сега сдс е концентрирана само на тоа како да се дестабилизира оваа влада,како да се дотепа (оти нивните поранешнио пуленчиња започнаа) и со сите сили да се преземе власта,а МАКЕДОНИЈА????Ништо за неа,ете можело и република македонија-скопје да биди,не било битно,важно нато и сдс на власт.
Кој идиотизам.....Си излегоја на површина сите продаени души и подржувачи нивни.Сега треба само да ги следиме да ги гледаме и да ги обележиме за навек.
Да, да потполно си во право..Ако е ова вистина, ќе дојде онаа народната „Село гори, баба се чешла...“

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Е уште тоа ни треба да се вратат повторно тие на власт и да ја до запустат државичкава.

По изјавите на шекеринска ако прочитате меѓу редови јасно се гледа дека тие се подготвени и да го сменат името само да дојдат на власт.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.331
Поени од реакции
6.012
Е уште тоа ни треба да се вратат повторно тие на власт и да ја до запустат државичкава.

По изјавите на шекеринска ако прочитате меѓу редови јасно се гледа дека тие се подготвени и да го сменат името само да дојдат на власт.
Да да..И на фејк патриотот претседателот, кој до вчера даваше изјави против Грција, и се нормално (се зачудив што му стана на човеков па почна да мисли на Македонија), и оппп наеднаш пак..Име менување?Нема шанса...

Член од
30 јануари 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Se e visha politika, drugarcinja, sho pristrasni smrtnici kako nas teshko da ja svatat nekogash. Se ti e servirano na mediumive kako tie ( ete da gi narecam masonski nikuclinja (se odnesuva na politicarite)) sho sakaat da go serviraat pa taka i go primame.I ko kje mu kazuvash na nekoj fakt,kje ti rece: "Neznam jas be...Televizorot si kaza!" pa eden kje bide na strana na sinite eden kje bide na strana na crvenite pa kje se ispoubieme site smrtnici, a tie kje si ja prodolzat patekata koja si ja imaat zacrtano.A i koj i da e, pak kje bide istoto...denes nema obsht interes, samo sobstven, i to e krajno sebicno. Duri ne pocnat da mislat na toj obshtiot interes,drugarite politicari, i duri ne prestani borbata za vlast, glavnata pateka po koja se dvizat, nema da ima promena. I za kraj, ako sakate prepukvajte se na forumov koj cini i koj necini, ama rezultat od to nema,t.e. zaludno potrosheno vreme.

P.S. I nekoj spomna, neshto za bugarite ili probugarski nastroenite personi na nashata politicka scena ili taka neshto...Tocno toa e raskolot megju nas MAKEDONCITE, shto nema makedonci...site sme prokolnati vo ovaa zemja da bideme bugarofili ili bugaromani (kako sakash isti kurac) ili srbomani ili srbofili (pak kako sakash). Taka da koga primer za komshijata kje recish deka e MAKEDONEC, i koga toj bi rekol za tebe MAKEDONEC, e togash kje ima MAKEDONCI!

Citiram (SAF) "..site imame sufiksi fili ili mani,edinstvo nema, identitetot ni e padni-stani..."

Prosto napishano,mislam deka sum jasen :D Ajde pozdrav

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Многу јасно дека се што ја интересира сдсм е власта и ништо повеќе од слатката власт.Цело време со своето дејствување покажуваат дека тие се моралните сопственици на оваа земја и дека по default зградата кај жабарот треба да биде нивен храм.Сепак се надевам дек многу наскоро ќе го добијат заслужениот црвен картон не од ДПМНЕ и од Грујо туку од народот кој еве бар како што гледам на форумов не е слеп на лицемерието,самобендисаноста и сета морална и интелектуална патетика кои просто е невозможно а да не бидат забележани. За крај факт е дека и на Грујо дружината е далеку од совршена но барем малку од малку покажува сенс и за Македонија и за народот што ги прави неспоредливо подобра варијанта(барем според мене).

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
СДС и Лицето сосе тајфата ,,експерти,, и ,,независни новинари,, се осмиот патник на Македонија и Македонското општество!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
OK, kaza, sega ako nemas sto konstruktivno da dodades na temata, odi vo igracnica.

Mislam deka toa sto go kaza ni e na site odamna jasno, zatoa, molam, poseriozno ili ne tuka, ami odete vo igracnica.

Sepak e ova politika, ne kurotresenie. OK.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
OK, kaza, sega ako nemas sto konstruktivno da dodades na temata, odi vo igracnica.

Mislam deka toa sto go kaza ni e na site odamna jasno, zatoa, molam, poseriozno ili ne tuka, ami odete vo igracnica.

Sepak e ova politika, ne kurotresenie. OK.
Не го пресекувај, сега има еден пост плус....А, и мудроста му тежи.
:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Па додај и ти нешто, мислам вака, као помудар.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
Ај бе доста сите. Како толку многу да ви е важно името. Сите патриоти станавте. Копиљаци по 18 - 20 години. Уште дота и кантер играете држава ќе спасувате.

- Груевски е у каша, да. Затоа шо самиот си ја направи и никој не му крив, па сега мора некој државата да ја спасува.

- Инфлација? Нема проблем, до септември ќе биде и до 10%

- Ај океј, ќе го земеме името, нема да влеземе у НАТО. И шо после? Ќе бидеме изолирана држава? Ќе живееме ко у Нигерија. (додуша и сеа не е се толку красно)

- Не е битно кој ќе дојде на власт. Без власт нема функционирање на државата, а моментално власт у државата нема, освен груевски (со мало г) шо се шета по телевизии и дава изјави дека се е у ред.

- Да. Ивица Боцевски кажа пред некој ден. - Државата функционира нормално. Па ако толку нормално функционира, зошто имаме инфлација, зошто Тачи излезе од коалиција, и зошто сега и Тито се спрема да излегува од коалиција? - Одговор: Државата не функционира како што треба. Очигледно

- И како може, груевски да има 15 пати поголем рејтинг од шеќеринска, и како може вмро да има 10 пати поголем рејтинг од сдсм, кога државата моментално е во најголема криза од 1991 година?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Ај бе доста сите. Како толку многу да ви е важно името. Сите патриоти станавте. Копиљаци по 18 - 20 години. Уште дота и кантер играете држава ќе спасувате.
Не, тебе ти е важно, копиљ мрсулав, ти ќе ја спасуваш, патриотот кој шири дефетизам и пропагира промена на име на татковина. Мочко.

Иди дркај на грчки форуми. :classic:

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Абе незнам како да те наречам,само да ти кажам немој да демотивираш некого,и да шириш омраза.

патриотизмот во Македонија треба да се негува.

А расколниците како тебе,најпрво треба да се почне со бесење од нив.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај океј, ќе го земеме името, нема да влеземе у НАТО. И шо после? Ќе бидеме изолирана држава? Ќе живееме ко у Нигерија. (додуша и сеа не е се толку красно)
Да те прашам, тебе поважно ти е името, твојата национална свест и богатство, за која некој пред 2300 години се борел да ја зачува честа на оваа држава? Или па тоа да влеземе во ЕУ, па кога ќе ни лупнат цени низ продавници(пример) да не знаеме вратата каде да ја погодиме?
Јас се би дала името да се зачува. Ни ЕУ ни НАТО не ни се потребни.
Не знаеш како е да си спортист, одиш на натпревар, победуваш, чекаш да те прогласат како Македонец, како државјанин на Република Македонија, а спикерот си тера FYROM или Скопје, а некогаш не ни најавуваат од која земја сум.
За мене тоа е понижувачки, бидејќи го имам осетено на своја кожа многупати.
А такви како тебе од дома од фотеља што коментираат.. има многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom